Blogit
Valkoinen Harmaja

Jouluisempaa tunnelmaa olohuoneeseen

En ole sellainen sisustaja, joka vaihtaa kodin verhot aina vuodenaikojen mukaan: jouluksi jouluverhot, pääsiäisenä keltaisia sävyjä jne. Jotenkin sellainen tuntuu vähän eri ikäpolven jutulta. Meillä verhot (pelkistetyt rullakaihtimet) pysyvät aina samanlaisina, mutta onhan minulla kuitenkin joulumatto ja joulutyynyt! Ja nyt ne on vihdoin taas kaivettu esille.

eteinen_oh

Olohuone

oh_joulumatto

oh_tvtaso

oh_rt

OH_molemmatsuunnat

pehmis

tyynyt

Meidän jouluisissa tekstiileissä eivät seikkaile tontut ja porot, vaan ne koostuvat kudotuista tyynyistä, ruudullisista Mulberryn kankaasta ommelluista tyynyistä, Linumin kaksiraitaisesta tyynystä sekä uutena sekoitukseen lisätystä HAY:n vihreäsävyisestä Dot-tyynystä. Toisella sohvalla on melkein samanlainen setti ja Muuton vaaleanpunasävyisen Mingle-tyynyn käänsin vain neulospuoli eteenpäin. Torkkupeittoja olen asetellut rennosti kiikkustuoliin ja sohvan käsinojalle. Haaveilen vielä lampaantaljan hankinnasta.

oh_joulumatto2

oh_keittio

olohuone3

Pidemmän aikaa blogiani seuranneet saattavat ehkä muistaa, että tämä ns. joulumatto on vanhempieni vanha villamatto. Sävyltään se on hyvin tumman violetti. Matto on ihanan lämmin ja pehmoinen, joten ei ihme että kisutkin nauttivat makoilla sen päällä. Ainoa miinus on se, että matosta irtoaa edelleen nukkaa ja nyt se vasta erottuukin, kun meillä on käytössä valkoiset sohvanpäälliset. Mutta kyllä tämän joulun ajan jaksan hyvin muutamia nukkapalloja siivota.

Luulen, että tänä vuonna tulemme sijoittamaan joulukuusen tuonne olohuoneen toiseen nurkkaan, Tolomeo-valaisimen jalan viereen. Viime vuonna se oli nojatuolinurkkauksessa. Ajattelin, että nyt käännämme sohvat taas niin päin kuin ne olivat kesällä (toinen moduli tuon kiikkustuolin paikalle) ja näin olohuoneesta muodostuu suljetumpi ”pesä”.

Vähän ennen joulua lisäilen hyllyille ja pöydille vielä pikkutonttuja ja enkeleitä. Sitten alkaa meidän kodin joulusisustus olla valmis.

Translation: I’m preparing the house for Christmas. I took out our ”Christmas rug” and pillows. This year, the Christmas tree will be placed next to the Tolomeo lamp.

Kommentit (21)

  1. Unkarinsyreeni

    Ensimmäistä kertaa luen blogiasi, todella kaunista sisustamista. U-p-e-a-a ! Jään seuraamaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *