Blogit
Valkoinen Harmaja

Kodin syksyisempi ilme (vol. 2)

Terkut täältä peiton alta! Olen karmeassa flunssassa ja makoilen pehmoisissa pellavalakanoissa nyt toista päivää. Tietokoneella on kuitenkin vielä jemmassa toinen osa harmaan sävyisestä kodista, joten kurkataanpas seuraavaksi eteisen, lukunurkkauksen ja makuuhuoneen harmaisiin sävyihin.

olohuone

Eteisestä on suora näkymä olohuoneeseemme. Olohuoneen harmaan sävyistä postailin hetki sitten ”Kodin syksyisempi ilme (vol.1)” postauksessa. Kun kuvailin eteisessä, huomasin kuinka kivasti peili toistaa olohuoneen näkymää.

balmuir_huivi

huivi_eteinen

IMG_0739

Balmuirin pehmoinen Helsinki-kashmirhuivi* kaunistaa eteisessä BEdesignin naulakossa. Tuo huivi on oikeasti ihanin huivi, mitä minulla on koskaan ollut! Se onkin ollut nyt tosi ahkerassa käytössä ja olen pitänyt sitä töissä sisälläkin.

IMG_0719

IMG_0878

Olohuoneen nojatuolinurkkaus on vakio kahvittelupaikkani viikonloppuaamuisin. Syksyisempää ilmettä on tuomassa tummanharmaa Balmuirin pellavavilttti*. Siihen on ihana kääriytyä juomaan aamukahvit. Viltti näyttää kauniilta myös aseteltuna rennosti nojatuolin kulmalle.

balmuir_viltti

balmuir_lakanat

IMG_0823

makuuhuone

IMG_0725

balmuirin_lakanoissa

mh_balmuir

Makuuhuoneeseessa yhdistin tummanharmaat pellavatyynynpäälliset* heleän helmenharmaisiin pellavalakanasettiin*; molemmat Balmuirilta myös. Helmenharmaat lakanat ovat hyvin samaa sävyä päätyseinän Kalklitirin ”Palladio”-sävyllä maalatun seinän kanssa.

En enää nykyisin käytä oikeastaan muita kuin pellavalakanoita. Minulta löytyy niitä nyt kolmelta merkiltä: Pentikiltä (tummanharmaat), Finlaysonilta (valkoiset) sekä nämä helmenharmaat Balmuirilta. Pellavalakanat tuntuvat ihanan pehmoisilta ja ovat viileät kuumalla ilmalla ja lämpimät kylmällä. Hienoa on myös se, että ne saavat minusta ollakin rennon ryppyiset. Huono puoli on se, että sisäpeitto valuu usein pois pussilakanan sisältä, mutta Balmuirin pussilakanoissa on napit, jolloin peitto pysyy paremmin paikoillan. Siinä mielessä ne ovat omat lempparini, mutta lisäksi ne tuntuvat erityisen pehmoisilta.

Meillä on muuten aina kolmet tyynyt petauksessa: taaimpaisena on yleensä valkoiset isot tyynyt, jotka ovat oikeastaan vain koristeena, tuomassa muhkeutta petaukseen. Niiden edessä on kaksi nukkumatyynyä: Hästensin höyhentyyny sekä Tempur-tyyny. Itse vaihtelen kumpaa tyynyä käytän nukkumisessa ja toisen laitan sivun, kun alan nukkumaan.

Nyt käperryn syvemmälle peiton alle potemaan tätä flunssaa pois. Täytyy yrittää jaksaa katsoa vaikka jokin leffa…

*Balmuirin iki-ihanat tuotteet saatu blogin kautta.

Translation: More grey shades. This time in lovely textiles from Balmuir. The bedding textiles and throw on the arm chair are linen and the scarf on the rack is 100% cashmere. I love Balmuir’s products!

Kommentit (38)

 1. Casa 23

  Näiden hehkutusten jälkeen itsekin haaveilen pellavalakanoista! Tuo huivikin näyttää syksyn pelastajalta.

  • suvi m

   Heh, en malta olla hehkuttamatta, kun olen löytänyt jotain näin ihanaa ja vielä suomalaiselta yritykseltä! <3

 2. Pauliina

  Balmuirin tuotteet ovat niin ihania <3 Itse olen tykästynyt kovasti valkoiseen kid-mohair- vilttiini! Muuten, teillähän on String pocket ja tolomeo pinza, pystyykö pinzan kiinnittämään pocketin hyllyyn, vai onko levy liian paksu? Harkinnassa olisi pinza juurikin meidän valkoiseen pockettiin! Näyttääkö sinusta pinza luonnossa liian isolta pockettiin? Meillä on yhdistettynä pockettia kolmen kappaleen levyisenä. Kiitos kovasti vastauksesta jo etukäteen!

  • suvi m

   Voi en mohairviltitkin on niin ihania! <3

   Meidän Sring-hylly ei ole pocket, vaan siitä pikkuisen isompi. Mutta uskoisin, että hyllylevyt ovat saman paksuiset. Hyvin voi kiinnittää Tolomeon siihen. Uskoisin, että näyttää tosi kivalta myös teidän pocket-yhdistelmässä. 🙂

 3. -heini-

  Niin kauniita kuvia, varsinkin tuo ekakuva! Sama juttu meillä, aamuisin pellavalakanoista peitto on rullautunut pussilakanasta puoliks ulos.. mut muuten tykkään niin paljon pellavalakanoista niin ei tuo ole haitannut 🙂

  • suvi m

   Meillä lapset tulevat vielä usein viereen nukkumaan ja he vetävät peittoa vain lakanasta kiinni pitäen, joten siksikin täkki menee pois paikoiltaan. Vaan eipä se ole iso homma laittaa peitot ojennukseen aamulla. Ei sen takia kannata jättää pellavalakanoita hankkimatta. 🙂

 4. Anna

  Hei!
  Mistä tuo ihana katosta roikkuva lamppu on, saako kysyä? Olen etsinyt samankaltaista valoa olohuoneeseeni sohvan nurkan päälle lukuvaloksi, tuo on todella kaunis.

  Hyvää syksyä! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *