Blogit
Valkoinen Harmaja

Määrittääkö TV huonekalujen paikan?

Olin jo pidemmän aikaa miettinyt, että haluaisin kokeilla olohuoneessa uutta järjestystä niin, että sohvamodulit olisivat vastakkain. Visiossani sohvien viereen, tv:tä vastapäätä tulisi sitten pari tuolia, eli meidän Bertoia-tuolit sitten kun ne olisi maalattu valkoisiksi. No, tuo tuolien fiksaus- ja maalausoperaatio on venynyt ja venynyt ja nyt päätin kuitenkin kokeilla ideaani ilman kyseisiä tuoleja.

sohvat_vastakkain

olohuone_uusijarj

sohvapoydalla

sohvan_takaa

eames_rar

olohuone

nakyma_ruokailutilaan

jattilaukka

pehmis

sohvapoydan_asetelma

sohvat_vastakkain2

Ensimmäinen reaktio mieheltä oli, että tämä järjestys ei ole hyvä, sillä nyt tv:tä ei voi katsoa suoraa sohvalta. Tai voi jos makoilee soffalla. 😉 Oikeasti emme useinkaan katso tv:tä olohuoneessa. Siellä oleskellaan enemmän muuten vain –  jokainen tekee omia puuhiaan: selataan padia, luetaan, lapset leikkivät leikkejään ja minä teen lähes kaikki blogiin liittyvät jutut sohvannurkassa. TV:n avaamme oikeastaan vasta, kun lapset ovat menneet nukkumaan ja silloin katsomme tv:tä makkarissa.

Olin kuitenkin itsekin melko varma, että tämä järjestys ei tule olemaan pysyvä, sillä näkymä makuuhuoneesen päin näytti oudolta. Mutta täytyy sanoa, että näin lähes viikon totuttelun jälkeen olen alkanut pitää tästä uudesta järjestyksestä. Huonekalujen sijoittelussa minulle on tärkeää, että jokaiseen suuntaan avautuu kaunis ja tasapainoinen näkymä. Tässä järjestyksessä pidän kovasti siitä miten sohvan divaani-moduli on kirjahyllyn edessä ja sinnepäin katsoessa näkee sekä eteisen että keittiön. Eamesin keinutuoli muodostaa uuden kivan parin ruokapöydän seiska-tuolien kanssa ja siitä olenkin löytänyt uuden ihastuttavan kuvakulman.

Mitä mieltä olette, määritteleekö televisio huonekalujen sijoituspaikat vai onko tablettien ja muiden älylaitteiden lisääntyminen vähentänyt tv:n katselua siinä määrin, että olohuoneen funktiokin on muuttunut?

Translation: I rearranged the furniture in our living room and now the sofa modules face each other. This is not the optimal furniture layout in terms of watching tv, but the fact is that we do not watch tv very often in the living room (we watch it more in our bedroom). I think the function of living room has changed now that people spend more time on iPads and smart phones…

Kommentit (24)

  1. Henriikka

    Täällä tykätään kovasti! Mutta minä peukutan yleisesti ottaenkin muunneltavuutta ja vaihteluhan virkistää aina! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *