Blogit
Valkoinen Harmaja

Kauneimmat pöytävalaisimet

Uskallanko tunnustaa, että olen vähän haaveillut uudesta valaisimesta. Tai no, valaisinfriikkillehän se on ihan luonnollista. Nyt mielessä ovat olleet pöytävalaisimet, etenkin nämä:

ihanimmat_valaisimet

Pöytävalaisimelle olisi paikka meidän makuuhuoneessa, sängynpäädyn päällä. Jielde-jalkavalaisimen olen siirtänyt sieltä olohuoneen puolelle, joten makkarissa on vain yksi yöpöytävalaisin tällä hetkellä. Jo aikoja sitten myin meidän Kartellin ”Ghost” valaisimenkin pois, joten eikös nyt olekin aivan selkeästi puute yhdestä pöytävalaisimesta…?

Lempparini voidaan selvästi jakaa kahteen kastiin: viileän pelkistettyihin valaisimiin, joissa on ripaus messinkiä (Menu ja Flos) sekä lämminhenkisiin, ajattomiin valaisimiin (Vitra ja Cestita). Kaikkia näitä yhdistää pyöreä muotokieli. Mielessäni olen jo kuvitellut kuinka upeasti Flosin IC-pöytävalaisin sopisi makuuhuoneen tummansinisiin seiniin. Yhtä paljon pidän kuitenkin myös Vitran klassikosta, Akarista.

Varmin vaihtoehto olisi hankkia makkariin toinen Tolomeo-valaisin, mutta en halua liian symmetristä ilmettä. Valaisimet seilaavat meillä kuitenkin ympäri kotia. Ja koska kauniita valaisimia on maailmassa niin paljon, niin mielummin hankkisin sellaisen, jota minulla ei vielä ole.

rentopetaus

Mikä valaisimista sinun mielestäsi sopisi parhaiten meidän sängynpäätyyn?

Translation: I have been dreaming of a new table lamp for our bedroom. My favourites are the ones in the photo collage. I do not want a too symmetrical look, so therefore I do not want to buy another Tolomeo lamp. There are so many lovely lamps out there, so I want to buy something I do not already have. Which one would you choose?

Kommentit (18)

 1. Riksu

  Vitran Akari on suosikkini. Se on ajaton, sopii tummaan taustaan ja on kaunis muotokieleltään.

  • suvi m

   Ihan oikeassa olet. Minustakin Akari on aivan ihana! 🙂

 2. Muuttuvakotini Päivi S

  Menu tai flos silmää mielyttää eniten :). Markinnoilla on kyllä paljon ihania valaisimia ja aina tulee sen ongelma mikä olisi soppeli. Täällä kans pyöritellään valisimia ja saa nopsaa uuden ilmeen huoneeseen. Kivaa viikonloppua sinne täältä lumisesta Torniosta.

  • suvi m

   Ihania valaisimia on kyllä niin paljon! 🙂 Minäkin tykkään vaihdella valaisimien paikkoja ja sillä tavoin uudistaa sisustusta. Kivaa viikonloppua sinnekin! Täälläkin on hirveästi lunta!

 3. Hanna/ Pastellimaja

  On pitänyt jo monesti kommentoida, kuinka kaunis tuo teidän makkarin uudistus onkaan. Erityisen paljon olen tykännyt niistä kuvista, jotka on otettu olkkarin puolelta. Aivan superfiilis niissä! Itse valitsisin noista Tolomeon kaveriksi matalan ja simppelin Menun. Tuo messinkinen Flos olisi kyllä taas sävyltään ihana seinän kanssa. Mutta onko liian korkea, tulisiko tunne, että pallo tippuu niskaan nukkuessa :). Voisi olla tosi kaunis matalammalla yöpöydällä. Muuten suosittelen sitä kyllä. Meillä on ollut Tuo Flosin IC olohuoneessa syksystä saakka ja on kyllä jäänyt muiden valojen käyttöaika minimiin sen rinnalla. Himmennin on aivan huippu. Tunnelmavaloksi saa pienen hämyn tai sitten täysillä tehoilla menee melkein kirkasvalolampusta.

  • suvi m

   Voi kiitos, onpa kiva kuulla! 🙂
   Pitää vielä miettiä tuota Flosia. Se jää pään taakse sängyn päädyn päälle, joten sängyssä maatessa sitä ei edes näe. Mutta täytyy kyllä vielä harkita, että onko se sittenkin liian korkea…

 4. Emma

  Omaa silmääni miellyttää eniten Menu ja uskoisin sen sopivan teidän makuuhuoneeseen täydellisesti 🙂 Yksinkertainen, mutta silti siinä on sitä jotain rouheutta

  • suvi m

   Se on kyllä hyvin varteenotettava vaihtoehto. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *