Blogit
Valkoinen Harmaja

Kasvit kääreisiin

Kirjoittelin alkusyksystä tuijista, jotka ostin koristamaan sisäänkäyntiämme (voit lukea jutun tästä). Ajattelin pitää ne ruukuissa talven yli, joten niinpä oli keksittävä jokin keino suojata kasvit liialliselta kylmyydeltä. Äitini keksi, että voisin vuorata ruukut styroksilla ja kiepsauttaa ympärille sanomalehteä tms.

Jalostimme Mankun kanssa tuota ideaa siten, että kiepsautimme ruukun ympärille talojen alajuoksussa käytettävää solumuovia (jota meillä on jäänyt yli muutama rulla) ja sitten kiedoin ruukun pakettiin varastosta löytyneellä säkkikankaalla. Narua piti käydä hakemassa rautakaupasta.

Ihan kivan näköiset paketit niistä tuli! Toivottavasti kasvit selviävät talven yli. Saavat nököttää koko talven tuossa katoksen alla…

Kommentit (14)

 1. Anonymous

  >Olen ymmärtänyt että se on vesi ja kylmyys yhdessä mitkä haittaavat ruukkukasvien talvehtimista kun vesi ei pääse pois ruukusta ja näin jäädyttää juuriston. Jos teidän tuijiin ei vesi talvella pääse, niin onkohan pelkästä kylmyydestä haittaa…? Sillä eihän maahankaan istutettujen kasvien juuria pysty eristämään roudalta :/No mukava odotella puolen vuoden päähän ja tsekata selvisivätkö tuijanne, toivottavasti!

 2. suvi m

  >Anonyymi: Niin…noihin ei vesi tosiaan pääse. Toivottavasti olet oikeassa ja tuijamme säästyisivät hengissä. 🙂

 3. Milla

  Moikka!
  Miten tuijille kävi? Ajattelin kokeilla ensi talvena ja olisi mukava kuulla onko turhayritys.

  • suvi m

   Tuijille kävi köpelösti, joten ei kannata koettaa samaa…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *