Blogit
Valkoinen Harmaja

Oliivinvihreää

Kesälomani loppui ja paluu arkeen alkaa pikkuhiljaa. Vielä ei tekisi mieli alkaa fiilistellä syksyä, mutta petasin makuuhuoneeseen kuitenkin vähän tummempaa ilmettä vaihteeksi. Sain kesällä Balmuirilta uusia oliivinvihreitä tyynyliinoja*, enkä enää malttanut olla testaamatta niitä. Tuntuu, että syvänvihreät tyynyt saavat makuuhuoneen vaaleanharmaan päätyseinänkin näyttämään vihertävältä.

balmuir_olivegreen

balmuir_bedroom

pellavalakanat

Viime keväänä kirjoittelin suurista petaustyynyistä, jotka hankin edulliseen hintaan Tokmannilta (”Tyynyvinkki”). Vaan eipä olisi pitänyt antaa halvan hinnan hämätä! Tyynyt muuttuivat hyvin pian muhkuraisiksi ja viime viikolla haimmekin Jyskista uudet, laadukkaammat 60×80 cm tyynyt. Näitä isoja tyynyjä emme juurikaan käytä nukkumatyynyinä, vaan nukkumiseen meillä on Tempurin tyynyt sekä Hästensin höyhentyynyt. Niitä vaihtelen mieltymysten mukaan.

bedroom_linen

balmuir_linen_sheets

petaus_balmuir

makuuhuone_sisustus

Tempurin tyynyt näyttävät melkoisen littanoilta petauksessa, joten jätin ne nyt tästä petauksesta pois ja sulloin muhkuraiset Tokmannin tyynyt pienempien tyynyliinojen sisään. Näin sain kuviin muhkeat tyynyt. Otankin Tokmannin tyynyt nyt koristetyynyliinojen täytteeksi ja laitan ne pienempiin tyynyliinoihin, jolloin lirumainen muhkuraisuus ei niin paljon haittaa. Minusta koristetyynyjen pitää olla muhkean pehmeitä, joten isomman tyynyn tunkeminen pienemmän tyynyliinan sisään ei ole hullumpi ajatus, mikäli sisätyyny kuitenkin asettuu kivasti pienemmän tyynyliinan sisään. Eivät menneet ne seitsemän euron sisätyynyt sitten ihan hukkaan.

Pihkalan Maija kirjoitteli taannoin yöpöydällä pidettävistä tavaroista. Minun täytyy tunnustaa, että harvoin kuviini pääsevät ne tavarat, joita oikeasti pidämme yöpöydällä (sängynpäädyn päällä): eli kaukosäätimet, hiusponnarit ja hiusharjat. Ja minun hammaskiskoni. 😀 Hankin viime keväänä hammaskiskot, jotka vähentävät leukoihin ja niskaan syntyvää kuormitusta, joka syntyy mikäli narskuttelee tai puree hampaita yhteen yöllä. Minä en narskuttele, mutta puren vimmatusti hampaita yhteen ja voin kertoa, että päänsärkyoireeni ovat kyllä vähentyneet noiden kiskojen myötä. Suosittelen kiskojen hankkimista mikäli vain sellaisista vaivoista kärsii. Mutta sisustuskuviin kiskot eivät silti pääse… 😉

* Balmuirin lakanat ja tyynyliinat saatu blogin kautta / Balmuir linen sheets and pillow cases sposored by Balmuir

Translation: Darker colours in our bedroom. I got new olive green linen pillowcases from Balmuir and I think they look very nice. They make the light grey wall in our bedroom look almost pale green. Despite the darker colours, let’s not welcome autumn just yet. I hope we will have lot’s of warm summer days ahead!

Kommentit (21)

 1. Helmi

  Minun tyynyvinkkini isoiksi petaustyynyiksi vaatii vähän omaa tekemistä, mutta tosi edullinen hinta ja hvyä lopputulos palkitsevat. Ostin Ikeasta 2 60*60 höyhentyynyä ja muistaakseni yhden 50*60. Ompelin tyynypussit ja sulloin niihin kumpaankin 1 ison tyynyn ja puolet pienen tyynyn täytteistä. Sitten kiinniompelu ja käyttöön. Kannattaa valita tiivistä kangasta ettei höyheniä kovin karkaile.

  Tämä on vähän sotkuinen homma ja vaatii tosiaan näpräystä, mutta höyhentyyny on minusta ehdottomasti paras ja muhkein. Valmiin ison höyhentyynyn hinta vaan on melkoinen..

  • suvi m

   No, lopputulos varmasti palkitsee, sillä kyllä untuvatyyny on paras. 🙂 Kiitos vinkistä! 🙂

 2. Miina

  Hih, aika kuvauksellisiahan ne hammaskiskot ovat, joten en yhtään ihmettele pientä sensuuria… 😀 Meillä on muuten Jyskinkin halvat tyynyt menneet käytössä tosi nopeasti muhkuraisiksi. 🙁

  • suvi m

   No niinpä! 😀
   Me ostimme nyt vähän hintavammat tyynyt, joten toivotaan niiden kestävän kauemmin kuin Tokmannin seitsemän euron tyynyt. 🙂

 3. Meeri

  Mäkin hain keväällä sun vinkistä Tokmannista tuohon samaiseen käyttöön ne isot tyynyt, ja aikamoiseksi möhkyröiksi ne täytteet tyynyissä meni ja äkkiä 😀 Vaan eipä haittaa, mä aion jatkokäyttää ne syksyllä kotiutuvan koiranpennun petinä. Kivasta (halvasta) kankaasta vaan päällinen tyynylle, eikä haittaa, vaikka pikkukoira innostuisi tuhoamaan ensimmäiset petinsä… Saa nyt nähdä, jos malttaisi jossain vaiheessa satsata vaikka Joutsenen untuvatyynyihin parempina petaustyynyinä.

  • suvi m

   No hyvä, että löysit tyynyille jatkokäyttöä! Ajattelin, että on pakko mainita tuosta muhkuraisuudesta, kun silloin niin vinkkasin noista tyynyistä. Olisihan se pitänyt arvata ettei noin halvalla voi saada kestäviä tyynyjä! Mutta luulin, että ne olisivat koristetyynyinä menneet, mutta ei. :/

 4. Saara

  Ihanaa vihreää 🙂 Hei, vähän aiheen ohi, mutta onko näissä kuvissa näkyvä makuuhuoneen seinä siis maalattu Kalklitir maalilla (palladio)?

  • suvi m

   Juu, sillä Palladio sävyllä on maalattu tuo päätyseinä. 🙂

  • Saara

   Okei, kiitos vastauksestasi 🙂

 5. Erja

  Pointsit kotiin kiskojen mainitsemisesta! Hankin omani viitisen vuotta sitten hammaslääkärin suosituksesta. Olin toki narskutellut hampaitani jo sitä ennenkin lähes kolmekymmentä vuotta, mutta en tiennyt moisten kapistusten olemassaolosta. Maailman paras hankinta, ja ei ole enää posket eikä pää kipeänä narskuttelun takia. Huvittavaa oli myös se, että töissä mainitessani asiasta kävi ilmi että useammalta kollegaltakin löytyi moiset kapistukset. Olisipa ollut kiva jos hekin olisivat avanneet suunsa asian tiimoilta aiemmin kuin vasta minun kehuessani hyvää ostosta 😉

  • suvi m

   Minä oli kuullut kiskoista kehuja muilta ja koska olen niin kauan kärsinyt niska-hartiavaivoista ja päänsäryistä, päätin kysyä tuostakin kun kävin hammaslääkärissä. Hän lupasi etten tulisi pettymään jos hankin kiskot ja oikeassa oli. Kyllä helpotti oireet! 🙂 Toki liiallinen tietokoneella oleminenkin kuormittaa hartioita ja niskoja, mutta minä vielä sitten puren hampaitakin yhteen (varsinkin jos stressaan).

   Onneksi sinäkin sait apua vaivoihisi! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *