Blogit
Valkoinen Harmaja

Kirjahyllyn uusi järjestys

Mainitsinkohan teille jo, että meidän kirjahylly on ollut jo pidemmän aikaa järjestelyn tarpeessa? No, snäpin puolella olen siitä ainakin höpötellyt. Nyt viikonloppuna ryhdyin vihdoin tuumasta toimeen ja tyhjensin koko hyllyn, imuroin sen ja lopuksi vielä pyyhin kokonaan puhdistusaineella. Hylly olisi kyllä kaivannut myös uutta maalia pintaan, mutta se jääköön toiseen kertaan.

Kirjahylly ennen:

kirjahylly-9181

Kirjahyllyn järjestys oli ajautunut sekavaksi ajan myötä. Olin sujauttanut hyllylle aina kynttilän tai pikkumaljakon silloin tällöin, kun sellainen oli jäänyt yli jostain asetelmasta. Nyt karsin tavaraa pois ja järjestin koko hyllyn uudestaan ilmavampaan tyyliin.

Kirjahylly nyt:

kirjahylly-9192

kirjahylly-9264

kirjahylly-9203

kirjahylly-9260

kirjahylly-9194

kirjahylly-9267

kirjahylly-9186

Kirjat asettelin rentoihin pinoihin hyllyille. Tämä ratkaisu syntyi ihan sattumalta: olin kasannut kaikki hyllyn tavarat keittiön pöydälle ja vinot kirjapinot näyttivät minusta omalla tavallaan kauniilta, joten päätin kokeilla samanlaista sijoittelua hyllyssä. Nythän on ”muotia” asetella kirjat hyllyyn väärin päin niin, että kirjojen selkämys osoittaa sisäänpäin; näin lopputuloksesta tulee värimaailmaltaan harmoninen. Minusta sellainen sijoittelu on kuitenkin melkoisen teennäinen ja todella epäkäytännöllinen, kun ei näe mikä kirja on missäkin kohdassa – tuo tapa perustuukin ainoastaan visuaalisuuteen. Mutta näistä minun kirjapinoista kuitenkin näkee toiselta puolelta mikä kirja on missäkin, mutta edestäpäin katsottuna värimaailma ei ole niin värikäs. Säntillistä persoonaa vinot kirjapinot haittaisivat, mutta minä pidän niistä noin. On ainakin kivaa vaihtelua hetkeksi.

Suurten maljakoiden paikka on edelleen ylähyllyllä. Samoin Milk-valaisin ja Iittalan Vakka-laatikko* kuuluvat entisille paikoilleen. Vähensin pikkumaljakoita ja kynttilöitä ja laitoin harvemmin käytössä olevat hyllyn alakaappeihin. Aiemmin hyllykkössä olleet kaiuittimet ja pieni esivahvistin siirtyivät tv-tasolle; kyllä se on parempi paikka niille, vaikka en alunperin olisikaan halunnut tv-tasolle mitään ylimääräistä.

En tiedä miksi lykkäsin tätä järjestelyoperaatiota näinkin kauan, koska lopulta tähän ei kulunut kuin tunnin verran aikaa. Seuraavaksi ajattelin järjestää keittiön tasot – niiden päälle kertyy itsestäänkin kaikenlaista, joten näkymä on nopeasti levoton. Tietysti käytännöllisyys on pidettävä mielessä, enkä aio karsia keittiön tasoja aivan tyhjiksi.

Täällä meidän saitilla on muuten nyt käynnissä siivouksen ja järjestelyn teemaviikko ja me bloggaritkin olemme laittaneet omat vinkkimme jakoon: Laventelin tuoksuinen imuri ja 13 muuta vinkkiä, jotka tekevät siivouksesta kivaa.

*Iittalan Vakka-laatikko saatu aikoinaan osana blogiyhteistyötä


Translation: I reorganized our bookshelf last weekend. The first picture is the ”before” one. I put some of the stuff away and tried to create a more simplified look. I put the books into piles in a way where you can still see which book is which, instead of the trendy way on putting them all backwards. 

Kommentit (14)

 1. Ässä tässä

  Moi Suvi!

  Täällä olisi postaustoive ja se on terassin laitto. Kaikki kiinnostaa kunnostustoimista sisustukseen. 🙂

  Ihanaa kevättä. <3

  • suvi m

   Kiitoksia postausvinkistä! 🙂 Kyllä meinasin kirjoitella terassin sisustamisesta tänäkin keväänä. Katsotaan mitä keksin… Ihanaa kevättä sinnekin! <3

 2. T

  Hei
  Tuollainen sisäänrakennettu hylly on kaunis, mutta en käyttäisi tuosta kirjahylly-nimitystä, valitettavasti.

  • suvi m

   Okei. 🙂

 3. Kati

  Voi ei, en voisi järjestellä kirjoja noin 🙂 Itselläni on (vähän kyllä leväperäinen) systeemi, jossa kotimaiset kirjailijat ovat omissa hyllyissään, samoin ulkomaiset, saman kirjalijan tuotanto tietty vierekkäin, tietokirjat omina kokonaisuuksinaan teemoittain… Aikoinaan minua häiritsi kirjojen selkämysten värikkyyss, mutta ei enää.

  Mutta siivota ne hyllyt kyllä pitäisi…kun vaan jaksaisi 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *