Blogit
Valkoinen Harmaja

Kesäkukat – etupiha

Tuli räpsittyä taas niin paljon kuvia kesäkukista, että joudun jakamaan kesäkukka-aiheisen postauksen kahteen osaan. Tässä ensimmäisessä osassa ovat vuorossa meidän etupihan kesäkukat.

sisaankaynti

pelargonia_orvokit_hortensia

Etupihalle paistaa aamuaurinko, eikä se ole yhtä paahteinen kuin takapihamme. Koristeporttiin asetin ruukullisen pelargonioita, ennestään siellä oli orvokkeja. Ulko-oven vieressä on hortensia, joka toivottavasti kasvaa ja kukoistaa yhtä hyvin kuin viime vuonna. Terassin toiseen päähän asetin gerberan.

etuterassi

hortensia_gerbera

Pihan sisäänkäynnin lähellä on kivirykelmä, jonka päälle asetin ruukullisen ruusupelargonioita:

IMG_1205

Etupihalla riittää vielä hommaa, sillä koristeportin eteen täytyy vielä rakentaa rappuset, kuten näette:

harmaja

Ajattelin sijoittaa pienen pöytäryhmän (2 tuolia + pikkupöytä) tähän koristeporttiterassille. Siinä olisi kiva sitten istuskella ja juoda kaffia aamuauringossa.

Minua vähän jännittää selvisivätkö meidän kartiovalkokuuset sittenkään kevättalven auringosta, sillä ne ovat osaksi kuihtuneet:

etupiha

Olisi varmaan kannattanut suojata havut mielummin säkkikankaalla kuin sillä vihertävällä muovikankaalla, jota laitoimme…?

Myöhemmin sitten vuorossa vielä takapihan kesäkukat ja muut kasvit…

P.S. Kiitos kaikista kommenteista ja sähköposteista, joita olette lähettäneet! Vastailen niihin huomenna. Nyt on pakko päästä lepäämään…

Kommentit (12)

 1. naana

  Ihanat kukat! Eilenkin niitä ihastelin kun menin koiran kanssa teidän ohi.
  Me ei olla vielä laitettu kukkia, mutta pian. 🙂

 2. Poletti

  Näyttää kauniille. 🙂

  Väitän, ettei käytännössä ole väliä kummalla havut suojaa, säkkikankaalla vai vihreällä muovi”kankaalla”. Meillä osa säkkikankaalla suojatuista tuijista meni aivan ruskeiksi (viime keväänä 2012 istutetut) ja ne timanttituijat, jotka suojasin vihreällä muovilla (kaksi vuotta sitten istutetut) pärjäsivät loistavasti. Luulen vain, että talvi oli niin kova kasveille, että vaurioita tuli. Itse ostin myös havupuubalsamia ja kovin sitä on kehuttu. Saa nähdä kuinka käy.

 3. Terhi

  Meillä on havupuu aita takapihalla ja siihen ei tullut mitään vaurioita vaikka se oli ensimmäisen vuoden suojaamatta kokonaan. Kartiovalkokuusi taas oli suojattu, ja se rusehtui niin että olen jo toivoni menettämässä sen elpymisen suhteen. Tuo havupuubalsami täytyy vielä koettaa. Täällä pirkamaalla näkyy paljon rusehtuneita havuja siellä täällä, talvi oli kova kasveille. Hei, meillekin ehkä tulee kannustalo. En uskalla hiiskua aiheesta omassa blogissani vielä mitään, kun kaikki on niin aluillaan, mutta juuri luin kannusnewsia ja teidänkin rakennusprojektia taas kerran. Ihan huisia…Hyvää kesää teille.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *