Blogit
Valkoinen Harmaja

Näe kauneus epätäydellisyydessä – kauneus on valinta

Yhteistyössä Dove

Pyrin pitämään blogini sisällön hyvin sisustuspainotteisena, laajentaen korkeintaan kevyisiin lifestyle-aiheisiin. Harvemmin kirjoittelen syvemmistä mietteistäni tai pohdinnoista, jotka eivät liittyisi sisustamiseen, arjen kivoihin juttuihin tai bloggaamiseen. Kuitenkin koko bloggaamisen ytimenä on mielestäni rohkeus: uskallus avata kotinsa ovet virtuaalisesti ventovieraille ja valinta kirjoittaa vain melko pinnallisista asioista murehtimatta sitä millaisen kuvan se minusta antaa ulkopuolisille. Kaikkia ei voi koskaan miellyttää, enkä voisi kirjoittaa koko blogia jos miettisin liikaa sitä mitä muut minusta ajattelevat.

halkeamat_seinassa

Kun Dove haastoi meitä bloggareita kirjoittamaan itsetunnosta, halusin ilman muuta osallistua, sillä aihe on minusta niin tärkeä. Kunpa voisimme olla vertailematta itseämme toisiin ja uskoa olevamme hyviä juuri sellaisena kuin olemme! Kun puhutaan hyvästä itsetunnosta, rakentuu keskustelu valitettavan usein ulkonäkökeskeisten teemojen ympärille. Hyvä itsetunto perustuu muuhunkin kuin ulkonäköön ja ihan tarkoituksella en käytä tämän postauksen kuvituksena omia kuviani. Haluan kirjoittaa itsetunnosta liittämättä siihen liikaa ulkoisia seikkoja. Toki on tärkeää tuntea itsensä ulkoisesti kauniiksi, mutta hyvän itsetunnon perusta se ei ole. Kauneus on paljon laajempi käsite kuin ulkonäkö.

ylva_skarp_kortti

”be gentle with yourself, you are a child of the universe, no less than the trees and the stars in the noisy confusion of life, keep peace in your soul” – Ylva Skarp

Hyvän itsetunnon perusta rakentuu lapsuudessa. En koskaan halua ajatella vanhan kansan tapaan, että ”lasta ei saa kehua liikaa ettei hän ylpisty”. Maailmassa kyllä riittää vastoinkäymisiä ja ihmisiä, jotka yrittävät lannistaa. Siksi ajattelen, että oman perheen tehtävänä on aina tukea ja kannustaa, vahvistaa uskoa omaan itseensä. Niin kliseiseltä kuin se saattaa kuulostaa, minäkin jouduin koulukiusatuksi, mutta uskon, että vahvan itsetunnon ansiosta en antanut sen musertaa vaan päätin, että vielä minä niille kiusaajille näytän!

halkeama_hylly

Hyvä itsetunto tarkoittaa minulle sitä, että tunnen itseni. Tiedän mitkä ovat hyvät ja huonot puoleni. Uskallan olla oma itseni ja hyväksyn itseni sellaisena kuin olen. Tietysti jokaiselle meistä tulee hetkiä, jolloin epäilee itseään ja itsetunto on koetuksella. Tai toivoo olevansa erilainen. Joskus mietin, että kuka minäkin olen antamaan sisustusneuvoja tai miten joku olisi kiinnostunut minun mielipiteestäni. Tai toivon, että olisin sosiaalisempi ja parempi small talkissa. Muutaman kilon laihempi.

Epävarmuuden syövereissä kannattaa miettiä omia onnistumisiaan ja hyviä puoliaan sekä keskittyä niihin asioihin, joissa kokee olevansa hyvä tai joista nauttii. Jotain olen kai tehnyt oikein, että olen voinut esimerkiksi jatkaa blogiuraani näin pitkään. ”Do what you love, and they’ll love what you do” on mietelause, johon haluan uskoa.

quotes

– Mietelauseita Pinterest-kansiostani

Tärkeintä minusta on uskoa itseensä ja olla aito. Silloin voi myös katsoa peiliin ja olla tyytyväinen näkemäänsä. Kukaan meistä ei ole täydellinen ja avain tyytyväisyyteen onkin nähdä kauneus epätäydellisyydessä.

halkeama

Kuvissani halkeillut seinä symboloi juuri sitä: halkeamat näyttävät minusta kauniilta, vaikka jonkun toisen mielestä seinä pitäisi nopeasti korjata. Näetkö ensimmäiseksi halkeamat vai kauniit esineet ja kokonaisuuden? Samoin yritän nähdä omat hyvät puoleni ja keskittymään niihin virheiden etsimisen sijaan. Asenne ratkaisee.

Beauty begins the moment you decide to be yourself. – Coco Chanel

Voisiko kauneus olla asenteesta kiinni? Minä uskon niin. Dove on kuvannut uuden videon viidessä eri kaupungissa Lontoossa, Delhissä, San Franciscossa, Shanghaissa ja Sao Paolossa. Videolla naiset pohtivat omaa kauneuttaan. ”Kauneus on valinta, jonka naiset voivat tehdä joka päivä ja se on täysin asenteesta kiinni.”

Näethän sinäkin kauneuden itsessäsi? Doven ”Choose Beautiful” sivustolla on laskuri, jossa voit käydä määrittelemässä itsesi kauniiksi. Toivottavasti tuo luku kasvaa mahdollisimman suureksi!

blogiyhteistyo

Yhteistyössä:

dove_logo

Kommentit (18)

 1. Päivi Peltotien päästä

  Voi kuinka hieno kirjoitus ja aihe niin tärkeä!
  Rohkeus ja itsetunto – niitä olen miettinyt paljon ihan näin aikuisiälläkin. Rohkea mielestäni olen, mutta hyvä itsetunto on toisinaan hukassa. Olen myös kasvanut tuolla aikakaudella, kun lasten ”turhaa” kehumista vältettiin. Liiallisesta vaatimattomuudesta ja nöyryydestä on pitänyt opetella ja pyristellä pois vuosien mittaan.
  Kiitos tästä postauksesta, hyvä kun hyppäsit hieman ”sivuraiteille” <3 Doven video toi myös hymyn huulille ja sai miettimään, olisiko itse uskaltanut valita sen vasemmanpuoleisen oven : )

  Ps. Enkä minäkään huomannut seinässä halkeamaa ennen kuin siitä mainitsit. Säröt ja rosoisuus ovat kauniita ja persoonallisia – sen kuin muistaisi oman ulkonäkönsäkin kohdalla ; )

  • suvi m

   Kyllä minusta nöyryyttäkin tarvitaan, mutta sopivassa määrin. Pitäisi olla ihan ok tunnustaa olevansa hyvä jossakin, mutta minullekin se tuottaa vaikeuksia. Jotenkin mielummin aina vähättelee kaikkea, ainakin muiden kuullen.

   Doven videossa olisin varmaan talsinut sisään siitä ”Average” ovesta…ainakin ensi tuntumalta.

 2. Maire / Kettukarkki

  Kivasti kirjoitettu, lämmin postaus 🙂

  • suvi m

   Kiva kuulla, Maire! En varmaan ole minkään postauksen julkaisemista jännittänyt niin paljon kuin tämän. 😀

 3. kerttu

  En halua olla ilonpilaaja ja näen kyllä kauneudenkin, mutta eikö uuden talon seinässä oleva halkeama ole suuri huolenaihe?!

  • suvi m

   Seinien eläminen on ihan normaalia uusissa taloissa ja varsinkin nurkat halkeilevat tavallisesti. Se on ihan helppo korjata ja kuuluu asiaan. Halkeama keskellä ulkoseinää olisi varmasti huolestuttavaa, mutta tämä on muurattu väliseinä. Halkeamat johtuvat siitä, että laastia on liian ohuesti, jolloin halkeamat ovat syntyneet juuri harkkojen saumakohtiin. Tässä keväällä olisi tarkoitus fiksata tuokin seinä samalla kun maalataan makuuhuone tummaksi.

 4. Minna

  Aivan ihana kirjoitus! Piti pitkään ja tarkkaan katsoa kuvia, että näin halkeaman ja vasta sen jälkeen, kun olit asiasta kirjoittanut. Ihania tavaroita hyllyllä!
  Mukavaa viikonloppua!
  -Minna

  • suvi m

   Todella mukava kuulla! 🙂 Minä näen heti halkeaman, kun olen niin tottunut siihen ja olin melko varma, että lukijatkin sen heti huomaavat. Olikin tosi hauska lukea, että ette olleet sitä heti huomanneet. Ehkä samoin muut eivät huomaa niitä omia epäkohtiamme yhtä selvästi kuin itse… 🙂
   Kivaa sunnuntaita sinne!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *