Blogit
Valkoinen Harmaja

Jumiutuma kodinhoitohuoneessa

Kaiken kaikkiaan tämä rakennusprojektimme on sujunut oikein sutjakkaasti ja ilman mitään suuren suuria ongelmia. Ainoa kohta, joka meillä ei mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan on keittiö ja muut sen yhteydessä hankitut kiintokalusteet (kuten olen aiemmin jo kertonut). Huonoa tuuria vai mitä lie…?

No eilen tuli taas yksi pulma vastaan. Käytin ekaa kertaa (!) kodinhoitohuoneen laatikossa sijaitsevaa silityslautaa. Se on koko ajan ollut tosi jäykkä ja keittiömyyjä on luvannut, että saamme vaihtaa sen normaaliin laatikkoon mikäli tämä ratkaisu ei ole toimiva. Vaihtoon taitaa mennä, nimittäin laudan alaosassa on kiinni metallikoukku, joka juuttui sitten alempana olevan laatikon vetimeen, näin ikään:

Ihan mahtavaa! Koukku irtosi vasta, kun mieheni ruuvasi sen irti. En ymmärrä miten se on alunperin mennytkään tuonne vetimeen kiinni; huomasin tapahtuneen vasta, kun olin laittamassa lautaa pois.

Eli pienenä vinkkinä, että jos olet vasta suunnittelemassa kodinhoitohuonetta, niin ei kannata yhdistää tällaista ohutta ja pitkää vedintä silityslautalaatikon kanssa. Ja muutenkin kannattaa harkita koko silityslautalaatikkoa, sillä meillä ainakin se on todella jäykkä ja olen todennut, että mielummin silittelen vaikka olohuoneessa ja katson samalla lasten puuhia.

Ai niin, pitää vielä hehkuttaa omaa hölmöyttämme. Minähän olen täällä blogissa pariinkin otteeseen  valitellut keittiön roskisten huonoa toimivuutta (mm. täällä). Asia ratkesi sitten viikonloppuna, kun siirsimme roskissangot toiseen laatikkoon, pois lavuaarin alla olevasta laatikosta. Toiseen laatikkoon mahtuivat kaikki sangot (kun aiemmin ihmettelimme mikseivät ne mahdu roskislaatikkoon), sillä se on eri kokoinen kuin aiemmin käytössä ollut roskislaatikko.  Parasta on kuitenkin se, että enää ei tarvitse koukistella, koska sangot ovat ylälaatikossa. Olisi ehkä voinut hoksata tuon aiemmin, mutta olimme niin vanhoihin tapoihin kangistuneita, että luulimme roskissankojen kuuluvan lavuaarin alla olevaan laatikkoon. 😀

Kommentit (16)

  1. suvi m

    >Mari: Voi harmi, että teillä epäonnistui asennuskin. :/ Lisää varmasti entisestään tuon systeemin toimimattomuutta.Ella: Mukava kuulla, että löysitte teille sopivan ratkaisun. En ymmärrä mikä juttu meillä oli saada tuo laatikkolauta. Vuokra-asunnossa, jossa asuimme rakentamisen ajan, oli sellainen ja sielläkin se oli jäykkä ja hankala. Olisi pitänyt ottaa siitä opiksi, mutta kuvittelin, että uudet olisivat parempia. Höh.Saara: Minäkin luulin, että uudet laudat olisivat parempia ja mekanismi toimiva. Vaan eipä ollut. Mekin silitellään tosi tosi harvoin. Joten siitä syystäkään ei ole niin suuri vaiva ottaa aina lauta erikseen esille. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *