Blogit
Valkoinen Harmaja

Norm Architect -inspiraatio

Monissa sisustusta käsittelevissä blogeissa on viime aikoina ollut kuvia Norm Architect-sivustolta. Sivustolle on kerätty todella kauniita ja inspiroivia talokuvia ja ajattelin kirjoitella niistä omia huomioitani rakentamisen ja pintamateriaalivalintojen kannalta.

Yksinkertainen, ajaton keittiö. Puiset jakkarat ovat pehmentämässä modernia sisustusta – tuollaiset voisi sopia meidänkin keittiöön saarekkeen yhteyteen.
Kaunis, ilmeisesti betonista valettu lavuaari; näihin löytyy netistä ohjeita googlettamalla. Meinasimme ensin valaa itse keittiön saarekkeen tason betonista, mutta hylkäsimme idean mm. aikapulan takia.
Suurta, kivimäistä laattaa sekä laattiassa että seinissä. Hyvin samanlaista kuin meille tuleva vaalea Il Micron -laatta. Jälleen puinen jakkara pehmentämässä tilaa.
Amme-inspiraatio. Kaunis tumma lattialaatta.
Valkoinen talo, jossa tumma katto ja ikkunanpuitteet. Tällaista väritystä mekin olemme suunnitelleet taloomme – vaikka myös täysin tumma talo houkuttelisi myös.
Tässä kuvassa huomioni kiinnittyi lattiaan sekä jalkalistoihin – molemmat valintoja, joita vielä pohdimme. Eamesin tuoli on kaunis klassikko.
Lattiasta kattoon ulottuva vaatekaappi. Huomioni kiinnittyi myös kattolamppuihin – tuollaiset sopisivat meillekin.
Seinään kiinnitetty wc-istuin. Tällaiset meillekin tulee. Oikeasta reunasta pilkottaa myös samanlainen Unidrain-lattiakaivo, joka meille tulee. Kuvassa on jälleen myös Il Micronin näköistä laattaa.
Vaatekaapin ovien alle asennettu valo. Antaa ihan kaunista epäsuoraa valoa tilaa. Minusta ei kuitenkaan ole kaunista, jos epäsuoraa valoa (siis koteloituja valokaapeleita) tukitaan joka paikkaan. Luonnonvalo on tietenkin asia erikseen.
Jälleen lattiasta kattoon ulottuvat vaatekaapit. Miksei näitä tehdä enemmän? Meillä oli tällaiset viimeksi ja nyt tulee myös. Molemmilla kerroilla kalustemyyjä on ensin sanonut ettei heidän mallistossaan ole niin korkeita kaappeja, mutta kun standardikaappeja on alettu tutkia, on selvinnyt, että sijoittamalla ”normaalikaapin” päälle vielä yhden kaappirivin ja madaltamalla sokkelia, saadaan kattoon asti ulottuva kaapisto. Miksi kaapin päälle pitäisi jättää hukkatilaa? Viimeksi meillä oli tuollaiset yhtenäisen ovet (ne teetettiin), mutta ne tuntuivat vähän venkuloilta, joten nyt meille tulee yläkaappien ovet erikseen.
Tummaa laattaa yhdistettynä valkoiseen, sileään pintaan. Tummaan saunarakennukseemme tulee valkoinen katto, jotta tilasta ei tule liian pimeä. Mietimme vielä myös, että onko harkitsemamme seinälaatta sittenkin liian kiiltävä. Näitä kuvia katsellessa, mieli kääntyy enemmän mattalaatan puoleen.
Kaunis keittiö, jonka välitilassa on tummakarminen ikkuna. Meillehän piti alunperin tulla myös tummakarminen ikkuna välitilaan, mutta koska tilattu ikkuna oli väärä (se oli aukeava eikä kiinteä niin kuin oli sovittu), ikkuna tilattiin uudelleen ja vaihdoimme sisäkarmin väriksi valkoisen. Ei se tummakarminenkaan olisi huono vaihtoehto ollut – ainakaan kun tätä kuvaa katselee…

Tällaisia mietteitä tänä sunnuntaina. Näitä valintoja on niin kiva pohtia! Ja hyvä, että aloitimme pohtimisen jo ajoissa, sillä siten saa aikaa kypsytellä ideoita…

Ihanaa sunnuntai-iltaa!

kuvat: http://www.normcph.com/

Kommentit (19)

 1. Mari

  >Hei.Haluan vinkata vielä myynnissä olevaa, tuttaviemme taloa, joka on kokonaan ulkopuolelta musta ja on hyvän näköinen! Muutenkin talossa on mielenkiintoisia yks.kohtia ;)http://kuluttaja.etuovi.com/crometapp/product/realties/common/public/search/item/item.jsp?portal=eo&list_id=12877434228320&itemcmd=move52&listSize=90&doListClickStat=true&itemgroup_id=50.1&itemgroup_id=50.7&item_id=41.1445583&.sid=1000.96475E1A71B348D85448E48A7212A9FDkamalan pitkä linkki, jos ei toimi Etuoven kohdenro on 16402.

 2. Mari

  >Niin ja tarkemmin kuin luin kommentteja.. meillä on toinen betonielementtitalo, minkä olemme rakentaneet ja muuta emme enää tahdokaan :)Seinäelementti on nimeltään Sandwich eli paketissa tulee mukana kerralla ulkoseinä ja sisäseinä, joiden välissä villat, johdotukset ja raudoitukset. Muovitalossa emme asu 🙂

 3. Anonymous

  >Se mattapintainen laatta saattaisi olla myös helpompi pitää puhtaana. Eikö siinä kiiltävässä laatassa näy roiskeet yms. tosi selvästi.

 4. RUMBO

  >Meillä on ruiskulla roiskittu katto, joten onneksi olemme kattolistavapaita, jee! Mietimme myöskin aivan sileää kattoa, mutta miehelle on akuustiikka tärkeää ja röpelöinen katto on akustiikaltaan parempi kuin sileä. Ja tykkään kyllä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *