Blogit
Valkoinen Harmaja

Kätevä emäntä

Kyllä on emäntäfiilis! Ensin pakastin satsin mustikoita ja siihen päälle leivoin vielä piirakan. No, valmistaikinasta sen pyöräytin. Hyi minua! 😉 Mutta oikeasti, minusta on vain hyvä, että kaupasta saa tuollaisiakin vaihtoehtoja, sillä minulla ei aika, osaaminen, motivaatio tai innostus riitä tekemään piirakkaa ihan taikinasta asti.

Lisäsin valmiiseen pohjaan vain sekoituksen Philadelphia-juustoa, 1 dl kermaa ja yhden munan, ja sitten koko höskä uuniin 200 asteeseen n. 20 minuutiksi. Sitten mustikat päälle. Ensi kerralla laitan kyllä marjoja sen sörsselin sekaankin. Ihan hyvää tuli ja kaikille maistui! 🙂

P.S. Ai niin, anoppi poimi mustikat! Että se siitä meitsin kätevyydestä… 😀

Kommentit (20)

  1. weepiglet

    Mielenkiintoinen täyte, tuollaista en olekaan vielä kertaakaan kokeillut. Pohjan teen tosin aina itse, siihen tulee vehnäjauhoja, kaurahiutaleita, sokeria, vaniljasokeria ja oliiviöljyä (Oivariini tms. käy myös). Laitan kaikki ainekset suoraan uunivuokaan, sekoitan ne siinä sopivaksi ja taputtelen vuoan pohjalle sekä reunoille. Helppoa ja nopeaa. Sitten vaan pohja uuniin siksi aikaa kun teen täytteen, täyte pohjan päälle ja lopuksi mustikat myös. Koko homma saa sitten olla uunissa vielä jonkin aikaa, ja hyvää tulee 🙂

    • suvi m

      Kuulostaapa helpolta. Kiitos vinkistä! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *