Blogit
Valkoinen Harmaja

Jotain uutta, jotain vanhaa

Viime viikonloppuna sain tosiaan jostain kumman syystä ihan kauhean järjestelyvimman ja koko viikonloppu kului tyttären huoneessa: ensin siivotessa, sitten lelujen ja tavaroiden karsimisessa ja lopulta uusien huonekalujen sijoittelussa. Uutena huoneeseen tuli kirjoituspöytä (Mankun tekemä), vanhempieni vanha Palaset-laatikosto, Normann Copenhagenin ”Hang On” -naulakko sekä Ikean seinähylly. Huoneesta lähti pois toinen Ikean Malm-lipastoista, Kartellin Componibili-säilytin sekä pari isoa kassillista leluja ja kirjoja.

naulakko_pehmot

tytonhuone

sanky

ikeanhylly

neidinpoyta

lelut

lipastot

ikeanhylly

hylly_poyta

VIIVI

Mankku nikkaroi pari viikkoa sitten tytölle pukkijalallisen pöydän HAY:n tyyliin. Ehdotin alunperin puisia pukkijalkoja, mutta Mankku halusi koettaa hitsaamista monen vuoden tauon jälkeen. Niinpä hän päätyi tekemään HAY:n ”Loop” pöydän inspiroimat pukkijalat. Pikkuisen tuotekehitystä jalat vielä vaatisivat kyllä. 😉 Tekijäkin myöntää, että laatu ei ole samaa luokkaa kuin aidossa tuotteessa (joka meiltä löytyy työhuoneesta), mutta muutamalla huopapalalla saimme viritettyä pöydän sellaiseksi ettei se kiikkaa. 😉 Pöytälevy on jämävanerin pala, joka jäi ylimääräiseksi aikoinaan työhuoneen pöydästä.

Vanhemmiltani saatuun Palaset-laatikostoon sain kätevästi lajiteltua tyttären lukuisat ”pikku-ukkelit” ja muut pikkulelut. Avokuutiot saavat olla barbien huoneita, kuten minunkin lapsuudessani. Palaset-sarjan lokerikko, jossa on monta välilevyä, on kärsinyt vuosien varrella niin etteivät välilevyt enää pysy paikoillaan. Olemme jo hankkineet siihen uuden taustalevyn, joka täytyisi vain kiinnittää. Sitten välilevyt varmaan pysyisivät paikoillaan ja saisimme tyttären puuha- ja värityskirjat kivasti organisoitua. Olisipa hienoa jos myös näitä isompia Palaset-sarjan kuutioita otettaisiin uudelleen tuotantoon! Onhan nyt markkinoilla kuitenkin uusia vastaavanlaisia tuotteita, mutta nämä olisivat Risto-Matti Ratian suunnittelema suomalainen klassikko ja uskoisin, että löytäisivät taas tiensä monen kotiin.

Valkoiset esineet korostuvat niin kauniisti mustaa liitutauluseinää vasten! Mutta liitutauluseinän tilalle tulemme kyllä jossain vaiheessa keksimään jotain muuta (vaikka sitä tapettia, josta haaveilin aiemmin). Liitutauluun piirretään niin vähän.

Translation: We made some changes in our daughter’s room. My husband made a new table for her, inspired by HAY ”Loop” table. This version does, however, match the original’s quality. 😉 But will do ok in our daughter’s room. The storage cubes are my parents old, and they were designed by Finnish Risto-Matti Ratia.

Kommentit (35)

 1. Tiina

  Heh, mä taas toivon, että Palaset ei palaa tuotantoon, koska on kerrankin kiva omistaa jotain sellasta, mitä ei ihan jokaisella (bloggaajalla) ole. 😀 Meillä yhdet lokerikot palvelevat yöpöytinä/yövaloina, kaksi laatikkoa ja yksi avoin lokero. Liimasin pohjiin pienet pyörät ja lisäsin takalevyyn ledivalolistan.

  • suvi m

   Heh, ihan hyvä pointti tuokin. 🙂 Kivalta kuulostaa tuo sinun tuunaus.

   Palaset-sarjaa voisi vähän uudistaa ja tuoda sillä tavalla markkinoille. Ei sitten olisi ihan sama kuin nämä vanhat… 😉

 2. Jenni

  Tosi tyylikäs huone tytöllä! Barbin kalusteista kysyisin, mistä ne on hankittu? Tosi kivat, ei liian värikkäät!

  • suvi m

   Barbin kalusteet ovat minun vanhojani. Tulivat aikoinaan barbitalon mukana. Joskus 80-luvulla. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *