Blogit
Valkoinen Harmaja

Kurkistus pihalle

Eipä uskoisi säiden puolesta, että on helmikuu! Lunta ei ole enää yhtään, aurinko paistaa ja linnut laulaa. Taitavat kasvitkin mennä jo sekaisin aikataulusta: tätini kukkapenkistä pilkistää jo tulppaanien alut.

En tiedä onko jo liian myöhäistä, mutta suojasimme nyt kartiovalkokuusemme kevätauringolta. Aurinko on kuitenkin paistanut kunnolla vasta pari päivää, joten uskoisin, että suojaus ehti ihan ajalleen.

kasvit_hupuissa

etupihan_kasvit

kasvit_sakissa

Viime vuonna suojasimme kasvit vihreällä varjostusverholla, mutta siitä huolimatta pari kartiovalkokuusta pääsi kärsimään ja ruskettumaan. Onneksi säilyivät kuitenkin hengissä ja virkosivat itsestään. Ja muuten, kylläpäs näytti viime vuonna tähän aikaan aika erilaiselta meidän etupihalla: kurkkaa tästä.

Tänä vuonna ostimme säkkikangasta, joka on minusta kauniimpaakin kuin se vihreä muovinen verkko. Toivotaan, että tämä säkkikangas suojaisi kasveja paremmin.

Harmaja_koristeportti2

Etupihan ruukuissa minulla on edelleen syksyllä hankitut kasvit. Kanervat punertavat vielä ihan nätisti, mutta saviruukuista on maali irronnut. Voisin kesällä maalata ne uudestaan. Vaikkapa mustiksi. Hemtexistä aikoinaan ostetut lyhdyt ovat myös vähän kärsineen näköisiä: maali on haalistunut ja osatkin vähän irtoilevat. Nekin voisi kunnostaa.

asfalttipiha

Meidän etupiha asfaltoitiin marraskuussa. En ole tainutkaan postata siitä kuvaa aiemmin. Pihasta tuli kertaheitolla paljon siistimmän ja viimeistellymmän näköinen. Enää ei sisällekään kulkeudu soraa niin helposti. Pihan sisäänkäynnin molemmin puolin on kaksi pölkkyä, joiden päällä olemme pitäneet ulkotulia. Taitaa ulkotulienkin aika olla jo ohi, kun kevät tekee jo tuloaan…


Translation: A peek into our front yard. It’s so strange that we do not have any snow! Some of the plants have to be covered so that the bright spring sun doesn’t harm them.

Kommentit (33)

 1. Nimetön

  Hei. Pitääkö kartio valkokuuset suojata 😮 itse en ole koskaan suojannut,ja aina on komeasti mennyt talven yli. Ostin kuuset 30cm kokoisena. Luulin ettei kuusta saa peittää(siskoni perhe parkeerasi as.vaununsa kuusiaidan viereen pariksi kk:ksi. Se kohta kuusiaidasra kuoleentui,siihen jäi as.vaunun mallinen ruskea kohta. Siksi en ole koskaan suojannut. terv. Koo

  • suvi m

   Riippuu varmaan missä asuu. Täällä Keski-Pohjanmaalla suositellaan suojaamaan, mutta etelämmässä ei ehkä tarvitse…

 2. Julia

  Mikä talopaketti teil on? Tosi nätti;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *