Blogit
Valkoinen Harmaja

Listaton Lato

Ulla Koskisen kaunis Kannustalo Lato esitellään uusimmassa Deko-lehdessä ja siitä on näkynyt kuvia myös monessa blogissa ja Kannustalon esitteissä. Olen ihastellut talon sisustusta ensisilmäyksestä lähtien. Upeaa!

Vaikka nämä kuvat ovat varmasti tuttuja monelle teistä, haluan silti kirjoittaa niistä – rakentajan näkökulmasta. Huomaatteko, kuinka kaunista on se ettei listoja näy missään? Ja miksi tämä tuntuu olevan niin vaikeaa toteuttaa käytännössä?

Olimme alunperin suunnitelleet, että emme halua listoja ikkunoiden ympärille. Se olisi pitänyt muistaa sanoa aiemmin, jotta kipsilevyt olisi asennettu tehtaalla lähemmäs ikkunakarmeja. Nyt ikkunakarmien ja kipsilevyn väliin jää rako, josta pilkottaa villaa. Aiomme ratkaista ongelman mahdollisimman huomaamattomasti, sillä emme edelleenkään halua listoja. Kaikenlaisia vaihtoehtoja on pohdittu…

Kattolistoja meille ei tule (ei ollut ensimmäisessä talossakaan) ja se ratkaisu toteutetaan asentamalla kipsilevyt kattoon ja paklaamalla ja maalamalla katto samalla tavoin kuin seinät. Ei ruiskumaalaamalla, sillä emme halua röpelöistä kattoa.

Mutta entäs lattialistat? Katsokaapas yllä olevia kuvia. Niissä ei näy lattialistoja. Lattialaudoituksen ja seinän välissä on pieni rako. Toteutuksessa pitää olla varmasti aika tarkka. Aiomme yrittää.

Väliovien ympärille on kai pakko laittaa listat, vai saisikohan ovenkarmitkin sulautettua seinään…?


Kaikki vinkit listattomaan toteutukseen otetaan kiitollisuudella vastaan! 🙂

kuvat: Deko

Kommentit (21)

  1. Juppe

    Lattialistattomuus onnistuu siististi ainakin jos sisäverhoiluna on gyprokki tai muu levyseinä. Eli seinälevyt asennetaan parketin tai muun lattian päälle. Lattian liikumavara jää seinälevyn alle nätisti piiloon. Sitten pitää vaan toivoa ettei heti tarvitse olla lattiaa vaihtamassa, samalla kun joutuisi seinälevyt tai ainakin alaosat niistä käyttään irti tms yms. Mutta saa siis siistiä jälkeä, nähty on.

    Itsellä haaveena saada listaton passiivitalo betonielementeistä 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *