Blogit
Valkoinen Harmaja

Joulufiilis?

Saako myöntää, että joulufiilistelyt ovat vähän kadoksissa? Olen hoitanut pieniä potilaita kotona parisen päivää ja mahataudista johtuen joulukuu ei alkanut ihan niin innostunein fiiliksin kuin yleensä. Kodin Ykkösen joulustailauksen purettuani huomaan ettei olohuoneessa olekaan kovin alleviivattua jouluilmettä. Toisaalta mietin, että tarvitseeko ollaakaan – tänä vuonna minimalistinen koristelu houkuttelee eniten. Mietin jo laitanko joulutähteäkään ollenkaan ikkunaan…

poydat_yhdessa

olohuone_bertoiantakaa

iittala_kaasa

livingroom

amaryllis_yla

olohuone_bertoiat

bertoia_tuolit

valkoinenharmaja_olohuone

amaryllis

Kirjoittelin tästä leikko-amarylliksestä aiemmin ”Joulun kuiskaus” -postauksessa ja nyt näette sen täydessä kukassaan. Kaunis! Vaan näiden kuvien ottamisesta on jo aikaa ja tällä hetkellä tuota maljakkoa koristaa havut.

sohvapoydalla

vintage_bertoia_chairs

Ruokailutilan seinä näyttää niin paljaalta tuosta yllä näkyvästä kulmasta, kun suuri taulu rajautuu kuvasta pois. Seuraavaksi ajattelin tehdä sellaisen tauluasetelman, jossa on mustakehyksisiä tauluja vaakarivissä. Ehkä kuitenkin odottelen, että isän taidenäyttely HKI-galleriassa päättyy (se on avoinna 20.12. saakka).

Olen tykästynyt meidän uuteen tummanruskeaan mattoon tosi paljon! Se rajaa kivasti oleskeluryhmää ja nostaa valkoraamiset huonekalut hienosti esille. Sohvapöytien asetteluun sain muuten inspiraation lasten leikeistä. He olivat työntäneet sohvapöydät toisiinsa kiinni ja päätin jättää ne niin. Nyt kahdesta sohvapöydästä muodostuu ikään kuin yksi suuri sohvapöytä ja jo niinkin pieni vaihtelu tuntuu virkistävältä.

Jospa sitä viikonloppuna leipoisi jotain jouluisia leivonnaisia…saisikohan sitä sitten joulufiiliksestä kiinni…?

Translation: My Christmas spirit seems to be missing, since our children have had the stomach flu and I haven’t really decorated at home that much. However, I think our Chritmas look is going to be quite minimalistic this year. But let’s see what happens if/when I find my Christmas spirit again… 😉

Kommentit (16)

 1. Annieve

  Minäkin olen enemmän minimalistisen joulukoristelun kannalla. Vähän havuja, kukkia ja kynttilöitä riittää ihan hyvin 🙂

  • suvi m

   Juuri niin. Tekisi vaan mieli karsia yleensäkin tavaraa meiltä kotoa…mutta enpä taida ryhtyä siihen rumbaan näin ennen joulua… 🙂

 2. Carry

  Loving the photos.

  • suvi m

   Thank you! 🙂

 3. Anjuska

  Kauniita ja kodikkaita kuvia ja tumma matto näyttää upealta! Olen innostunut villaryijyin ompelusta ja haluaisin kuulla sinun ajatuksia näistä taideteoksista. Eli ryijy nykypäivän vaaleassa kodissa tuomassa lämpöä, tunnelmaa ja väriä. Minua kiehtoo ryijyissä niiden ajattomuus, käsityö ja pieni mummomaisuus/ pehmeys. Suomen Käsitöiden Ystävien mallit ovat mielestäni erityisen upeita, mutta muiltakin löytyy hienoja malleja. Minkä mallin sinä valitsisit kotiisi?

  • suvi m

   Ryijyt ovat ihastuttavia! Kyllä ne sopivat hyvin nykypäivän koteihinkin ja on niitä näkynytkin esim. sisustuslehdissä taas. Noista Käsitöiden Ystävien malleista lempparini on äkkiseltään valittuna tämä:

   http://www.kasityonystavat.fi/fi/verkkokauppa/nykyryijyt/amfora2000

   Ehkä valitsisin kuitenkin vähän eri värisävyt (ei niin paljon oranssia) …

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *