Blogit
Valkoinen Harmaja

Matto ruokailutilassa

Olen aina vierastanut ajatusta matosta ruokapöydän alla. Olen kokenut, että se on todella epäkäytännöllinen ratkaisu, sillä mattohan likaantuu helposti, kun siihen tippuu kaikenlaista. Varsinkin lapsiperheessä. Meidän lapset ovat kuitenkin jo niin isoja, että kovin pahoja sotkuja ei enää ruokailusta aiheudu ja kun meillä sattuu olemaan parikin olohuoneen mattoa, päätin kokeilla miltä matto ruokailutilassa näyttäisi.

matto_ruokailutilassa-7486

matto_ruokailutilassa-7482

matto_ruokailutilassa-7508

matto_ruokailutilassa-7563

matto_ruokailutilassa-7614

matto_ruokailutilassa-7534

matto_ruokailutilassa-7544

matto_ruokailutilassa-7502-2

matto_ruokailutilassa-7610

matto_ruokailutilassa-7527

Olohuoneessa on tällä hetkellä lettimatto, joten ruokapöydän alle sovitukseen päätyi suurempi olohuoneen mattomme, eli Linie Designin Charles-matto. Matto tuo kivaa lämpöistä tunnelmaa ruokailutilan sisustukseen ja rajaa ruokailuryhmää. Kissatkin nauttivat matosta; molemmat tulivat heti sen päälle kierimään. Epäilen silti vielä maton käytännöllisyyttä ruokailutilassa. Mustikoita ei ainakaan uskalleta ruokapöydässä enää syödä.

Onko teillä matto ruokapöydän alla? Oletko kokenut sen hyväksi ratkaisuksi?


Translation: I decided to try a rug under our dining room table. The idea of having a rug under the dinining room table feels strange to me – isn’t it hard to keep the rug clean, when somebody often drops something while eating. Anyway, I decided to give it a try. The rug looks great and frames the dining area nicely, but I am still not convinced that this is a practical solution.

Kommentit (29)

 1. Essi / Esmeralda’s

  Meillä on ollut matto ruokailupöydän alla vasta vuoden verran. Tykkään tosi paljon siitä, että jalkojen alla on pehmeä alusta ja siitä, että putoilevat muruset pysyvät matolla eikä lattia näytä heti imuroinnin jälkeen niin sotkuiselta. Tuo teidän matto olisi meidänkin ruokailutilaan aivan täydellinen. Etsin nimittäin uutta mattoa ja haussa on jotain luonnollisen väristä ja tuntuista eläväpintaista mattoa.

  • suvi m

   Kiva kuulla Essi! 🙂 Olen kyllä tykännyt tästä matosta. Liniellä on monta ihanaa mallia ja hinta-laatusuhde on erinomainen.

   On toki kiva ettei kaikki murut näy niin helposti, kun ruokapöydän alla on matto. 🙂

 2. Aikku

  Ei ole ollut, mutta sitä varmaan jo vuoden pari tässä haaveillut. En vain ole löytänyt sopivaa ja jos on jotain mennyt kauppaan ostamaan, niin ei juuri silloin ole sitä mallia saatavilla. Maton pitäisi olla pestävissä. Meillä on laattalattia keittiössä ja se on kova jalan alla, siksi tuo matto olisi hyvä keittiön pöydän alla.

  • suvi m

   Niinpä, kyllä meilläkin olisi varmaan matto aina ruokapöydän alla jos kyseessä olisi kivilattia. Villamattoakin kannattaisi harkita, sillä villa hylkii likaa. Olen todennut villamatot erittäin käytännöllisiksi, mutta tietysti tämäkin on makuasia. 🙂

 3. Sirpa

  Ei ole ollut mattoa ruokapöydän alla, enkä voisi sitä kuvitellakaan sinne. Toinen maton paikka, jota ihmettelen on makuuhuoneen parisängyn alle kokonaan tai osittain viritetty iso matto. Huone, joka ehkäpä on kodin pölyisin, sen lattian on oltava staattisella liinalla helposti kuiva mopattavissa käden käänteessä, mikä on imurointiakin nopeampi ja kätevämpi saada pöly pois.

  • suvi m

   En minäkään oikein ymmärrä mattoa sängyn alla, kun eihän se näy sieltä paljon yhtään. Tai sitten kannattaisi hankkia pienempi matto, joka ulottuu sängyn alle sen verran, että se antaa illuusion suuremmasta matosta. 😉

 4. jori

  Oi miten kaunis matto ja keittiö =) Onnea myös upeasta Cision menestyksestä =)

  • suvi m

   Kiitos paljon jori! 🙂

 5. AnnikaL

  Mielestäni matto sopii tietyissä ruokatiloissa pöydän alle ja voi kivasti ”kiinnittää” pöydän lattiaan tai tietyllä tapaa erottaa ruokailutilan muusta tilasta…mutta ehdottomasti tarpeeksi iso matto, niin että tuolit mahtuu ulosvedettäessäkin vielä matolle. Meille sopisi matto, mutta lapset vielä 1,5v, 3,5v ja 6v…. ja muovimattoa en haluaisi laittaa
  Teille sopii minusta sekä ilman että maton kanssa. Niin älyttömän kaunis koti teillä! Onko lasten huoneissa tarvinnut muuton jälkeen monta kertaa uusia sisustusta?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *