Blogit
Valkoinen Harmaja

Kotoisia kulmia

Viikonloppuna kuvailin pitkästä aikaa ihan satunnaisia kuvia meiltä kotoa. Tiedostan sen, että olohuone ja makuuhuone näkyvät blogikuvissani eniten. Se taitaa johtua siitä, että molemmissa ilme vaihtuu usein ja melko pienellä vaivalla. Nyt kuvailin eri näkökulmasta: niitä näkymiä, joita useimmiten itse katselen sohvalta tai kun kipitän ympäri kotia. Nämä näkyvät tuntuvat erityisen kotoisilta minulle.

kotoisaa-5698

kotoisaa-5679

kotoisaa-5662

kotoisaa-5757

kotoisaa-5659

kotoisaa-5709

kotoisaa-5720

kotoisaa-5734

kotoisaa-5703

kotoisaa-5740

Minulle kotoisa olo ei tule täydellisyydestä ja täysin minimalistisen riisutusta kodista. Minulle kotoisa tunnelma tulee mm. kerroksellisuudesta, lämpöisestä valosta, isin taiteesta sekä lempparisisustusesineistä, jotka ovat ehkä pikkuisen epätäydellisissä asetelmissa. En tiedä voiko sitä täysin edes selittää, mutta näistä kuvista välittyy sellainen kotoisa fiilis mitä tarkoitan.

Jännä juttu on myös se, että koen tyhjät jääkaapin ovet kalseiksi: niihin täytyy kiinnittää lasten piirustuksia, laskuja ja tärkeitä muistilappuja.

Mutta kuvatkaan eivät kerro kaikkea: niistä ei välity kotoisat tuoksut tai lasten kilkatus. Viikonloppuun sisältyi paljon yhteistä aikaa perheen kesken ja fiilistelin kotoisuutta aivan erityisesti. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, niin kyllä koti on maailman paras paikka!


Translation: The pictures in my blog are often taken from our living room or bedroom. Maybe because those are the spaces where I decorate most often with quite minimal effort. However, in these pictures you see the corners that I most often look at my self at home. This feels home to me.

Kommentit (12)

 1. Heiss

  Tykkään.
  Onko kattokruununne muuten 30 vai 50 lamppuinen? Onko valaisin mielestäsi todella painava? Mietin tätä ruokatilaamme, jossa viistot kattoikkunat (ullakkohuoneisto) ja valaisin kiinnitetään (viistoon/viistossa oleviin) ikkunoiden välissä oleviin ikkunapokiin.
  Kyllähän paino varmasti jostain teknisistä tiedoista löytyy, ajattelin vaan kysyä mielipidettäsi.
  Kiitos.

  • suvi m

   Meillä on se 30-versio. Enpä ole kokeillut kuinka painava tuo on sen jälkeen, kun se asennettiin. En siis enää muista. En kyllä uskalla sanoa kestävätkö ikkunanpokat tuon painon…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *