Blogit
Valkoinen Harmaja

Kalkkimaalataanko

Nyt on tällä rouvalla taas uusia suunnitelmia makuuhuoneen takaseinän suhteen. Aikaisemmin olen haaveillut maalatusta tai tapetoidusta takaseinästä. Mutta nyt taisin löytää mieluisen vaihtoehdon: islantilaisen Kalklitir-kalkkimaalin. Tänne Kokkolaan on avattu aivan ihana pieni sisustusliike nimeltään Legera, josta löytyy mm. näitä maaleja. Tänään haimme testipaloja kotiin soviteltavaksi…

makkari_varit

bedroom_colors

kalklitir_savyt

Kun värimallit ovat viereikkäin, huomaa selkeämmin mikä sävy sinertää ja mikä taittaa enemmän ruskeaan. Mutta kun vertailee paloja yksitellen, ei esim. sinertävyys tule enää niin selkeästi esiin. En halua kovin voimakasta tehosteseinää makuuhuoneeseen, joten väri tulee olemaan joku vaaleimmista sävyistä. Alunperin ajattelin, että valitsemme jommankumman ihan vaaleimmista sävyistä (Ivoryn tai Palladion), mutta kotona huomasin että Ivory on liian valkoinen. Haluan kuitenkin, että tehosteseinä erottuu pikkuisen muista valkoisista seinistä. Eron ei tarvitse kuitenkaan olla suuri, vaan enemmänkin niin, että seinän erilainen pinta ja sen sävyvaihtelut erottavat päätyseinän muista seinistä.

Joukosta valikoitui sitten kolme suosikkia: Palladio, Celadon primo ja San saccaria (Charilla on muuten San saccarialla maalattu seinä).

lempivarit

ehka_tama

Tämä olikin yllättävän vaikeaa, mutta uskoisin, että valintani kallistuu Palladioon…? En usko, että pieleen menee minkä tahansa valitsisi.

Translation: I’m planning to paint the back wall of our bedroom with Kalklitir paint. All the shades are beautiful, but I think I will choose ”Palladio”.

Kommentit (56)

 1. PKK

  Palladio ei erotu tarpeeksi alkuperäisestä. Mitä tummempi sitä parempi. Tuo lämpöä ja särmää muuten valjuun huoneeseen.

  • suvi m

   Niin, mutta emme haluakaan kovin erottuvaa tehosteseinää. Sävyn valintaan vaikuttaa tietysti se kuinka suuri kontrasti halutaan luoda. Me haluamme ihan hillityn kontrastin. Ero muihin seiniin on huomattavissa, mutta ei pistä kuitenkaan silmiin.

 2. Hanna

  Meillä on makuuhuoneessa Celadon primo ja olohuoneessa San saccaria. Molemmat ovat kauniita sävyjä ja kuten itsekin totesit, valitsetpa minkä tahansa sävyn, lopputulos on varmasti kaunis.

  • suvi m

   Kiva kuulla! Näihin maaleihin tulee varmaan himo… 😀

 3. Katariina

  En tiennytkään että kalkkimaaleja on noin montaa eri sävyä! Tosi ihania kaikki. Itse maalasin noin vuosi sitten yhden olohuoneen seinistä San Saccarian sävyllä ja olemme kyllä tykänneet tosi paljon. Ja maalaaminen oli super helppoa 🙂 Jos kiinnostaa, käy kurkkaamassa blogistani kuvia seinästä 🙂 Tässä esim yksi suora linkki josta näet seinän sävyn: http://onniasuutaalla.blogspot.fi/2013/04/aamuauringon-valossa.html

 4. Mandra | wondercoses

  […] Divaani […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *