Blogit
Valkoinen Harmaja

Nyt kutsuu Pohjanmaa

Kaupallinen yhteistyö: Kannustalo

Näin joulun välipäivinä alkaa mietteet jo suuntautua ensi vuoteen ja sen tarjoamiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Yksi ensi vuoden mielenkiintoisimmista projekteista, missä saan olla mukana on Kannustalon Seinäjoen Asuntomessukohde. Kannustalo tuo messuille uuden talomallin nimeltään Pohjanmaa. Messutalon sisustuksen suunnittelee sisustussuunnittelija Helena Karihtala. Minä pääsen seuraamaan talon valmistumista ja sisustuksen suunnittelua läheltä ja tulen kertomaan teille kuukausittain projektin etenemisestä. Saatte blogini kautta siis hiukan etukäteistietoa siitä, mitä tulemme ensi kesänä Kannustalon kohteessa näkemään!

IMG_3134

Seinäjoen messualueelle nousee 34 omakotitaloa (yksi on paritalo). Talot sijoittuvat messualueelle korttelipihoittain, joista jokaisella on omat erityispiirteensä mm. värityksen suhteen. Kannustalon Pohjanmaa talo sijoittuu Tulikivimyllyyn, ympyrän muotoisen pihakadun sisäkehälle, jossa talot ovat pohjalaistyylisiä ja kaksikerroksisia. Julkisivuväriksi on määritelty perinteikäs ”punamulta”. Tässä korttelipihassa ”taloissa vaalitaan perinteitä modernisti, mikä näkyy aidoissa materiaaleissa, käsityöperinteissä ja rakentamisen laadussa”, kerrotaan Asuntomessusivustolla.

IMG_3118

IMG_3142

Kannustalon Pohjanmaa-talomallissa on kunnioitettu perinteitä, mutta kuitenkin muutamien uudistusten kera. Julkisivut on maalattu kaavan edellyttämällä punaisella sävyllä. Ikkunanpuitteet ovat tummanharmaat, lähes mustat. Julkisivujen erikoisuutena on uuden tyyppinen nurkkalaudoitus, jossa on ikäänkuin ohut tummanharmaa lista rajaamassa talon julkisivua ympäristöstä. Talon pohjaratkaisussa noudatetaan perinteitä: alakerrassa on suuri tupa, joka yhdistää keittiön, ruokailutilan ja olohuoneen yhdeksi kokonaisuudeksi. Kurkistetaan pohjaratkaisuun myöhemmin tarkemmin.

IMG_3095Helena Karihtala esittelee materiaalivalintoja Kannustalon
arkkitehti Kati Raskulle sekä toimitusjohtaja Mika Uusimäelle

IMG_3078Olohuoneen suuret ikkunat

IMG_3086

Kohteen sisustuksessa on moderni, pohjalainen henki, joka viestii perinteistä mutta tarjoaa vinkkejä nykypäivän sisustajille ja rakentajille. Talo sisustetaan kuvitteelliselle viisihenkiselle perheelle: äiti, isä, yksi kouluikäinen lapsi sekä kaksi pienempää lasta.

Viime aikoina kovin pinnalla ollut hyvin vaalea sisustustyyli väistyy tässä kohteessa ja värivalinnat tulevat olemaan murrettuja harmaan sävyjä kontrastia tuovan mustan kera. Lähes mustien ikkunapuitteiden lisäksi talon väliovet, sähkörasiat/pistokkeet sekä osa laatoituksesta tulevat olemaan mustaa. Lisäksi sisustuksessa tullaan näkemään puupanelointia kodikkaan modernilla tyylillä.

materiaalit_varit

IMG_3109

IMG_3105

Sisustus tulee kokonaisuudessaan olemaan harmoninen ja kodikas, ripauksella tanskalaista rentoutta, mutta kuitenkin suomalaisia perinteitä kunnioittaen. Materiaali- ja kalustevalinnoissa suositaan kotimaisia tuotteita ja valmistajia. Tavoitteena on, että lopputuloksesta tulee kodikas, tunnelmallinen ja helposti lähestyttävä.

Tästä lähtien tulen kerran kuukaudessa kertomaan teille messutalon edistymisestä. Joka kuukausi keskitymme tiettyyn teemaan, joka määräytyy sen mukaan missä vaiheessa projektia edetään. Heinäkuussa valmista taloa pääsee sitten ihastelemaan Seinäjoen Asuntomessuilla!

Kaupallisessa yhteistyössä:

kt_logo_uusi

Kannustalon löydät myös Facebookista, Instagramista sekä Pinterestistä.

Translation: In collaboration with Finnish Kannustalo I will be following how their new house called ”Pohjanmaa” will be built in Seinäjoki Housing Fair for summer 2016. Each month we will be taking a closer look at how the house is progressing.

Kommentit (14)

 1. Emma

  Todella mielenkiintoinen projekti, jota jään innolla seuraamaan! Haaveina on ollut jo useamman vuoden ikioma kannustalo ja sopivan tontin löytyessä laitetaan sellainen rakenteille 🙂

  • suvi m

   Onpa kiva kuulla! 🙂 Meilläkin on haaveissa vielä joskus rakentaa uusi Kannustalo… vaikka on tämä nykyinen koti niin rakas, että tästä olisi hyvin vaikea luopua. Kuitenkin sormet jo syyhyäisi uuteen rakennusprojektiin ja uusien ideoiden toteuttamiseen… 😀

 2. Katriina

  Ihana! <3 Kyllä Kannustalolla osataan! Ja Karihtala myös! Kiitos jo etukäteen, jään innolla seuraamaan. 🙂

  • suvi m

   Kyllä! Mukavaa, että jäät seurailemaan! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *