Blogit
Valkoinen Harmaja

Löydä suosikkimattosi VM-Carpetin mallistosta ja voita

Matto on olennainen osa sisustusta, sillä se raamittaa tilaa ja kokoaa huonekalut yhteen. Maton valinnalla voi vaikuttaa paljon sisustuksen yleisilmeeseen: halutaanko luoda rohkea ja näyttävä ilme vai jotain hillitympää ja harmonista. Pääsin blogiyhteistyön myötä tutustumaan kotimaisen VM-Carpetin laajaan mattovalikoimaan ja testailemaan erilaisia mattoja kotonamme.

Sain valita kotiimme viisi mattoa kuvauslainaan. Valitsin Panaman, Tähkän, Rockin (uutuusmalli), Askeleen ja Matildan. Mattoa vaihtamalla muutin olohuoneemme ilmettä ja innostuin sovittelemaan mattoja myös eteiseen ja ruokailutilaan. Mikä seuraavista on sinun suosikkisi? Vastaamalla voit osallistua arvotaan ja voittaa suosikkimattosi.

Panama

vmcarpet_panama

vmcarpet_panama3

Meidän eteinen on ollut ilman mattoa muutosta saakka. Olemme pärjänneet vain pienellä kynnysmatolla, mutta hiekan kulkeutuminen eteisestä muualle kotiin on alkanut pikkuhiljaa tympiä minua ja niinpä ajattelin, että nyt olisi sopiva tilanne mallata sopivaa eteismattoa kotiimme.

VM-Carpetin valikoimasta valitsin tyylikkään ja ajattoman Panama-sisalmaton. Olen aina pitänyt sisalmatoista ja vuosia meillä oli sisalmatto olohuoneessakin. Sisal on hyvä valinta eteiseen, sillä siitä ei hiekka erotu selvästi ja matto on suhteellisen helppo puhdistaa. Tässä matossa on myös EVAPOLYTEX®-pohjaus, joka tekee matosta tiiviin, liukumattoman ja joustavan. Matto pysyy hyvin paikallaan jalan alla, joten liukumista ei tarvitse pelätä.

Mustalla kantattu sisalmatto sopii minusta täydellisesti meidän eteiseen. Jo etukäteen näin mielessäni kuinka kivasti Tom Dixonin valaisimet sopisivat yhteen tämä sisalmaton kanssa, enkä joutunut pettymään. Matto viimeistelee koko eteisen sisustuksen ja on myös hyvin käytännöllinen.

Tähkä

vmcarpet_tahka

vmcarpet_tahka3

Tähkä-dhurrien maton rohkea kuviointi miellytti minua ja odotin innolla, että pääsen testailemaan miltä se näyttäisi meidän olohuoneessa. Valitsin matosta valko-harmaan version, mutta ihastelin myös oranssi-valkoista mallia. Näyttävä kuvio tuo olohuoneeseen vahvaa ilmettä ja villa tuntuu mukavalta jalkojen alla. Hmmm, tämä matto sopisi varmasti kivasti myös saunatupaamme.

Rock (uutuus!)

vmcarpet_rock

vmcarpet_rock3

Rock-paperinarumatto on VM-Carpetin uutuus. Paperinaru on moderni ja linjakas tyyliltään. Maton kuvioinnissa toistuvat eri harmaan sävyiset ja beiget viivat eri paksuisena. Raidoista syntyy kiva rytmi ja värit sopivat täydellisesti meidän olohuoneeseen. Pehmis-kissakin ihastui tähän mattoon! Myös tässä matossa on EVAPOLYTEX®-pohjaus, joten se pysyy tukevasti paikoillaan.

Askel

vmcarpet_askel

vmcarpet_askel3

Askel-villamatto näytti minusta ensi jo silmäyksellä hyvin ajattomalta valinnalta – sellaiselta matolta, joka sopisi monenlaiseen sisustukseen. Tämä matto tuntui heti erityisen pehmeältä ja lämpimältä. Askel-matossa on paperinaruloimi, joka tuo siihen vähän modernia twistiä. Kuviointi on perinteinen kukonaskel. Meille valitsin maton beigen sävyssä, sillä minusta beige matto ja vaaleanharmaa sohva ovat kaunis ja ajaton yhdistelmä. Myös tässä matossa on EVAPOLYTEX®-pohjaus.

Matilda

vmcarpet_matilda

vmcarpet_matilda3

Matilda-matossa ihastuin sen kuviointiin: siinä on käytetty erilaisia sidontoja, joista muodostuu kaunis kohokuvio. Kuvio on samaan aikaan melko perinteinen mutta myös ajankohtainen. Materiaaliltaan tämä matto on villaa ja paperinarua, ja tässäkin matossa on EVAPOLYTEX®-pohjaus. Matilda-mattomallista valitsin valkoisen sävyn, sillä halusin kokeilla myös miltä vaalea ja melko neutraali matto näyttäisi kotonamme. Tykästyin Matildaan niin kovin, että innostuin kokeilemaan sitä myös ruokailutilaan.

vmcarpet_matilda_rt

vmcarpet_matilda3_rt

Missään kodissamme en ole pitänyt mattoa ruokapöydän alla, joten jo siksikin oli mielenkiintoista nähdä miltä matto näyttäisi ruokapöydän alla. Ja voin todeta, että oikein hyvältä! Matto rajaa ruokailutilan kauniisti ja tasapainottaa värikkäistä tauluista muodostuvaa ilmettä. Mutta uskaltaisikohan kuitenkaan laittaa valkoista mattoa lapsiperheen ruokapöydän alle?

Arvonta

vmcarpet_matotMikä VM-Carpetin mattomalleista on sinun suosikkisi? Lisää mattomalleja löydät heidän nettisivuiltaan. Kerro mielipiteesi kommenttilootassa ja voit voittaa suosikkimattosi.

Näin osallistut arvontaan:
Kerro kommenttilootassa mikä VM-Carpetin matoista on suosikkisi ja
olet mukana 160×230 cm kokoisen maton arvonnassa!
Voittaja saa valita mattomallin esittelemistäni matoista.

Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 29.3.2015 klo 23.59 saakka.
Muista täyttää kommentointilomakkeen sähköpostikenttä, jotta tavoitan sinut mikäli arpaonni suosii juuri sinua. Sähköpostiosoitteita ei julkaista, mikäli osoite on kirjoitettu sille varattuun kenttään.

ARPAONNEA!

EDIT: Arvonta-aika on umpeutunut. Voittaja julkistetaan pian.

BlogiyhteistyoYhteistyössä:

vm-carpet-logo

Lisätietoa: VM-Carpetin tarina alkoi, kun Arto ja Aila Viita-aho perustivat Viita-ahon Mattokutomon vuonna 1973 Lappajärvelle ja siellä tämä perheyritys sijaitsee edelleen. VM-Carpetilla uskotaan, että korkea laatu syntyy tekniikalla, ammattitaidolla ja elämän perusarvoilla. Lähes kaikki matot valmistetaan Lappajärven tehtaalla, osa jalostetaan puolivalmisteesta ja yrityksellä on myös omia myymälöitä Suomessa. Jälleenmyyjiä löytyy kattavasti koko Suomen alueelta. Suomalaisen Työn Liitto ja Design from Finland palkitsi VM-Carpetin Vuoden designteko -palkinnolla Habitare-messuilla vuonna 2013.

Kommentit (1052)

  1. Helena

    Tähkä!=)

  2. Margit

    Kauniita mattoja kaikki, Askel ehkä ajattomin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *