Blogit
Valkoinen Harmaja

Käpy

Meillä on hankintalistalla vielä osa ulkovalaisimista, tarkemmin sanottuna pylväsvalaisimet pihalle ja kulkureittien varrelle aseteltuna. Olen alustavasti silmäillyt rautakauppojen valikoimia ja tykästynyt melko perinteiseen malliin:

kapyvalaisinMinusta Eulin klassinen käpyvalaisin on aivan ihastuttava! Mainostavat sen olevan Suomen myydyin pihavalaisin. Itselläni oli tästä valaisimesta aiemmin vähän ”toisenlainen mielipide”, mutta nyt näen kuinka kivasti tämä perinteinen malli sopisi meidän talon henkeen. En kuitenkaan halua, että seinävalaisimet ja pylväsvalaisimet ovat samaa sarjaa – pitää olla vähän kontrastia. Tämä käpymalli sopisi kuitenkin kauniisti yhteen Lumo-valaisimien kanssa, jotka meillä on ulkoseinissä. Modernin talon vastapainoksi olisi kiva hankkia perinteisempiä valaisimia ultramodernien valaisimien sijaan. Mustana tätä ajattelin meille, mutta kuparin värinenkin olisi upea (ja nyt trendikäskin valinta) sopivaan ympäristöön.

Translation: I really like this traditional Finnish outdoor lamp by Euli.

Kommentit (26)

 1. Ss

  Moderni klassikko, hyvä valinta!
  Metsästän laadukkaita ja tehokkaita ”alaspäin” spotteja (tehokkaita, koska osa tulee yli 4 m korkeuteen) teräksen tai alumiinin värisenä – onko sulla vinkkejä antaa? Eulilla oli hyvä malli, mutta vain valkoisena…Flosilla olisi, mutta hinta yli 400€/kpl ja tarvitaan yli 10 kpl.

  • suvi m

   Flosin valaisimia minäkin ihastelin rakennusaikana, mutta hinnan takia eivät tulleet kysymykseen. 😉

   Meillä on Lumo-valaisimien lisäksi terassien katoissa upotetut valaisimet, jotka valaisevat melko tehokkaasti ja ovat huomaamattomat. Tykkään, että on sekä tehokkaita ja tunnelmavalaisimia. Täytyy kyllä myöntää, että useinmiten pidämme vain tunnelmavalaisimia päällä.

   Valitettavasti en ole niin perehtynyt eri ulkovalaisimiin, että osaisin vinkata. Mutta pidän kysymyksesi mielessäni ja ilmoittelen, jos löydän hyvän vaihtoehdon.

 2. Minna

  Meillä oli kävyt pihalla yli kymmenen vuotta, mutta kyllästyttiin siihen, että lamput aina paloivat. Meillä kun tulee välillä talviaikaan kovasti vettä ja räntää vaakasuoraan ja siitä lamput eivät tykänneet. Ei auttaneet kalliit vesitiiviit polttimotkaan. Siispä viime vuonna vaihdoimme tolppien päät käpymäisiin kuparinvärisiin, joissa on umpilasitus sisällä. Aika oranssia oli kyllä valaistus, kun kupari heijasti valoa, mutta eipä tarvinnut vaihtaa lamppujakaan sormet kohmeessa 🙂

  • suvi m

   Voi että, ikävä kuulla että lamput paloivat herkästi. :/ Onkohan tuon suhteen tapahtunut tuotekehitystä tänä aikana…? Pitääpäs selvittää sitten, kun menemme käpyjä ostamaan… Mutta hyvä juttu, että keksitte ratkaisun tuohon ongelmaan. 🙂

 3. Mimmi

  Hyvä valinta olisi. Rakastan niitten 70-luvun henkeä. Kivasti toimii modernimmankin talon ympärillä.

  • suvi m

   Niinpä. Ihanasti toimii modernin talon kanssa tämmöiset perinteiset mallit. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *