Blogit
Valkoinen Harmaja

Kodin toimivin ratkaisu

Ehkä muistattekin, että käynnistimme pienellä bloggaajaporukalla kesäkuussa teemapostauksien sarjan. Joka kuukausi yksi bloggaaja meidän ryhmästä keksii teema-aiheen, josta halukkaat voivat kirjoittaa blogipostauksen ja kuun päätyttyä teeman ”emäntä” kokoaa koosteen kaikkien postauksista. Minä tein tuon jutun kesäkuussa, jolloin annoin teemaksi kodikkaan sisustuksen.

Heinäkuussa huilasimme ja nyt elokuussa vuorossa on Esmeralda’s blogin Essin haaste ”Toimiva sisustus”. Tällaisen evästyksen saimme:

”Vaikka sisustamisessa esteettisyys onkin tärkeä asia, toimiva sisustus on muutakin kuin kauniita värejä ja esineitä. Millaisia toiminnallisia oivalluksia olet tehnyt? Mikä on paras toiminnallinen ratkaisu sisustuksessa? Kyseessä voi olla vaikkapa toimiva materiaali, pohjapiirros, huonejako, kalustus, säilytyssysteemi tai mitä tahansa, minkä koet toimivaksi sisustukseksi.

Esittele postauksessa sisustuksellisesti sinua miellyttävä yksittäinen toimiva sisustusratkaisu tai kokonaisuus, joka on mielestäsi erityisen onnistunut toiminnallisesti.”

Minä päätin valita meidän kodista käytännöllisimmän tilaratkaisun. Se on eteisen yhteydessä oleva erillinen vaatehuone. Tämä pikkuruinen tila näkyy harvemmin blogissa, mutta on arjessa osoittautunut oikein toimivaksi ratkaisuksi kaikenlaiseen säilytykseen.

valkoinenharmaja-2247q

panama_eteinen

eteisen_vaatehuone

eteisenvh_sisustus

IMG_9249

bedesign_lume_naulakko

eteisen_vh

Pienen vaatehuoneen ansiosta eteisessä ei tarvita ollenkaan erillistä vaatekaappia. Vaatehuone kätkee kätevästi sisäänsä kaikki ulkovaatteet (ja muutakin) ja itsetehty liukuovi sulkee tilan tyylikkäästi.

Vaatehuoneen yläosassa on syvempi säilytystila, sillä tila jatkuu toisella puolella olevan keittiön jääkaappi-pakastinyhdistelmän päälle (toki on pidettävä huolta, että ilma pääsee kiertämään kylmälaitteiden yläpuolella olevista rei’istä). Yläosassa on kätevä säilyttää harvemmin tarvittavia juttuja. Olen piilottanut siellä olevat rumat muoviset säilytyslaatikot paperikassien taakse ja paperikasseissa puolestaan säilytän kenkiäni (riippuen sesongista).

Silti on myönnettävä, että parantamisen varaa olisi. Tuo tila on aivan liian kätevä kaiken romun piilottamiseen ja niinpä nyt olisi tarpeen tehdä vaatehuoneen suursiivous. Siksi tässä postauksessa on kokoelma vanhojen blogipostausten kuvia.

Vielä käytännöllisemmäksi tämä ratkaisu tulisi jos kodinhuone olisi sijoitettu tämän vaatehuoneen ja eteisen yhteyteen – näin vaatesäilytys olisi keskitetty, eikä kenkiä ja ulkovaatteita tarvisi etsiä kahdesta paikasta. Se olisi tietenkin muuttanut koko talon pohjaratkaisua olennaisesti. Harmi, että emme hoksanneet tuota rakennusvaiheessa, mutta ehkä sitten joskus sinne ”seuraavaan taloon”… 😉


Translation: The most practical solution in our home is this separate walk-in-closet next to our entrance hall. This space hides away all our coats and shoes and a lot of other stuff, too. I have to admit it is so full of stuff right now that I had to post these old pictures. I have to re-organise everything. But when there is not too much stuff, this space is terrific!

Kommentit (12)

  1. Sisustusteema – Toimiva sisustus | Esmeralda's

    […] Suvi M / Valkoinen harmaja valitsi esittelyyn eteisen toimivan ja kauniin säilytysratkaisun. ”Pienen vaatehuoneen ansiosta eteisessä ei tarvita ollenkaan erillistä vaatekaappia. Vaatehuone kätkee kätevästi sisäänsä kaikki ulkovaatteet (ja muutakin) ja itsetehty liukuovi sulkee tilan tyylikkäästi.” […]

  2. pienen vaatehuoneen sisustus – sisustus-fi.com

    […] Kodin toimivin ratkaisu – Valkoinen HarmajaHeinäkuussa huilasimme ja nyt elokuussa vuorossa on Esmeralda’s blogin Essin haaste ”Toimiva sisustus”. … Pienen vaatehuoneen ansiosta eteisessä ei tarvita …Siirry kotisivulle […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *