Blogit
Valkoinen Harmaja

Marmoria keittiön välitilaan?

Viime syksynä kirjoittelin siitä, että haaveilen uudesta laatasta keittiön välitilaan (”Uutta laattaa keittiön välitilaan?”). Nykyisessä laatassa on käytännöllisyyden kannata se ongelma, että sauma pinta-alaa on runsaasti ja sen puhdistaminen on hankalaa. Onneksi sinne kuitenkin harvemmin roiskuu mitään vettä tuhdimpaa, sillä kokkailu tapahtuu pääasiassa saarekkeella. Visuaalisesti minua on alusta asti häirinnyt se kuinka paljon mosaiikkipalat kiiltelevät. Sitä en osannut aavistaa laattaa valikoidessa.

Olen päättänyt, että välitilaan pitäisi saada carrara marmoria tai marmorin näköistä laattaa ja nyt vihdoin on ruvettava tuumasta toimeen. Niinpä kiertelin perjantaina rautakauppoja ja laattaliikkeitä etsien sopivaa laattaa. Arvata saattaa, että hintaero aidon marmorin ja marmorilta näyttävän laatan välillä oli huima. Kaakelikeskuksesta sain sovitteille marmorilta näyttävän laatan, joka kaupassa vaikutti oikein kelpo yksilöltä. Kotona sitä sitten mallailtiin keittiön välitilaan…

marmori_valitila

marmorilaatta

marmorilaatta_ehdokas

Mallipala oli muistaakseni Marmi Bianco Carrara. Mutta arvaatteko mikä on suurin ongelma tässä laatassa? Jälleen se kiilto! Keittiötä vastapäätä olevista suurista ikkunoista tulvii niin paljon valoa, että laatan pinnasta voi melkein peilata omaa peilikuvaansa. Onneksi otin laatan kotiin sovitteille, sillä kaupassa ja laattaa vaakatasossa pidettäessä se näytti ihan hyvältä. Tai no sävy on ehkä liian valkoinen myös.

ihana_mosaiikkiK-raudassa ihastelin Laattapisteen kaunista kuusikulmaista marmorimosaiikkia. Tämä olisi ihanaa jos kaikki palat olisivat noita perusmarmoripaloja, eikä seassa olisi ollenkaan noita ”efektipaloja”, jossa on erilainen hionta. Mutta mosaiikkia meille ei nyt tällä kertaa olla laittamassa välitilaan. Haluan mahdollisimman vähän saumoja.

Nyt onkin siis etsinnässä mattapintainen (öljytty?) harmaasävyinen marmorilaatta tai sen näköinen laatta. Onkohan sellaista ihan mahdotonta löytää? Osaatteko vinkata mistä voisin löytää sellaista laattaa (koossa 60×60 tai 60×30 cm)?

Translation: I am trying to find new tiles for our kitchen. It has to be carrara marble or something resemling it. The tiles must be matt-finished, because otherwise it will look too shiny (as you can see in the pics).

Kommentit (48)

  1. Wanda

    Ja minua kiinnostaisi, että mitä materiaalia teidän keittiön tasot ovat? 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *