Blogit
Valkoinen Harmaja

Meidän valaisimet

Tätä postausta olen suunnitellut jo ties kuinka kauan ja nyt vihdoin sain sen tehtyä. Tarkoitukseni oli kirjoittaa lempiaiheestani, eli valaisimista, ja listata kaikki meidän huushollin valaisimet. Valaisimet ovat sisustuksessa se elementti, johon tykkään panostaa. Kauniit valaisimet viimeistelevät sisustuksen ja niillä saa paljon tunnelmaa aikaan.

Eteinen: 1. Tom Dixonin Beat-sarjan valaisimet ”Fat” ja ”Tall” (1), &Traditionin ”Milk” (2), rautakaupan työvalaisin (3) (vaatehuoneessa 2 kpl).
Olohuone: Design House Stockholmin ”Block” (4), Marsetin valmistamat ”Atlas”-kattospotit (5), Artemiden ”Tolomeo Mega” (6), Kartellin ”Bourgie” (7).
Työhuone: Yki Nummen ”Lokki” (8), HAY:n ”Neon tube” valkoisena (9).
Keittiö & ruokailutila: Kartellin ”F/LY” (10), Artemiden ”Tolomeo Faretto” (11), Kartellin ”Take” (12).
Kylppärit: Flos ”All Light” (13), Flos ”Mini Glo Ball” (14).
Lastenhuoneet: Claes Ohlsonin pallopolttimot (15), Ikean ”Smila Stjärna” (16), Ikean ”kukkavalaisin” (17, ei löynyt nettisivuilta enää), Kartellin ”Ge” (18), HAY:n ”Neon tube” keltaisena (19), Ikean valikoimasta jo poistunut valaisin (20, näitä meillä on 2 kpl).
Makuuhuone: tuunattu kirppisvalaisin (21), Artemide ”Tolomeo” (22), Le Klint ”172” (23).

Tässä listattuna nyt talomme valaisimet (saunatupaa lukuunottamatta). Pari valaisinta on myös varastossa, joten listasin nyt vain käytössä olevat valaisimet.

Innostukseni valaisimiin alkoi aikoinaan siskoltani ylioppilaslahjaksi saamastani kauniista, muistaakseni Formverk-merkkisestä, valaisimesta. Valitettavasti tuo lasinen valaisin rikkoutui muutama vuosi sitten muuton yhteydessä. Vieläkin harmittaa. Pyrin hankkimaan laadukkaita ja ajattomia valaisimia, joista on iloa moniksi vuosiksi eteenpäin. Toki kokoelmassani on muutama ikealainenkin sekä rautakauppavalaisin.

Työpöydän valaisin meiltä vielä puuttuu. Kuten olen jo aiemmin kertonut, olen haaveillut Jieldestä, mutta vielä sen hankinta ei ole ajankohtaista. Aina on kiva haaveilla.

P.S. Vielä ehditte osallistua Block-valaisimen arvontaan!

Translation: Our lamps gathered into one photo collage. I love lamps and always try to buy ones that are timeless and last for many years.

Kommentit (18)

 1. Ninnu

  Hieno valikoima valaisimia – selkeästi jotain samaa, joten sopivat yhteiseen kotiin..:) Tuosta HAY:sta olikin kysymys…käykö valo silmiin? Onko ”diskomainen”..:) Noihin läpinäkyviin valaisimiin oletko hamstrannut noita hehkulamppuja vai oletko löytänyt uusia ”energiatehokkaampi” (jotka näyttäs myös hyvältä)?

  • suvi m

   Vastasinkin kysymyksiisi osittain jo yllä. Eli emme ole hamstranneet hehkulamppuja, sillä Clasun valaisimen tilalle on tallella pojan huoneen entinen valaisin.
   HAY:n Neon Tubet ovat kieltämättä aika voimakkaita – varsinkin tuo keltainen. 🙂

 2. Ria

  Hienoja valaisimia. Itsellänikin on noita Claesin valaisimia mutta miten saat tehtyä niistä rykelmän? Eli miten saat kaikki valaisimet saman katkaisimen alle? Olen kysellyt muutamasta valaisinliikkeestä mutta eivät osanneet vastata.

  • suvi m

   Ollaan itse tuunattu tuo Clasun valaisin. Sähköturvallisuuden takia en kuitenkaan voi suositella sitä tekemään. 🙂 Ehkä voisit kysyä apua joltain sähkömieheltä…?

 3. Nasu

  Mäkin haaveilin työhuoneeseen Jieldeä, mut siihen menee kuulemma vain 40W lamppu. Artemiden lamppuun menee jopa 100W. Oisko sulla tietoa, että voiko Jielde tosiaan olla niin tehoton ? Itse tarvitsen tosi hyvän valon pikkutarkkaa työskentelyä varten.

 4. Anne Malia

  Nasu, voin vastata sinulle kun meillä Koodissa myydään noita molempia Jieldeä ja Artemiden Tolomeoa. Totta kyllä, Jieldeen saa laittaa vain 40 W polttimon, tosin valo kohdistuu suoraan kuvusta kapeana kiilana, joten se on niin kohdettainen, että riittää hyvin normaaliin työ/yöpöytävaloon. Mutta jos haluaa oikein tehokkaan ja mielettömän valon on Tolomeo ylivoimainen.

 5. birdo

  Sinulla on eteisessä Dixonin Fat- ja Tall-valaisimet. Valaisevatko ne mielestäsi riittävästi ko. tilaa, vai onko lisävalaistus tarpeen?

  • suvi m

   Kyseiset valaisimet eivät anna tarpeeksi yleisvaloa ja meillä onkin niiden lisäksi vielä halogeenit katossa. Kauniitahan Dixonin valaisimet kyllä ovat. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *