Blogit
Valkoinen Harmaja

Kumpi tyyli iskee?

Ahmin viikonloppuna sisustuslehtiä ja se herätti minut pohtimaan tarkemmin omaa sisustustyyliäni. Oikeastaan ajatukset lähtivät liikkeelle, kun vertasin kahden lempparisisustuslehteni kansia: ruotsalaista Residenceä ja Plaza Interiöriä. Residencen kansi on melkoisen pelkistetty, kun taas Plaza Interiörin kannessa on paljon enemmän yksityiskohtia sisältävä kuva. Molemmista pidän kovasti.

interior_magazines

Ihailen tosi paljon pelkistettyä, skandinaavista sisustustyyliä. Kuitenkin omassa kodissani minun on vaikea ylläpitää sellaista ja sisustus lähteekin aina väistämättä rönsyilemään runsaammaksi. Päätin tehdä pienen sisustuskokeilun: pelkistin meidän olohuoneen ilmeen ja testailin osaisinko sisustaa sillä tavalla. Tällaista jälkeä tuli:

olohuone_minimalistinen

minimalistic_livingroom

artek_wir

normann_copenhagen

livingroom_minimal

Yritin miettiä kuinka minimalistisen tyylin omaava sisustaja sisustaisi olohuoneemme. Karsin koristetyynyt ja torkkupeitot pois – ehkä hän jättäisi yhden yksivärisen koristetyynyn sohvalle…? Koriste-esineitä ei saisi olla juurikaan, yksi kynttilä riittää. Myös sisustuslehtien määrää oli karsittava. Sivupöydällä ei rehottaisi ainakaan hetki sitten hankkimani medinilla ja vaihdoinkin sen tilalle fiikuksen.

Tykkäsin tästä pelkistetystä ilmeestä kyllä paljon! Varsinkin kuvissa se näyttää hyvältä, mutta luonnossa olohuone tuntui vieraalta. Niinpä sisustin olohuoneen takaisin oman tyylini mukaiseksi:

livingroom_interior

olohuone_poydat

livingroom_1

details

olohuone_sisustus_pysty

Vaikka ihailen paljon pelkistettyä sisustustyyliä, en itse voisi asua niin. Kaipaan pehmentäviä elementtejä (koristetyynyjä, torkkupeittoja, kivoja asetelmia) ja kutsuvampaa ilmettä. Se on kodikkuutta minulle – jollekin toiselle taas se ihan pelkistetty tyyli edustaa kodikkuutta.

tyylit

Kumpi sisustustyyli sinulle on mieluisampi: ihan pelkistetty vai ”modernisti runsaampi” tyyli?

Translation: I really like simple scandinavian interior style, but I find it hard to keep that style at my home. Today I tried. I simplified the look in our living room and here are the results. Which style do you like more: pure and simple scandinavian or the one that is a little more cosier (on the right)?

Kommentit (53)

  1. Laur

    Onpas kiva idea kokeilla tuolla lailla sisustuksia ja inspiraationa vielä kaksi sisustuslehden kantta! En ole täysin minimalismin ystävä itsekään. Minimalismikin voisi olla lämpöisempi esim. käyttämällä lämpöisempiä ja tummempia värejä. Näin saisi luotua tunnelmaa, ilman tavaraa. Oma kotini on valkoinen ja se on höystetty asusteilla. 😉

  2. Sipsu

    Pysy omassa tyylissäsi … se on kodikasta, mutta kuitenkin modernia. Nämä sinun sivut ovat aivan huiput,niistä huokuu oikea kodin tunnelma. Harvoin koti on tip top, jos siellä eletään ja perheessä asuu lapsia ja mies….

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *