Blogit
Valkoinen Harmaja

KASVIKUULUMISIA

Syksyllä kirjoittelin tuijista, jotka hankin sisäänkäyntimme yhteyteen. Myöhemmin postailin siitä, kuinka kiedoin ruukut ”talvikääreeseen”. Toivon kovasti, että kasvit säilyisivät talven yli! Sunnuntaina paistoi aurinko niin kauniisti, että päätin käydä nappaamassa muutaman kuvan ulkoa. Tuijat näyttävät vielä melko elinvoimaisilta, mutta vasta keväällä selviää, mikä niiden kohtalo on. Seuraava operaatio on lehtien suojaaminen kevätauringolta – kellastumista on jo havaittavissa, joten suojakangasta täytyy hankkia ihan tässä lähipäivinä…

Kommentit (6)

 1. Suvie

  Tuota suojaamistahan suositellaan myös ensimmäisen talven yli, varsinkin kovimpien pakkasten aikaan.

  • suvi m

   Niinkö? Höh, se jäi nyt tekemättä. :/

 2. Susanna

  Hei, kaupoista saa havuille ja tuiijille sopivaa lannoitetta mikä ruiskutetaan neulasille keväällä (huhtikuu-toukokuussa muistaakseni). kummasti kirkastaa kellastuneet neulaset, suosittelen!

  • suvi m

   Oi, kiitos hyvästä vinkistä! 🙂 Tuota tököttiä pitää hankkia…

 3. tuija

  Hei, pakko kommentoida, että kasvien kääriminen perustuu siihen, että suojataan neulaset silloin kun aurinko alkaa paistamaan. Aurinko herättää kasvin talviunilta, mutta jos multa on vielä jäässä ei kasvi saa tarvitsemaansa vettä ja näin ollen kuolee. Suojauksella siis estetään kasvin herääminen ennen kuin maa on sula.

 4. Ensimmäiset orvokit | Valkoinen Harmaja

  […] ne meidän tuijat…? Poistin tänään niistä suojakääreet ja tässäpä […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *