Blogit
Valkoinen Harmaja

Keittiö tuli, mutta jääkö se?

Kauan odotettu keittiömme saapui tänään. Koska olin työmatkalla, pääsin katsomaan keittiötä vasta illalla, jolloin se oli jo osittain asennettu paikoilleen. Ja itku siinä pääsi…mutta ei mikään ilonitku. 🙁

Keittiön asennus aloitettu…

Kauempaa katsottuna keittiö näytti ihan ok:ta, mutta heti kun menin lähemmäs, huomasin, että kaapiston runko näkyi keittiökaappien ovien ylä- ja alapuolelta. Todella halvan ja tökerön näköistä! Olimme todella yllättyneitä, että laadukkaaksi mieltämämme keittiö näytti siltä!

Keittiökaappien alareuna
Keittiökaappien alareuna – jopa muovinen ovistoppari näkyy oven alta
Keittiökaappien yläreuna – melko suuri heitto oven ja rungon välillä

Sitten halusin katsoa, miltä peitelevyt näyttivät (siis levyt, jotka tulevat mm. saarekkeen ympärille peittämään kaapin rungot). Ja mitä näinkään: peitelevyt olivat samaa melamiinia kuin kaapin rungot! Siinä vaiheessa se itku sitten tuli! Kuinka halvalta näyttäisikään ihana keittiömme jos peitelevyt olisivat tökerön näköistä melaaminia, jossa näkyy ne liimareunukset!

Emme olisi voineet kuvitellakaan, että näin voisi käydä. Edellisessä talossamme oli Nixi-keittiö, eikä sen laadussa ollut mitään moittimista. Päätylevytkin olivat samaa maalattua mdf:ää kuin keittiön kaapinovetkin – niin kuin pitääkin. Nyt tätä Topi-keittiötä ostaessa, emme tulleet ajatelleeksi, että tuollainen toivomus pitäisi erikseen ilmoittaa. Miksi haluaisimme päätylevyt melaamiinista, sehän olisi melkein sama kuin ei olisi päätylevyjä ollenkaan!

Ja miksi ihmeessä kaapin ovet ovat pienemmät kuin runko?! Olimme ihan varmoja, että kyseessä on valmistusvirhe, mutta niin ei ilmeisesti olekaan. Ajoimme Topi-keittiöiden myymälän ohi ja kävimme ikkunasta kurkimassa, miltä näytteillä olevat keittiöt näyttivät. Ei niissä ollut samoja virheitä! Ovessa oli myös edustajan puhelinnumero, johon mieheni soitti heti – näin perjantai-iltana. Myyjä vastasi ja kertoi, että rungot ovat yleensä suuremmat kuin kaapin ovet. Miksi ihmeessä?! Haluavatko he, että keittiöt näyttävät halvoilta ja tökeröiltä?! Ei voi ymmärtää! Ei meille missään vaiheessa ole kerrottu, että näin voi olla! Eihän me sellaista keittiötä haluta! Miksi mallikeittiössä tai heidän nettisivuillaan näkyvissä keittiöissä ei tätä heittoa ole?

No, palaamme asiaan myyjän kanssa maanantaina (koska myymälä on huomenna kiinni), mutta ilmoitimme, että tällaista keittiötä emme aio ottaa. Jos näitä seikkoja ei saada korjattua, joudumme valitettavasti purkaa kaupan. Keittiö (ja khh + vaatekaapit) ovat suuri hankinta ja emme voi hyväksyä tällaista laatua. Kyseessä ei kuitenkaan ole kaikista halvin keittiö, vaan odotimme laadukasta ja viimeisteltyä työnjälkeä. Osa kaapeista on vielä asentamatta, mutta niissä on sama heitto ovissa. Tämä on todella valitettavaa! 🙁

Kuulisimme mielellämme, onko kellekään muulle käynyt samalla tavalla? Millaisia kokemuksia teillä on suomalaisista keittiövalmistajista (keittiöistä, joissa on maalatut mdf-ovet)?

Täytyy huomenna käydä juttelemassa muiden keittiöfirmojen edustajien kanssa ja kysellä laajemmin mielipiteitä…

Kommentit (45)

 1. kokemuksia

  En valitettavasti voi suositella Topi keittiötä kenellekään. Ylimielinen asenne reklamaatioihin ja huono asiakaspalvelu ovat oma kokemukseni…

 2. anym

  Näistä asioista hiukan kokemusta omaavana voin sanoa että, jos keittiön onnistuminen on näistä edellä mainituista milleistä kiinni. Kannattaa asiat ilmaista selvasti kauppoja tehdessä. Hinta kun tahtoo hiukan nousta jokaisesta erikoistoivomuksesta. Esim. Peitelevyjen vaihto maalattuihin mdf levyihin nostaa hintaa noin kymmenkertaiseksi per levy. Ovien mitoistus tarkan mitan mukaan eikä tehtaan perusmittojen mukaan nostaa oven hintaa 30-50%.
  Hyvä, laadukas ja asiakkaan toiveiden mukainen ei ole = halpa hinta.

 3. Pampula

  Hei Suvi, olen vuosikaudet seurannut blogiasi ja muistuipa mieleen tämä teidän keittiöharmitus aikaa sitten. Meille toimitettiin juuri DOMUKSEN keittiö kvartsitasolla, joka saarekkeen kohdalla jatkuu alas lattiaan, mutta 1cm:n kapeampana kuin varsinainen taso, toisin kuin sovittiin ja oletin. Ihan typerän näköinen ja oleellisemmassa paikassa! Nyt kun olen kuviakin selannut, niin siellähän se mittavirhe näkyy juuri ja juuri kun kunnolla tihrustaa, mutta taviksena en älynnyt alkaa niin tarkkaan tuijottamaan pientä kuvaa. Nyt kun olen reklamoinut asiasta, niin myyjä ei enää olekaan töissä kyseisessä firmassa 🙁 Tää on niin harmillista, mutta jotenkinhan tässä täytyy alkaa asiaa selvittelemään. Kiva kun teillä meni kaikki lopulta hyvin! Jännä nähdä kuinka meidän käy..

 4. Muotoilija, puuseppä ja keittiösuunnittelija

  Hei. Paljon olen vastaavia avautumisia työni puolesta sivusta seurannut. En tiedä edes miksi jaksan vaivautua kirjoittamaan tähän, mutta tämä avautuminen ja ”pettymys” on jo niin naurettava, etten pysty olemaan sanomatta omaa sanaani.

  Ensinnäkin, kaikilla – siis kaikilla – keittiövalmistajilla on ovet ja etusarjat pienempiä kuin rungot. Myös italialaisilla ja saksalaisilla, jotka edustavat maailman ykkösluokan keittiöitä. Yleisin mitoitus on esim. kaapin mitat 600x710mm – oven mitat 595x705mm. Täten ovien ja etusarjojen väliin (rinnakkain ja päällekkäin) jää 5mm rako. Ja luonolisesti, mikäli ovi/etusarja on säädetty täysin keskelle rungon keskikohtaa ja runko on 100% suorakulmainen, päättyvän elementin rungosta jää näkyviin 2,5mm.

  Osalla kotimaisista keittiövalmistajista ovien ja etusarjojen mitoitus on myös esim. 596x706mm, jolloin ovien raot ovat vain 4mm. Kaikki integroitavat kodinkoneet ovat kuitankin mitoitusta 595mm tai 495mm. Tämän vuoksi xx5mm on yleisempi mitoitus ovissa ja etusarjoissa. Osalla keittiövalmistajista on myös runkomitoitus todellisuudessa 20cm=198mm, 30cm=298mm… 60cm=598mm ja siitä leveämmät yksiköt 70cm=696mm, 80cm=796… 120cm=1196mm. Tämä luonnolisesti pienentää ovien välistä rakoa, mutta aiheuttaa ongelmia kodinkoneiden sijoittelun yhteydessä kokonaisuutta katsottaessa. Kyseinen mittasysteemi juontaa juurensa ajalta ennen CNC-koneita, milloin osat tehtiin sirkkeleillä. Muutaman millin pienennyksellä vältyttiin ongelmakohdilta, että kaappirivi olisikin ollut liian leveä asennettavaan väliin.

  Sitten mennään niihin peitelevyihin. Myyjä on todennäköisesti laittanut melamiinipeitteet tapaukseenne vain ja ainoastaan hinnan takia. Eihän siinä mitään järkeä ole, mutta jos asiakkaan budjetti on tiukka, niinkuin 95% asiakkaista on, on myyjä pyrkinyt pitämään kokonaishinnan mahdollisimman alhaalla. Teidän kokoisen keittiön peitelevyissä voi hintaeroa syntyä maalatulle MDF-levylle ja melamiinipintaiselle lastulevylle 400-1200€. Riippuen peitteiden määrästä. Olisitko ollut valmis maksamaan tonnin enemmän samanNÄKÖISESTÄ suunnitelmasta? Asiakkaalla kun valitettavan monesti suunnittelijan suunnitelmasta jää mieleen vain se HINTA.

  Hinta on aina asioiden substanssi. Samoin se menee ruoka- ja vaatekaupassakin. Toivoisinkin, että suomalaiset oppisivat arvostamaan enemmän suunnittelua näissä asioissa. Kyllä sen huomaa, onko myyjä/suunnittelija ammattitaitoinen. Toki hyvä myyjä saattaa myydä paskaakin vuodesta toiseen ja tehdä itselleen hyvän tilin ja toisaalta hyvä suunnittelija saattaa kituuttaa 1300€:n kuukausipalkalla vuodesta toiseen.

  Arvioisin, että keittiönne on ollut keskihintainen kotimainen keittiö. Kodinkoneineen n. 15.000-20.000€ vähän kodinkoneista ja tasomateriaalista riippuen. Kysynkin, jos haluat huippulaatua keittiöösi, olisitko valmis maksamaan täysin viimeistellystä ja moitteettomasta saksalaisesta keittiöstä hieman paremmilla mekanismeillä ja reilusti paremmilla kodinkoneilla vastaavalle layoutille 60.000-70.000€? Epäilen, mutta sen ne maksavat. Tuolta voi katsoa oikein tehtyjä ja suunniteltuja keittiöitä http://www.en.bulthaup.com
  Suomesta ei kyseisen merkin keittiöitä saa, koska ei ole asiakkaita, mutta esim. Virosta saa. Turha se on omaa käyttettynä ostettua Nissaniakaan vertailla naapurin upouuteen Porcheen.

  Toivottavasti keittiönne on jo kunnossa ja olette onnellisia kodissa ja elämässänne. Seuraavan keittiön hankinnassa keskittykää ihmiset suunnittelija ammattitaitoon.

 5. Untamo

  Juurikin näin, aina kaapin rungot ovat isommat kuin ovet! Miten luulette ovien aukeavan jos kaapin rungot ovat samaa kokoa ovien kanssa ja sitten rungot on verhoiltu verhoilulevyillä? Amatöörit!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *