Blogit
Valkoinen Harmaja

Inspiroiva koti: modernin talon lämminhenkinen sisustus

Nykyisin valtaosa blogeissa esitetyistä inspiroivista kodeista ovat vanhojen jugend-talojen upeita huoneistoja moderniin tyyliin sisustettuna. Olen yrittänyt löytää kauniita kuvia uudemmista taloista, mieluusti omakotitaloista, joista ammentaa inspiraatiota. Nykytrendi varsinkin ruotsalaisten kiinteistövälitysfirmojen valikoimassa (mistä inspispostausten kuvat usein lainataan) taitaa vain olla tuo tietty vanhahtava tyyli ripauksella modernia sisustusta. Ei siinäkään mitään vikaa ole, mutta vaihtelun vuoksi olisi kiva nähdä muunkin tyylisiä inspiraatiokuvia. Tänään törmäsin näihin kuviin modernista, peltiverhoilusta talosta.

ma19-1

ma21-1

ma021

ma12-1

ma8-1

ma10-1

ma4-1

ma3

ma2-1

ma15-1

ma17-1

Tässä talossa on minusta viehättävää ilmettä. Peltiverhoilu on jännä ratkaisu ja on ihanaa, että pihalaatoitus on liuskekiveä eikä mitään liian modernia materiaalia.

Julkisivujen tumma sävy jatkuu osin myös sisätiloissa. Olohuoneen sisustus on omaan makuuni liian hienosteleva, mutta pidän kovasti etenkin ruokailutilasta. Lempikuvani taitaa olla tuo, jossa ruokailutila on kuvattu niin, että siellä oleva seinälipasto näkyy pöydän takana.

Laatoitetut lattiat tuovat kotiin viileää ilmettä, joten on kiva, että sitä on tasapainoitettu lämminhenkisellä ja melko runsaallakin sisustuksella. Tässä kodissa ei ole niitä perinteisiä blogikliseetuotteita, joita usein näkee kiinteistövälitysfirmojen stailatuissa kuvissa. No, lepakkotuoli menee ehkä siihen kategoriaan…


Translation: I think it is hard to find inspirational pictures of new, modern homes. Most of the real-estate sites (which most bloggers use as source for interior inspiration blog posts) sell apartments that are often in old buildings and decorated in modern style. I found these pics via Planete Deco and although this house is not completely my style, I think it is refreshing to see inpirational modern homes for a change.

Photos via Planete Deco

Kommentit (17)

 1. Sanna/ Sisustus COCO

  Tosi kiva koti, täynnä upeita yksityiskohtia.

  • suvi m

   Minustakin tämä oli kiva poikkeus valtavirtaan. 🙂

 2. hann

  Upea talo. Tällainen ”arkkitehtuurikohde” kuitenkin tämäkin. Olisikin kaikkein parasta nähdä inspiroivia kuvia sellaisista asunnoista, joissa suurin osa suomalaisista taitaa asua, eli tavallistakin tavallisemmista noin 1960-2000-luvulla rakennetuista kerrostaloista, rivareista ja omakotitaloista, joissa ei valitettavasti paljoa hienoilla rakenteellisilla ja tilanjaollisilla ratkaisuilla juhlita, huoneet ovat pieniä jne. Siinähän se todellinen haaste sisustajalle tulee, kun tila itsessään on mitäänsanomaton ellei jopa jollain tapaa ankeasti suunniteltu. Nuori rakennuskantamme ja se, että etenkin kerros- ja rivitalojen suunnittelu tuntuu olevan aika itseään toistavaa, on tavallaan aika tylsä juttu.

  Tietysti ymmärrän sen, että esille pääsevät nämä jo ilman sisustamistakin hienot kohteet. Itse tykkään erityisesti niistä korkeahuoneisista ja tunnelmallisista vanhoista asunnoista. Onhan niitä todella kiva ihailla ja katsella tällaisen 1980 valmistuneen rivarikolmion asukkaankin. 🙂

  • suvi m

   Niinpä, harvemmin näkee noita 1960-2000-luvulla rakennettuja kohteita inspiraatiokuvissa. Uskon kyllä, että sellaisestakin asunnosta saa tosi upean! Kuitenkin sisustus rakentuu siitä miten ne tilat täydentää.

   Kyllä minäkin pidän tosi paljon vanhoista, korkeahuoneisista asunnoista, joissa on suuret ikkunat. Niissä on ihan oma tunnelmansa.

 3. Tr

  Ne ovat jänniä, nämä trendit ja tyylit, jotka valloittavat kaikki lehtien sivut ja kuvat. Vaikka kauniita kuvia kyllä usein ovatkin.
  Aikaisempaan kommenttiin viitaten, esimerkiksi Bo bedren ”mökkielämä-sivuilta” löytyy jonkin verran selkeää ja modernia omakotitaloinspiraatiota, vaikka vanhojakin kuvia on. 🙂 http://bo-bedre.no/hytteliv , http://bobedre.dk/sommerhuse

  • suvi m

   Oi, kiitos vinkistä! Pitääpäs tsekata tuo! 🙂

 4. talon sisustus – sisustus-fi.com

  […] Inspiroiva koti: modernin talon lämminhenkinen sisustus …Nykyisin valtaosa blogeissa esitetyistä inspiroivista kodeista ovat vanhojen jugend-talojen upeita huoneistoja moderniin tyyliin sisustettuna. Olen yrittänyt …Siirry kotisivulle […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *