Blogit
Valkoinen Harmaja

Kotoista kahvilatunnelmaa

Viikonloppujen rentouttavimpiin hetkiin kuuluvat hitaat aamu- ja iltapäiväkaffit, kun saan käpertyä sohvannurkkaan nauttimaan kupposellisen kuumaa. Lempparisisustuslehdet kruunaavat tuon pienen hetken. Nyt innostuin kaivamaan kaapista vuosia sitten siskoltani saamani ”kahvilakahvikupit”. Näistä ruskeista, klassisista kahvikupeista minulle tulee mieleen jokin tunnelmallinen pariisilainen pieni kahvila.

Kahvilatunnelmaa lisää entisestään mahdollisuus valmistaa itse esimerkiksi espressoa tai lattea. Saimme blogin kautta Nespresson U-kahvikoneen Aerroccino3-setin kera, joten nyt on kahveissa valinnanvaraa. Lorautan aina kahvin sekaan maitoa, ja nyt on ihan mahtavaa kun tuon Aerroccino3:n avulla voin helposti lämmittää kahvimaidon tai tehdä siitä kuohkeaa vaahtoa. Saimme paketin mukana myös monta pakettia erilaisia kahvimakuja, joten nyt on tultu testailtua vaikka mitä variaatioita. Kyllä cafe latte on vieläkin suosikkini. Ja nyt se maistuu siltä miltä pitääkin, kun seassa on oikeaa maitovaahtoa! Plussaa tulee myös siitä, että tämä kahvikone pysäyttää kahvintulon automaattisesti sitten, kun sitä on oikea määrä.

Kahvikoneita kritisoidaan usein siitä, että ne tuottavat niin paljon jätettä. Nespresso onkin ensimmäisenä annoskahvikonevalmistajana Suomessa aloittanut yhteistyön Pakkausalan Ympäristörekisteri PYR Oy:n kanssa kahvikapseleiden kierrätyksessä. Nespresson kahvikapselit voidaan hävittää sellaisenaan missä tahansa Suomen 10 000 pienmetallin keräyspisteessä. Kapselin sisälle jääneet kahvijäämät eivät ole haitaksi, sillä ne palavat alumiinin sulatusprosessissa. Alumiinikapselit sulatetaan normaalisti muun alumiiniromun kanssa ja ne päätyvät harkoiksi teollisuuden käyttöön. Metallikeräykseen saa laittaa vain täysin alumiinista valmistettuja kahvikapseleita, joita Nespresson kapselit ovat. Käytetyt kapselit tippuvat automaattisesti Nespresso U-kahvikoneen sisällä olevaan säiliöön, joten niitä ei vahingossakaan tule viskattua roskikseen. Hyvä juttu!


Kommentit (22)

  1. Eini

    Hei mistä tuo ihana valkoinen palluratyyny? Niin söpö jotenkin! 🙂

    • suvi m

      Se on anopin kutoma. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *