Blogit
Valkoinen Harmaja

Oikea laatta löytyi!

Tänään laitettiin kuulkaas meidän keittiön välitilan uudet laatat tilaukseen! Uudesta keittiön välitilasta olen kirjoitellut monta kertaa (”Marmoria välitilaan?” ja ”Uutta laattaa keittiön välitilaan”), mutta tänä keväänä sain varmuuden siitä, että laatta tulee olemaan italialaista Bianco Carrara -marmoria. Vahvistus päätökselleni sinetöityi maaliskuussa, kun kiertelimme Pietarsaaren sisustusliikkeissä (”Kivan päivän ostokset”), missä bongasin tämän lattian:

marmorilattiaLiikkeen omistaja kertoi, että lattia on vanhaa italialaista marmoria ja ollut paikoillaan 80-luvulta saakka. Hyvin on kestänyt kulutusta! Tästä innostuneena meilasin ABL:n väen kanssa löytyisikö heiltä marmorilaattaa juuri tässä koossa (10×20 cm) ja ei-kiiltävänä versiona. Kyllä löytyi!

carrara_marble_white

tulppaani

marmori_mallipala

Sain mallipalan kotiini ja olen sitä siitä lähtien ihastellut ja silitellyt vähän väliä. 😀 Kivipinta tuntuu todella miellyttävältä. Erityisen tärkeää minulle oli, että uusi laatta ei olisi kiiltävä kuten tuo vanha. En yhtään pidä siitä, kuinka vanha laatta kiiltelee. Tässä tuli tehtyä virhehankinta aikoinaan, kun ihastuin vain tuon mosaiikkilaatan muotoihin enkä mallaillut sitä kotona oikeassa tilassa ollenkaan. Pystyyn asetettuna ja valon osuessa suoraa välitilaan, kiiltelee tämä mosaiikki todella voimakkaasti. Runsas saumapinta-ala tuo myös omat haasteensa puhdistukseen, kuten olen jo aiemmin kertonutkin. Siinäpä syy miksi aloin haaveilla välitilan muutoksesta.

Bianco Carrara -mallipalassa on ”honed” pinta, mikä tarkoittaa mattahiontaa. Se on juuri täydellinen eikä kiiltele yhtään! Tilasimme tuota laattaa siis koossa 10×20 cm ja se tullaan latomaan tiililadonnalla välitilaan. Jätämme mahdollisimman ohuet saumat. Voi että, en malttaisi odottaa!

P.S. Pakko kertoa vielä, että kuvassa näkyvä tulppaani on poimittu omalta pihalta. 🙂 Olen yrittänyt kytätä niitä Lidlin 3 euron pioneita, mutta eipä ole vielä meidän Lidlissä näkynyt. Muualla kuulemma on jo…

Translation: We going to renovate our kitchen backsplash. Today I ordered Bianco Carrara tiles in size 10×20 cm. I cannot wait to get this done! The old mosaic tiles were a mistake, since they are too shiny and they are too hard to keep clean because of the joints.

Kommentit (26)

 1. anni

  Hyvä valinta, marmorin elävä pinta on niin hieno. abl:ssä oli ainakin meidän kohdalla mahtava palvelu. Meillä on lattiassa vaalean harmaata laattaa jossa marmorimainen elävyys, tykkään 🙂 koska projekti alkaa ja teettekö itse?

  • suvi m

   Siellä on kyllä ihan huippupalvelu! Ja mahtavat tilat! Kirjoittelen niistä vielä erikseen myöhemmin… 🙂
   Laatoitetaan heti, kun laatat saapuvat, eli noin 4-5 viikon kuluttua. Kyllä taitaa isäntä joutua laatoitushommiin… 😀

 2. jaana

  suosittelen! Meillä on juuri tuo bianco carrara mattapinnalla 10×20 tiililadonnalla välitilassa kylläkin ilman yläkaappeja. Pari vuotta on on komistanut keittiötä ja päivääkään en ole katunut että ABLltä ne hain.

  • suvi m

   Onpa tosi kiva kuulla! 🙂 Odotan jo niin kovasti sitä laattaa!

 3. Piia

  Hyvä valinta! Laitathan sitten tarkempaa kuvausta koko projektista? Suunnitelmissa olisi hyvä laattojen vaihto keittiöb välitilaan jossain vaiheessa. Minkävärinen muuten on työtasonne?

  • suvi m

   Juu, tarkempaa postausta on tulossa kyllä. 🙂 Meillä on valkoiset Okite-työtasot.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *