Blogit
Valkoinen Harmaja

Mitä keksisi Sky Planteriin?

IMG_0450

IMG_0456

Lupaan, että seuraava postaus ei tule käsittelemään kasvillisuutta missään muodossa, mutta tämän yhden postauksen verran ajattelin aihetta vielä sivuta. Kaipaisin teiltä nimittäin vinkkejä, mitä Sky Planteriin voisi tähän aikaan vuodesta istuttaa. Meidän Sky Planter on ripustettu olohuoneen nurkkaukseen, joten yrtit eivät sinne niin hyvin sovi kuin keittiöön. Nyt viimeksi ostin ruukkuun kuitenkin tällaisen heinäkasvin (enkä tietenkään enää muista sen nimeä). Kasvi kesti vain muutaman päivän kunnes nuupahti. Tämäkin oli tosi vaikea löytää, sillä tuntuu että kaikki kivat kasvit ovat liian suuria tähän minun pieneen Sky Planter -ruukkuuni.

Vinkkejä, pliis! Joulun aikaan hyasintti oli mitä oivallisin vaihtoehto, mutta nyt kaipaisin jotain tähän vuoden aikaan sopivaa. Orkidea olisi yksi vaihtoehto, mutta se roikkuu niin pitkälle, että pelkään kissojen ylettyvän siihen. Ehkä joudun siirtää ruukun roikkumaan jonnekin keittiön yhteyteen ja laittaa siihen basilikaa (kuten Sky Planterin promokuvissa). Vai keksisittekö te jotain muuta vaihtoehtoa?

Translation: I find it hard to choose a suitable plant for my Sky Planter -pot (from Boskke). All the nice plants seem to be too big for the pot. The one that is in these pictures has already shriveled. Any suggestions?

Kommentit (38)

 1. ulla

  Testaan näitä juuri parvekkeella. Kasvin nimeä en tiedä (hih!), mutta siinä on siniset kellomaiset kukat.

  • suvi m

   Ok. Minun täytyy varmaan ottaa ruukku mukaan kukkakauppaan ja kysyä ammattilaisen apua…

 2. -T-

  Käviskö hortensia?

  • suvi m

   Kyllä varmaan, mutta pitäisi olla tosi pieni yksilö.

 3. suusanna

  Itselläni on vielä kokoa pienempi skyplantteri, siihen on ehkä vielä vaikeampi löytää asukkia. Joulukaktukseen päädyin, ja aikalailla samalla menestyksellä se on selvinnyt tuossa, kuin oikeinkin päin.

  • suvi m

   Voin kuvitella, että pienempään Sky Planteriin on vieläkin vaikeampi löytää sopivaa kasvia! Kiva kuulla kuitenkin, että olet sellaisen löytänyt ja saanut menestymään. Kiitos vinkistä! 🙂

 4. Annika

  Meidän s-kokoisissa sky plantereissa kasvaa rönsyliljat. ”Varastin” pistokkaita ja vesilasissa kasvatin juuret. Muutaman pistokkaan laitoin per ruukku. Nyt ovat oikein innostuneet, toinen kasvattaa rönsyä ja kukkaa ja toinen lehtiä.:) Rönsyjä voi huoleti leikata, jos liian pitkiksi intoutuvat. Rönsylilja myös puhdistaa tehokkaasti huoneilmaa, sanotaan.

  • suvi m

   Tuohan oli hyvä vinkki! Kiitos. Nyt minulla onkin jo monta ehdotusta, joista valita. Pitää kirjoittaa oikein lista mukaan kukkakauppaan… 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *