Blogit
Valkoinen Harmaja

Kolme ilmettä jouluun: 3/3

Nyt on aika kurkistaa viimeiseen jouluilmeeseen, jonka stailasin tänä vuonna meidän kotiin. Kuten kaksi aiempaakin versiota, on tämäkin toteutettu kotona jo ennestään löytyvillä huonekaluilla, tekstiileillä ja sisustustavaroilla. Tässä ilmeessä tavoitteeni oli hyödyntää yleisiä jouluisia asioita ja meidän perheen omia perinteitä. Niinpä tämä stailaus sai nimekseen:

Perinteinen joulu

perinteinen_joulu-6910

perinteinen_joulu-6932

perinteinen_joulu-6942

perinteinen_joulu-6954

perinteinen_joulu-6926

perinteinen_joulu-6939

perinteinen_joulu-6947

perinteinen_joulu-6916

Tässä stailauksessa hyödynsin kaikille tuttuja joulukliseitä: punaista väriä, olkikoristeita ja tonttuja. Kattauksessa käytin Iittalan klassikoita ja löytyi kaapista myös piparein koristellut Teema-mukitkin. Teekannun alle laitoin edesmenneen mummoni virkkaaman pienen liinan. Pyörivää enkelikelloa ihastelin lapsena aina naapurissa ja aikuisena sellainen piti saada omaankin kotiin.

Olohuoneen sohva somistui meidän perheen jouluperinnetyynyillä, jotka ovat Mulberryn klassikkokuosia. Muuten olohuoneen sisustus jäi melko ennalleen.

Tässä jouluilmeessä on eniten sellaisia elementtejä, joita meillä tullaan oikeasti jouluna näkemään. Pidin myös aiemmin postaamistani jouluilmeistä ja ehkäpä poimin niistä jotain asioita lopulliseen kodin lopulliseen joulusisustukseen. Vielä olisi yksi työpäivä jäljellä ennen kuin pääsen joulun viettoon. Torstaina meille tulee siivooja ja sen jälkeen kaivetaan esille loputkin joulukoristeet ja laitetaan koti joulukuntoon.

Olisi kiva kuulla mikä oli sinun lempparisi näistä joulustailauksista: ”Modernin mustavalkoinen joulu”, ”Luonnonläheinen joulu” vai tämä ”Perinteinen joulu”?


Translation: As I told you earlier, I decided to style our home in three different ways for Chirstmas. This is the last styling and it is called ”Traditional Christmas”. I used a lot of traditional things accociated with Christmas: like the red colour, straw ornaments and elves. The Mulberry cushions are our family’s Christmas tradition. This look has a lot of elements that I will include in our final Christmas look. Which styling was your favourite: the ”Modern monochrome”, ”Natural Christmas” or ”Traditional Christmas”?

Kommentit (14)

 1. Anu

  Ehdottomasti tämä viimeinen. Perinteet ja muistot menneestä kuuluvat jouluun 🙂

  • suvi m

   Olen samaa mieltä, jouluna kuuluu olla perinteitä. 🙂

 2. Valkoinen tähdikki

  Oma makuni joulustailausten suhteen on jossain 2. ja 3. tyylin välillä, tai se on niiden jonkinlainen yhdistelmä (eli tyylit, jotka otsikoit ”luonnonläheinen” ja ”perinteinen”). Kuten edellä jo olikin kommentoitu, minullekin joulussa tärkeitä asioita ovat muistot ja lämmin tunnelma. Arjessa en osaa käyttää isotädin virkkaamaa, isoa valkoista pöytäliinaa… puhumattakaan täyspunaisesta puuvillaliinasta, mutta jouluna yhdistän nuo kaksi surutta toistensa pariksi. Mutta on pakko tunnustaa: punainen on niin intensiivinen väri, että pian joulun jälkeen kaipaan hyvin pelkistettyä tyyliä. Esimerkiksi stailaustyylisi nro 1 (”moderni”) menisi kivasti uuden vuoden tienoilla!

  Oikein hyvää joulua!

  • suvi m

   Ihanalta kuulostaa tuo puuvillaliinan ja virkatun liinan yhdistelmä. On varmasti kauniin jouluista. 🙂 Joulun jälkeen aina kaipaa karsimista ja pelkistämistä. Tänä vuonna en kuitenkaan ole laittanut joulua ihan hirveän aikaisin esille, joten ehkä siihen ei ehdi kyllästyäkään heti välipäivinä. 😀 Moderni tyyli olisikin kiva uutena vuonna…

   Hyvää joulua sinnekin! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *