Blogit
Valkoinen Harmaja

Mitä remontoitaisiin seuraavaksi?

Kaupallinen yhteistyö: Värisilmä

Meillä on jo pitkään ollut tarkoituksena uudistaa saunatuvan ilmettä. Se on roikkunut to-do-listalla ties kuinka kauan ja olen siitä blogissani useasti maininnut. Mutta mitään emme ole saaneet aikaiseksi! Askel eteenpäin otettiin tässä taannoin, kun vierailin Värisilmän Color Cafe Showroomilla. Tuolta inspiroivalta käynniltä sain ideoita peräti kolmen huoneen muutokseen! Nyt onkin aika kurkistaa tarkemmin suunnitelmiini.

Ideoita saunatupaan

varisilma_saunatupa_harma

Ajatus saunatuvan uudistamiseen lähti siitä, että haluamme purkaa siellä olevan lautaseinän pois (kuva esim. ”Pientä pehmennystä saunatupaan” postauksessa). Tuolle seinälle olisi tarkoitus rakentaa säilytysjärjestelmä DVD-koteloille ja muille saunatuvalla oleville pientavaroille. Minun ajatukseni on tehdä kapeat hyllyt rimoista kuvassa olevan lehtikuvan tapaan, mutta kuitenkin niin että rimoitus olisi sen verran syvää, että sitä voi käyttää hyllyjen tapaan. Koko seinää ei ole tarkoitus täyttää tavaroilla, vaan osa rimoituksesta toimisi tehosteena kuten tuossa Residence-lehden kuvassa. Rimat asennettaisiin suoraan, mutta kuitenkin epäsymmetrisesti.

Rimoitus maalattaisiin samaan sävyyn kuin seinät. Alunperin olin miettinyt jotain tummanharmaan sävyistä maalia. Kuvassa värimallit Tikkurilan siniharmaistasävyistä ”Tyrsky” ja ”Mantteli” sekä ylempänä pienet värilastut Värisilmän Lumo-värikartasta, sävyinä ”Virkeä”, ”Kuje” ja ”Kotikissa”.

Mutta kuinkas kävikään – Color Cafen sisustussuunnittelija Krista Saurio haastoi minut miettimään muitakin värivaihtoehtoja kuin tyypillistä harmaata ja niinpä sain ajatuksen syvän viininpunaisesta sävystä. Tässäpä vertailun vuoksi tuo sama ideakollaasi uusilla värilastuilla:

varisilma_saunatupa_viinpun

Ajatus viinipunaisesta, munakoison sävyyn taittavasta väristä lähti, kun kerroin Kristalle meidän työhuoneesta. Sehän on maalattu kokonaan Tikkurilan sävyllä ”Kätkö”, joka äkkiseltään näyttää ihan mustalta, mutta valon osuessa siihen huomaa selkeästi munakoisoon vivahtavan tummanlilan sävyn. Aloin sitten haaveilla, että ehkäpä saunatupaan voitaisiin maalata selvemmin munakoison väriset seinät. Edelleen päätyseinä olisi saman tyyppistä rimoitusta kuin aiemmin kuvailin, mutta nyt tuossa munakoison sävyssä.

Tähän kollaasiversioon poimin Tikkurilan malliston sävyt ”Punajuuri”, ”Viikuna” ja ”Munakoiso”. Pienemmissä värilastuissa on Värisilmän Lumo-värikartan sävyt ”Lupaus” ja ”Mauste”. Kumman sävyinen kollaasi näyttää paremmalta, harmaat vai viinipunaiset sävyt? Syvän viininpunainen sävy viehättää minua kovasti, mutta mietin sopiiko se saunatupaan ja etenkin siihen seinälle, jossa on takka-kiuas…?

Ja kyllä, näitte oikein: olen poiminut kollaasiin näytepalat kokolattiamatoista! Kerroinkin jo aiemmin, että omaksikin yllätyksekseni ihastuin Color Cafe käynnillä kokolattiamattomalleihin ja Mankku se vasta tästä ideasta innostuikin! Meidän saunatuvassahan on myös videotykki ja siellä katsellaan paljon elokuvia ja kuunnellaan musiikkia. Akustisesti kokolattiamatto olisi siis oikein hyvä valinta. Ja olisihan se mukava köpsötellä saunasta pehmoiselle matolle. Näytepalat ovat Golvabia merkkisiä. Ajattelin, että hiekansävyinen matto toisi pehmeyttä saunatuvan (mahdollisesti) tummaan ilmeeseen. Karhea sisal-tyyppinen materiaali ei tule kyseeseen, vaikka se kaunis onkin. Eli jokin pehmeä malli tulisi valittua, mutta olisiko ihan hullua laittaa kokolattiamattoa?

Tässäpä nyt riitää sulateltavaa, mutta en silti malta olla lyhyesti esittelemättä vielä kahta ideakollaasia. Kohteena pojan huone ja meidän työhuone.

Ideoita pojan huoneeseen

varisilma_pojanhuonesuun

Pojan huone kaipaisi päivitystä, sillä onhan se alunperin tehty 5-vuotiaan toiveita kuunnellen ja nyt 1o-vuotiaalla pojalla on aika erilaiset toiveet huoneensa ilmeen suhteen. Ei nykyinenkään ilme ole liian lapsellinen, mutta haluamme maalata katon valkoiseksi ja samalla vaivalla kannattaisi uudistaa myös seinäpinnat. Hän itse toivoi vihreitä sävyjä, joita minä valitsin Color Cafen valikoimasta.

Olen aina ihastellut ajatonta Arne Jacobsenin kuosiin pohjautuvaa Borås Tapeterin ”Wallpapers by Scandinavian designers” malliston ”Trapez” tapettia. Tulisiko sitä vihdoin meidän kotiin? Vai valittaisiinko sittenkin Borås Tapeterin uutta Linen-sarjan tapettia ”Jaden” sävyssä? Pojan mielipide oli selkeä: hän haluaisi mielummin Linen-tapettia. Jos taas päätyisimme maalaamaan seinät, voisivat olla Värisilmän Lumo-värikartan ”Aavistus” tai ”Kepeä” sävyä (pienet värilastut kuvassa). Pehmoinen ja vähän utuinen vihreä sävy viehättää kovasti!

Ideoita työhuoneeseen

varisilma_tyohuonesuunnitelma

Työhuoneen muutos ei ollut minulla alunperin mielessä ollenkaan. Mutta ihastuin niin paljon tuohon Hanna Werningin Borås Tapeterille suunnittelemaan ”Mårdgömma” kuosiin ja etenkin sen sävyihin, että aloin miettiä mihin sitä meillä voisi laittaa. Makuuhuone uudistettiin äskettäin, joten siellä ei aleta remppaamaan, mutta ehkä työhuonetta voisi muuttaa jos saunatupa maalataan lähes samalla sävyllä kuin mitä työhuoneessa on nyt. Hyvä perustelu, heh. Toisaalta seinät voitaisiin vaihteeksi maalata vaaleammiksi, esim. Tikkurilan ”Valamo”, ”Tuhka” tai ”Laasti” sävyillä. Mutta eikös vaan olekin ihana tapetti?

Tässä riittää nyt sulateltavaa, mutta kyllä se meidän saunatupa taitaa olla se, joka muutoksen tulee kokemaan. Värisilmästä kipaisemme vaan hakemassa kaikki tarvittavat tuotteet ja remppa voi alkaa! Lupaan raportoida miten käy. Ja kertokaahan miltä ideat vaikuttavat teidän mielestä?

Kaupallisessa yhteistyössä:

colorcafelogoMy collages sponsored by Värisilmä Color Cafe showroom.

Kommentit (12)

  1. Helppo sisustuspäivitys pojan huoneessa – Meillä Kotona -blogit

    […] pintaremonttiasiat pyörivät mielessä tällä hetkellä vahvasti. Kuten olen kertonutkin (vaikka ”Mitä remontoitaisiin seuraavaksi?” postauksessa), meillä ollut suunnitteilla saunatuvan lautaseinän purkaminen ja seinien […]

  2. Saunatuvan uusi hyllyseinä – Meillä Kotona -blogit

    […] siitä kuinka meillä oli aikeissa tehdä pientä remppaa saunatuvalla. Avasin ideoitani tarkemmin ”Mitä remontoitaisiin seuraavaksi” postauksessa, jossa innostuin miettimään muutoksia myös muihin tiloihin kuin meidän […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *