Blogit
Valkoinen Harmaja

Mustaa Kannustalon tapaan

Kaupallinen yhteistyö: Kannustalo

Musta ja valkoinen ovat ajaton väripari, joita voi yhdistää huoletta kaikkiin värisävyihin. Valkoinen lisää tilantuntua, raikastaa ja luo hyvän pohjan muille väreille. Musta väri puolestaan luo syvyyttä, särmää ja nostaa esiin yksityiskohtia vaaleaa taustaa vasten. Mustasta on viime vuosina tullut hyvin vahva sisustustrendiväri, vaikka pieninä ripauksina se onkin aina ajaton valinta. Nyt kokonaisia taloja maalataan mustaksi ja musta väri on otettu rohkeasti käyttöön kotien pintamateriaaleissa ja viimeistelyissä. Edelläkävijöiden esimerkkiä näyttää Kannustalon ensi kesän asuntomessukohde Pohjanmaa-talo, jossa mustat yksityiskohdat ovat hyvin vahvasti läsnä.

_MG_6508

_MG_6502

_MG_6506

_MG_6511_1

Pohjanmaa-talon viimeistelyssä mustat yksityiskohdat luovat kontrastia muuten harmonisen vaaleanharmaaseen värimaailmaan. Yksi hallitsevimmista elementeistä on näyttävä musta portaikko, joka sijoittuu talon sydämeen, suureen tupaan, keittiön ja ruokailutilan väliin. Portaikon kaiteet jatkuvat yläkerran aulatilassa aina makuuhuoneen ovelle saakka. Mustat pinnakaiteet sopivat hyvin yhteen mustien ikkunapuitteiden kanssa rajaten tilaa hienosti.

IMG_6130

IMG_6491.jpeg

Portaikon läheisyyteen sijoittuu myös talon tulisija: perinteinen pönttöuuni, joka henkii perinteisen pohjalaistalon tunnelmaa, mutta kuitenkin modernilla otteella mustalla värityksellään. Pönttöuuni on Pohjanmaan Tiilirakenteen mallistosta.

IMG_6492

IMG_6493

Uutta Pohjanmaa-talossa ovat myös mustat väliovet. Ovimalli on monelle Kannustalo-rakentajalle tuttua Matti-oven nelipeilistä Arki-sarjaa, mutta mustana sekin näyttää aivan uudenlaiselta.

IMG_6498

parrut

Mustat yksityiskohdat näkyvät sekä katossa että lattianrajassa saakka: sisäkattoa rytmittävät mustat kattoparrut ja lattiaa ovat rajaamassa perinteikkäät Aurora-lattialistat, mutta nyt vain uudessa mustassa värissä.

lattialista_m

_MG_6509

IMG_6495

Eikä pidä unohtaa pienintäkään yksityiskohtaa: tyyliin sopivat kytkimet ja pistorasiat viimeistelevät talon ilmeen. Tässä kohteessa ne ovat tietysti mustat ja noudattavat hurmaavan vanhahtavaa muotokieltä. Pistorasiat ja valonkatkaisimet ovat Strömforsin Renova-sarjaa.

Lisää mustia yksityiskohtia löytyy mm. talon kylpyhuoneista (joista kirjoittelin aiemmin ”Kurkistus Kannustalo Pohjanmaan kylpyhuonemateriaaleihin” postauksessa) sekä valmiista sisustuksesta, johon pääsette kurkistamaan myöhemmin.

lato_blackedition

Kannustalolla musta väri ei kuitenkaan jää pelkästään vain yksityiskohtiin: nimittäin nyt keväällä lanseerattiin ihan oma Black Edition -talomallisto, joka sisältää Kannustalon tunnetut talomallit Ladon, Rauhalan, Valon, Venlan ja Vihervaaran mustalla julkisivulla. Mallit ovat muuttovalmiita, joten uuteen, mustaan kotiin pääsee muuttamaan melkoisen nopealla aikataululla. Lisätietoa löytyy Kannustalon uudesta Black Edition -esitteestä.

Kaupallisessa yhteistyössä:

kt_logo_uusi

Kannustalon löydät myös Facebookista, Instagramista sekä Pinterestistä.

Kaikki Pohjanmaa-taloa käsittelevät postaukseni näet kätevästi klikkaamalla Pohjanmaa-talo avainsanaa.

Kommentit (12)

  1. Johanna

    Hei Suvi, ei sinulla sattuisi olemaan saatavilla tuon pönttöuunin mittatietoja, mikä mahtaa olla tämän kyseisen yksilön korkeus ja halkaisija leveimmältä kohdalta? 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *