Blogit
Valkoinen Harmaja

Keittiö

Yksi suuri päätös on nyt tehty: olemme päättäneet mikä keittiö meille tulee. Kävimme viime viikolla Topi-keittiöillä juttelemassa ja punnitsimme muitakin vaihtoehtoja. Täällä ei ole kovin monia keittiöfirmoja ja päätimme, että keittiön hankkiminen toisesta kaupungista (esim. Ikeasta tai Kvikiltä) on liian työlästä. Aiemmin rakentaneena tiedämme myös minkä verran keittiö tuli viimeksi maksamaan, joten päätös on nyt huomattavasti helpompi tehdä.

Jo etukäteen tiesimme, että haluamme valkoiset, maalatut ovet ja valkoiset tasot. Yläkaapit tulisivat vetimettöminä, alakaappeihin tulisi ohuet metallivetimet. Kerroimme Topi-keittiön edustajalle toiveemme ja muutamien luonnosten jälkeen olimme saaneet hahmoiteltua keittiön valmiiksi. Sitten teimme päätöksen: keittiömme tulee Topilta, joka on myös Kannustalojen yhteistyökumppani (—> alennusta ;-)). Nyt on tämä suuri päätös tehty ja voimme keskittyä muiden, epäselvempien, valintojen pohdintaan. Toki keittiötä voi vielä muokata, vaikka kaupat onkin jo lyöty lukkoon.

Koska kaupat saatiin tehtyä, saimme mukaamme keittiöpiirustukset ja voin jo näyttää teille, millaiseen keittiöön olemme päätyneet. Ajatuksena keittiön suunnittelussa – niin kuin koko talon suunnittelussa – on moderni ajattomuus, ei moderni trendikkyys.* Tästä johtuu mm. se, että kaapit ovat mattavalkoiset ja keittiön tasot 30 mm paksut; eli ei kiiltäviä ovia eikä ohutta tasoa, eikä myöskään ”bling bling -liesituuletinta” niin kuin nykyään paljon näkee.

Meille on tulossa mattavalkoiset maalatut Kosketus-ovet. Alakaappeihin tulee 45 cm leveät ohuet vetimet, yläkaapeissa on pomppusalvat. Keittiön tasomateriaaliksi valitsimme valkoisen italialaisen Okite-komponiittitason. Olimme suunnitelleet, että valamme saarekkeen tason betonista, mutta se alkoi tuntua liian työläältä ja hankalalta vaihtoehdolta. Okite vaikuttaa erittäin hyvältä materiaalilta, sillä se on huoltovapaa (toisin kuin kivi) ja ulkonäöllisesti sellainen, jota olimme ajatelleet.

Lavuaari on Lapetekin valmistama Blanco Zerox, 70 cm leveänä ja tasoon altakiinnitettynä. Myös liesituuletin tulee Lapetekilta ja se on sama malli, joka meillä oli edellisessäkin talossa, eli Form V.

Jääkaapin viereiselle seinälle tulee seinään upotettu hyllykkö, jonka alahyllyt ovat samaa sarjaa keittiönkaappien kanssa. Ylähyllyt teetämme todennäköisesti puusta, ja maalamme ne valkoisiksi ja asettelemme symmetrisesti alakaappien ja katon väliin.

Ruokailutila on olohuoneen kanssa samaa suurta tilaa (pohjapiirroksen näet täältä) ja sinne tulee meillä jo olevat ruokapöytä, tuolit ja Kartellin suuri valkoinen kattovalaisin.

Vielä on hankkimatta mm. keittiön hana (Vola olisi unelma) sekä halogeenit kaappien alle. Välitilan laattakin on vielä harkinnassa, mutta oli hyvä, että se tuli puheeksi Kannustalo-edustajan kanssa, kun selvitimme miten saisimme piilotettua tummat välitilan ikkunan karmit niin, että välitilassa näkyisi vain ikkunalasi ja vaaleat laatat. Selvisi nimittäin, että välitilaan olisikin tulossa avattava ikkuna eikä kiinteä niin kuin kaupantekohetkellä oli sovittu. Siinä tapauksessa ikkunan karmeja ei tietenkään voisi piilottaa. Sovimme, että Kannustalot toimittavat talon ilman tätä yhtä ikkunaa ja kiinteä ikkuna asennetaan myöhemmin heti, kun se saadaan tehtaalta. Tämä oli meidän ensimmäinen vastoinkäyminen, mutta onneksi tilanne saadaan korjattua helposti. Ehkäpä ikkunan kokoa voisi vielä vähän suurentaa ja sisäkarmin väriksi vaihtaa valkoisen tämän yhden ikkunan kohdalla…?

Tilasimme myös kodinhoitohuoneen ja vaatehuoneen kaapit Topilta, mutta teen niistä oman postauksen myöhemmin. Huh, onneksi nämä on nyt päätetty! Ollaan todella tyytyväisiä!

* tämä on aihe, josta voisin tehdä kokonaan oman postauksensa…

Kollaasien kuvat: Finnish Design Shop, Ikea, Kartell, Okite

Kommentit (30)

 1. Anonymous

  >Hei, Hienolta näyttää teidän keittiösuunnitelmat. "Eksyin" tänne blogiisi kun googletin valkoisia keittiöitä. Itse rakennamme tällä hetkellä Design Taloa ja meille tulee keittiö (+kaikki muut kalusteet) topilta. Olemme myös valinneet kosketus ovimallin, yläkaapit pommpusalvalla ja alakaappeihin pienet vetimet. Tason kanssa päädyimme mekin okiteen, oli aika paljon edullisempaa kuin corian ja kivemman näköinenkin. Olemme pähkäilleet kahden eri valkoisen välillä, ja ehkä päädymme sävyyn bianco assoluto 1665. Saako kysyä kumman valkoisen sävyn te valitsitte. Toinenhan oli hieman "matta" ja tämä bianco assoluto oli kiiltävämpi. Ovet mekin otamme mattana. Vaikea valita…Muutama viikko on vielä aikaa miettiä, täytynee käydä vielä yhden kerran topilla vertailemassa näitä kahta eri tason sävyä 🙂 Tsemppiä rakennusaikaan!Terv. Anna

 2. suvi m

  >Anna: kiva, että eksyit tänne. :)En valitettavasti muista tarkkaan Okite-tasomme sävyä. Papereissa lukee "Bianco Assolute". Meillä on tarkoitus mennä keskustelemaan keittiöstä vielä tarkemmin, sitten kun se alkaa olla ajankohtaisempaa.

 3. suvi m

  >Anna: tsemppiä vielä teidänkin projektiin!!!

 4. Anonymous

  >terve!upea keittiö on teille tulossa ja oli kiva löytää vihdoin blogi, joka on omantyylinen 🙂 meillä on kanssa rakennusproggis meneillään ja olen löytänyt hyviä ideoita sivuiltasi! meille on tulossa myös valkoinen keittiö kivitasoilla. tyhmänä nyt kysynkin, että miten komposiittitaso on huoltovapaampi kuin kivitaso? meille ainakin jokainen myyjä on kertonut, ettei komposiittitasolle voi laskea esim. kuumaa kattilaa eikä leikata leipää… olen tosiaan noviisi näissä asioissa, mutta olen tosiaan luullut/kuullut että kivi on helpoin huoltaa ja kestävin.terkuin Megan

 5. suvi m

  >Megan: kiva, että löysit tänne. :)Käsittääkseni kivitaso on huokoisempi kuin komposiittitaso, joten sitä pitää hoitaa (öljytä tms.). En itsekään tiedä kovin tarkasti, mutta myyjä sanoi meille, että tämä Okite on täysin huoltovapaa. Tässä suora lainaus Loiman Kiven sivuilta Okitesta:"Okite on erinomainen keittiön- ja kylpyhuoneiden tasomateriaali, kestäen hyvin käyttöä ja kulutusta, niin kuumaa kuin kylmääkin. Tämä kaunis ja kestävä materiaali on helppo pitää puhtaana, eikä se tarvitse kyllästystä eikä suojauskäsittelyä. Okite komposiittiin ei imeydy ruokaöljy, etikka, kahvi, viini eikä sitruunan mehu ja sen päällä voidaan leikata pinnan naarmuuntumatta. Okite ei ime kotitaloudessa käytettäviä pesu tai puhdistusaineita. Tiivis pinta suojaa yhtä hyvin bakteereilta kuin homekasvustolta. Okite on ”NSF” elintarvike käyttöön sertifioitu tasomateriaali.Okite on tehty kvartsista, neljänneksi kovimmasta materiaalista maailmassa, joka tarkoittaa erinomaista kulutuskestävyyttä ja materiaalin kovuutta."Onnea teidän raksaprojektiin ja piipahda täällä toistekin. 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *