Blogit
Valkoinen Harmaja

Olohuoneen betonimainen seinä

Viikonloppuna puuhastelimme kaikenlaista pientä kotona. Maalasimme mm. olohuoneen seinän sillä Kalklitir kalkkimaalilla*, josta kirjoittelin aiemmin ”Betoniseinä olohuoneeseen” postauksessa. Päivittelinkin viikonloppuna Instagramiin ja Facebookiin vähän maalausprosessin kulkua, mutta teknisten ongelmien vuoksi en päässyt blogin puolelle päivittämään kuulumisia. Nyt mietinkin, että kerronko teille ensin tarkemmin kuinka toteutin betonimaisen tehosteseinän vai näytänkö suoraa lopputuloksen. Päädyin viimeiseen vaihtoehtoon, sillä en viitsi pitää teitä jännityksessä. 😉

ennen_maalausta

Lähtökohtahan oli se, että minusta olohuoneemme tuntui liian valkoiselta; varsinkin silloin, kun sohvissa on valkoiset päälliset. Olin miettinyt jo pitkään betonimaisen seinän toteuttamista olohuoneeseen ja varsinkin kun näin kuinka upean seinän Tomi toteutti Sisustuksen Koodiin, olin vakuuttunut, että jotain saman tapaista haluaisin meidänkin kotiin. Maalaaminen jollakin struktuurimaalilla ja oikeiden värisävyjen valinta tuntui kuitenkin liian vaikealta. Samoin kuin se, että kuinka struktuurimaali levitettäisiin, jotta pinnasta ei tulisi kuitenkaan liian levoton. Ja kuitenkaan en halunnut rouheista pintaa, vaan melko sileän…

Tuumasin sitten, että ehkä voisimme koettaa kalkkimaalilla samanlaisen efektin saamista. Mehän maalasimme Kalklitirin ”Palladio” sävyllä makuuhuoneen takaseinän viime kesänä, joten kalkkimaali oli tuttu tuote. Silloin huomasin, että jos kalkkimaalin levittää suoraa ylhäältä alas (perinteisen maalin tapaan) pintaan saattaa jäädä hentoja pystyraitoja. Tai jos on oikein tarkka, ei niitä jää, mutta silloin lopputulos on lähellä tavallista maalipintaa, vain mattaisempi ja eri tuntuinen käden alla.

Nyt päätin sitten olla sen verran rohkea, että vetelin Kalklitir kalkkimaalin sivuttaisvedoin ristiin rastiin seinään, jotta pinnasta tulisi eläväinen. Sävyksi valitsin ”Winter Primon”*, joka olikin alusta asti vahvin vaihtoehto. Ja tällainen seinästä tuli:

jalkeen

kalkkimaali

kalklitir

betoniseina

seina_sivusta

kalklitir_pionit

kalklitir_winter_primo

pehmis_nukkuu

winter_primo

Minua jännitti kovasti, että jos seinästä tulee liian läikykäs. Nyt tuntuu siltä, että se onnistui ihan kivasti ja sävyvaihteluita on juuri sopivasti. Jokin minua kuitenkin häiritsee tässä seinässä ja luulen, että se on tuo tauluhylly. Ehkäpä siirrän sen jonnekin muualle. Nyt tuntuu, että seinä ei enää kaipaa sitä ja lopputulos olisi tyylikkäämpi ilman tauluhyllyä (mutta toki sitten muutama taulu pitäisi kiinnittää seinään).

Tämä betonimainen seinäpinta oli tosi helppo toteuttaa Kalklitir-maalilla, mutta kirjoittelen siitä myöhemmin tarkemmin omassa postauksessaan…

* Kalklitir-maali saatu blogin kautta ihanasta Legera-sisustusliikkeestä. Kiitos vielä kovasti! 🙂

Translation: I felt that our livingroom was too white, so I decided to paint one of the wall with Kalklitir paint (shade ”Winter primo”). I applied the paint with uneven strokes to make the surface more structured. I think it turned out nice! But maybe I’ll remove the small shelves for a more simple look now that the wall has an accent colour.

Kommentit (61)

  1. Minna

    Hei,

    Mainitsit että maalin sävy on winter primo mutta kun katson tuota väriä yhden kaupan valikoimassa niin näyttää todella tummalta:

    http://lifestylenordic.fi/fi/tuote/3555101

    Onko siis todella tuo sävy?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *