Blogit
Valkoinen Harmaja

Marimekon upea kevätmallisto meillä kotona

Kaupallinen yhteistyö: Marimekko

Olen rakastunut. Uudelleen. Marimekkoon. Kuten varmasti monelle suomalaiselle, on minullekin Marimekko tuttu jo lapsuudesta. Meillä kotona oli paljon Marimekon tekstiileitä ja minulla oli Jokapoika-raitakankainen mekko, joka nyt löytyy oman tyttäreni vaatekaapista. Marimekko on ollut osa kotini sisustusta aina – välillä suuremmassa roolissa, välillä pienemmässä. Uusi ihastumiseni Marimekkoon alkoi vähitellen, kun tykästyin Sääpäiväkirja-sarjan kuosiin. Viime syksynä Marimekko hiipi vaatekaappiini kahden silkkipaidan muodossa. Täydellinen uudelleenrakastuminen tapahtui kuitenkin, kun näin ensimmäiset kuvat Marimekon kevätmallistosta 2016. Ihastuttavia, uudenlaisia raitakuoseja sekä maljakoita!

Uskon siihen, että omat haaveet kannattaa sanoa ääneen. Olin juuri ehtinyt toivoa, että saisin tehdä yhteistyötä Marimekon kanssa, kun muutama päivä sen jälkeen sain yhteydenoton Marimekolta. Haave yhteistyöstä toteutui ja nyt pääsen esittelemään teille Marimekon upeita kevätuutuuksia* meidän kodissa!

marimekko_kevat45

marimekko_kevat43

marimekko_kevat40

marimekko_kevat33

marimekko_kevat36

Tämä on Marimekon ensimmäinen Anna Teurnellin ohjauksessa tehty kodin mallisto. Tavoitteena oli yllättää, tarjota jotain uutta. Siinä kyllä onnistuttiin! Teurnell koki, että mallistosta puuttui jotain erityistä ja niin mukaan otettiin maljakot sekä monikäyttöiset, viimeistellyt kankaat. Kevään 2016 malliston raitakuosiset tekstiilit sekä maljakot on suunnitellut minimalistisista lasi- ja keramiikkatöistään tunnettu ruotsalainen muotoilija Carina Seth Anderson.

Kun näin ensimmäisiä kuvia uudesta mallistosta, huomioni kiinnittyi suloiseen ”Flower”-maljakkoon sekä tummansinistä ja vaaleanpunaista raitaa yhdistelevään ”Quilt”-kuosiin. Kotistailauksessa pääsin sovittelemaan niitä meidän olohuoneeseen. Valkoiseen ”Ming”-maljakkoon asettelin magnolian oksan ja kirkkaaseen ”Flower”-vaasiin herkkää harsokukkaa. Vaaleanpunainen ”Flower”-maljakko on kaunis sellaisenaankin. Kirkkaan ”Flower”-maljakon asettelin ”Okko”-pannunalusen päälle – miksei pannunalusta voisi käyttää olohuoneessakin?

”Quilt”-tyynyn seuraksi sohvalle valikoitui siniraitainen ”Mint”-koristetyyny sekä oma mustavalkoinen Marimekon tyynyni. Uutuuskuosit sopivat erityisen hyvin yhteen Marimekon klassisten mustavalkoisten kuosien kanssa. Erilaisia kuoseja kannattaa yhdistellä rohkeasti.

marimekko_kevat31

marimekko_kevat30

marimekko_kevat24

marimekko_kevat1

marimekko_kevat27

marimekko_kevat46

marimekko_kevat26

Toiselle sohvalle valitsin tummansiniruudullisen ”Okko”-koristetyynyn, vaaleanpuna-oranssisen ”Mint”-tyynyn sekä Aino-Maija Metsolan suunnitteleman ”Hattarakukka”-kuosisen koristetyynyn. Värikkäät tyynyt todellakin piristävät olohuoneen ilmettä!

”Mint”-koristetyynyjen yksityiskohdissa on jotain hyvin tuttua: nimittäin Vuokko Nurmesniemen Jokapoika-paidosta tutut metallinapit. Yksityiskohdilla on todellakin väliä! Hienoa, että mallistosta löytyy myös suorakaiteen muotoisia tyynyjä perinteisten 50×50 cm kokoisten koristetyynyjen lisäksi – pyrin aina yhdistelemään eri muotoisia koristetyynyjä, sillä niistä muodostuu kiva rytmi.

marimekko_kevat28

marimekko_kevat20

marimekko_kevat18

marimekko_kevat11

marimekko_kevat13

Ruokapöydälle levitin ”Quilt”-pöytäliinan. Niin yksikertainen juttu kuin pöytäliina tuo tavalliseenkin aamupalahetkeen pientä extraa. ”Voimmeko kattaa pöydän vähän kauniimmin, koska silloin elämäkin on kivempaa? Laittaa nätit paperiservietit tiistai-illalliselle? On valinta, kuinka haluaa elää tai miten rakentaa kotiaan ja vaatekaappiaan”, sanoo Anna Teurnell Avotakan haastattelussa.

marimekko_kevat8

marimekko_kevat9

marimekko_kevat21

Kattaus syntyi minulla jo ennestään olevista Marimekon astioista, mutta pöydän katseenvangitsija on uusi: Seth Andersonin suunnittelema upea ”Urna”-maljakko. Suuri (212 x 300 mm) kirkas maljakko on todella näyttävä. ”On tärkeää, että maljakot nousevat pöydältä ja korostavat ympärillä olevia tekstiilejä ja kuoseja”, sanoo Carina Seth Anderson. Suunnittelija kertoo myös ettei suunnitellut vaaseja varsinaisesti kukkakimpuille, vaan niihin voi sujauttaa oksan tai yhden kukkasen. En kuitenkaan malttanut olla kokeilematta miltä Urna-maljakko näyttäisi tulppaanikimpun kanssa.

marimekko_kevat7

marimekko_kevat4

marimekko_kevat5

marimekko_kevat3

Tulppaanikimppu sopii Urna-maljakkoon todella kauniisti! Ja kun tulppaanien varret pikkuisen venahtavat, kaartuvat ne kauniisti maljakon ympärille. ”Mint”-tyyny puolestaan löysi paikkansa myös makuuhuoneesta. Rennon petauksen viimeistelee hienosti yksi sängyn keskelle asetettu koristetyyny – vaikutelmasta tulee heti viimeistellymmän näköinen. Tämän helpompaa ei sängynpetaaminen voi olla.

Marimekko on uudistunut todella onnistuneesti! Kuviot ovat leikkisiä, mutta kuitenkin hillittyjä ja sopivat hyvin skandinaaviseen sisustustyyliin. Malliston laajentuminen kauniisiin maljakoihin on todellakin jotain sellaista, mitä olin kaivannut. Kuvauslainassa olleista tuotteista sain valita yhden itselleni: valitsin valkoisen Ming-maljakon. Meinaan ostaa sen kaveriksi vielä vaaleanpunaisen ”Flower”-maljakon. Minkä Marimekon uutuustuotteen sinä valitsisit kotiisi?

Kaupallisessa yhteistyössä:

marimekko_logo

Translation: In collaboration with Marimekko. I got to style our home with Marimekko spring/summer 2016 novelties. I love the new collection, which features not only textiles but three lovely vases. The vases as well as striped textiles are designed by Swedish Carina Seth Anderson. I got to keep one of the products and I chose the ”Ming” vase. Which is your favourite?

Kommentit (41)

  1. Terhi

    Nyt on Marimekko päässyt kyllä ihan uusiin ulottuvuuksiin. Taiteellisella johtajalla on väliä. Myös uusi vaatemallisto on tosi onnistunut. Erityisesti tykkään noista Mint tyynyistä, niissä on sitä oikeaa Marihenkeä nappeineen kaikkineen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *