Blogit
Valkoinen Harmaja

Mitä asuntomessuilta omaan kotiin?

Asuntomessut alkaa olla jo melkoisen kattavasti käsitelty sisustusblogeissa, eikä minullakaan ollut tarkoitus tehdä niistä enää enempää postauksia (no, ehkä yhtä lukuunottamatta). Mieleeni jäi kuitenkin pyörimään muutama huonekalu ja sisustustekstiili, jotka voisin mieluusti kotiuttaa meillekin. Niinpä ajattelin koota suosikkituotteeni tähän postaukseen ikään kuin haavelistaksi – kaikkeahan ei tietenkään tarvitse oikeasti hankkia. Haaveilukin on ihan mukavaa.

asuntomessut2016-9304

Ehkä kaikista eniten ihastuin messuilla tähän talo Koskelan makuuhuoneeseen. Käsinpainettu pilkullinen päiväpeitto on aivan ihana! Se on Tikausta. Ihastuin kovasti myös Woodnotesin pikkupöytään, josta uutuuskokona ilmestyy pian myös matalampi versio. Se olisi oiva vaihtoehto Vitran ”Occasional” pikkupöydälle, josta haaveilin ikuisuuden, mutta johon olen sittemmin kyllästynyt, kun tuntuu, että se löytyy nyt jo niin monesta blogikodista. Kokonaisuudessaan tämän makuuhuoneen sisustus oli todella onnistunut.

kannustalo_pohjanmaa-7694

Ihastuin kovasti myös Ikean ”Vittsjö” hyllyihin, jotka bongasin jo keväällä vieraillessani Kannustalo Pohjanmaassa juuri sisustuksen valmistuttua. ”Vittsjön” matalammat hyllyköt voisivat sopia tosi nätisti meidän olohuoneen nurkkaukseen, kuten aiemmin jo kirjoittelin ”Uusi hylly?” postauksessa. Tässä ruokailutilassa ovat myös pitkäaikaiset haavetuolini Carl Hansen & Sonin ”Wishbonet” tai ”Y-tuolit” – tämä tuolihan on ollutkin meillä koekäynnillä (postauksessa ”Ruokapöydän tuoleista taas”).

kannustalo_pohjanmaa-7648

Toinen vahva ehdokas olohuoneen sivupöydäksi voisi olla myös tämä Pohjanmaa-talossa nähty siro hyllykkö. Se on Gubin  ”Gamfratesi”. Budjetti on vaan tässä aika eri luokkaa kuin Ikean hyllykössä. Toki tämä on myös paljon ylellisemmän oloinenkin. Mutta ehkäpä sivupöydäksi löytyy vielä kukkarolle sopivampi ratkaisu, joka ei kuitenkaan ole kumpikaan näistä…

asuntomessut2016-9201

Kiinnitin asuntomessuilla paljon huomiota myös lastenhuoneiden sänkyratkaisuihin, sillä meillä on jo tosi pitkään ollut suunnitteilla rakentaa lastenhuoneisiin sängynaluslaatikosto tai -kaapisto. Asuntomessuilta bongasin parikin vaihtoehtoa ja tässä niistä toinen. Tämä tyylikäs sänkylaatikosto löytyi Lakka Lakeudesta. Täytyykin kysäistä Sannalta mistä tämä säilytyskaluste onkaan hankittu. Myös Honka Markki -talosta löytyi vastaavanlainen säilytysratkaisu, mutta vanerisena (kuva siitä löytyy postauksesta ”Ensitunnelmia Seinäjoen Asuntomessuilta”).

asuntomessut2016-9349

Menun ”Afteroom” tuolit pääsivät hienosti oikeuksiinsa tässä kauniissa ruokailuryhmässä, joka löytyy kohteesta Kotola. Nämä tuolit ovat todella kauniin sirot ja uskoisin, että näistä tulee vielä ajattomat designklassikkot. Kyllä, voisin kotiuttaa jos tarvetta olisi.

asuntomessut2016-9253

Ihanat tuolit (tuolifriikkihän niitä aina bongailee) ovat myös nämä Woodnotesin ”Siro+” tuolit. Tämän kuvan valitsin tähän postaukseen kuitenkin kauniin taideteoksen takia. Olen ajetellut, että jossain vaiheessa haluaisin hankkia omaan kotiin jonkin pienen taideveistoksen tai keramiikkateoksen ja nämä Päivi Rintaniemen työt kolahtavat juuri omaan makuuni. Jonain päivänä…

kannustalo_pohjanmaa-7553

Tämä hurmaava betonijakkara jäi myös mieleeni Pohjanmaa-talosta. Jakkara on Granitista, joten se on ihan realistinen sisustushaave. Sopisi hyvin myös terassille.

asuntomessut2016-9251

Meinasin jo itsekin yllättyä – eikö yhtään valaisinsuosikkia? No, löytyihän kuvasaldosta tämä ihanuus, joka oli sijoitettu Koskela-talon keittiöön. Valaisin taitaa olla Menun ”Franklin”. Aivan ihana, mutta jää haaveksi, sillä meillä ei ole tälle sopivaa paikkaa.

Kiinnitin asuntomessuilla eniten huomiota messutalojen sisustuksiin. Rakenteelliset ratkaisut tai talotekniikka ei niin paljon kiinnosta tässä elämäntilanteessa, kun emme ole rakentamassa uutta taloa. Tässä juuri Mankun kanssa kierreltiin omalla pihalla ja todettiin, että tämä meidän Harmaja on edelleen yhtä ihana kuin silloin, kun vasta tästä haaveilimme. Tontti vaan voisi olla parempi…ja olisi pitänyt ottaa yläkertavaraus.

Joko olette käyneet Seinäjoen asuntomessuilla? Mitä jäi erityisesti mieleen?


Translation: I decided to write a blog post on my favourite pieces of furniture and textiles in the Finnish Housing Fair and here they are. My special favourite was the bedroom (in the first pic) in which I absolutely loved the bed spread from Tikau as well as the small table from Woodnotes. I also loved the ”Vittsjö” shelves from Ikea and the Wishbone chairs from Carl Hansen & Son. Another alternative to Vittsjö shelves could be ”Gamfratesi” from Gubi (it would require more budjet also). I was especially interested in storage systems in children’s rooms and here’s one of my favourites (the 4th pic). Loved also the Afteroom chairs from Menu and sculputures by Päivi Rintaniemi. Small stool from Granit looked also nice in the bathroom of the Pohjanmaa house. And of course I had to choose one lamp also: it is ”Franklin” from Menu (in the last pic).

Kommentit (19)

  1. Paula

    Hei! Meillä on ollut pehmustetut seiskatuolit vajaa 10 vuotta ja lapsia on ollut taloudessa 7 vuotta. Yllättävän hyvin ovat säilyneet, mutta nyt olen yrittänyt selvittää miten kangasosa pitäisi pestä ja voiko sitä pestä? Tautisen hyvät istua edelleen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *