Blogit
Valkoinen Harmaja

Inspiraatiota kesäsisustamiseen

Istuskelen junassa matkalla Helsinkiin ja selailen ajankuluksi inspiraatiota kodin kesäsisustamiseen. Olen viime aikoina ollut tosi kiireinen ja tuntuu, että en ole tarpeeksi ehtinyt sisustella kotona. Minulla on ihan ikävä sitä! Muut intohimoiset sisustajat ymmärtävät varmasti mitä tarkoitan. No, nyt junassa on ainakin aikaa suunnitella miten kotiin voisi tuoda lisää kesäistä ilmettä.

Päälimmäisenä ajatuksena mielessäni ovat pyörineen kukka- tai kasviaiheiset lakanat (joista ohimennen jo mainitsinkin aiemmassa postauksessa). Uskoisin, että kuviolliset lakanat voisivat näyttää oikein raikkailta meidän tummassa makuuhuoneessa. Yleensä kyllä suosin ihan yksivärisiä lakanoita; valkoisia tai harmaita.

alvhem_roseng_1_low_0011

Toisaalta jos ikkunoista avautuu rehevä kesämaisema pitäisin makuuhuoneen sisustuksen aika simppelinä – antaisin ikkunanäkymän luoda tunnelmaa kuten yllä olevassa kuvassa. Meillä näin ei ole, sillä makkarin ikkunasta avautuu näkymä terassille, eivätkä puut ja pensaat ole vielä ehtineet kasvaa kovin suuriksi.

 alvhem_karlgustavsg_11_low_0011

Keittiön kutsuvan ilmeen luominen tuntuu minusta vaikealta. Yrtit tuovat raikasta ja kodikasta ilmettä keittiöön, mutta minä en saa yrttejä menestymään kovin pitkään (unohdan kastelun tai kastelen liikaa). Tykkään siitä, että keittiössä on kodikkaasti keittiötarvikkeita esillä, mutta omaan keittiöön en ole vielä löytänyt aivan sellaista esillepanoa, mitä mielikuvissani tavoittelen.

Yllä olevassa kuvassa esillä on aika paljon kaikenlaista, mutta minusta se ei haittaa, koska muuten keittiö on todella pelkistetty. Yrtit peltipurkeissa ja tyylistä poikkeava pannu tuovat tosi kivaa ilmettä keittiöön.

sisustus-8387

Meidän olohuoneen kesäsisustus alkaa kyllä olla kohdallaan. Maljakossa on luonnonkukkia, sohvissa raikkaat valkoiset päälliset ja koristetyynyjen piristyksenä kasviaihetta. Kesäkynttiläkin on nostettu taas esille. Vaihdoin sisalmaton tilalle Linie Designin maton takaisin, sillä sisalmatto ei lopulta oiennut kunnolla.

Eli luulenpa, että koitan reissullani ehtiä poikkeamaan Ikeassa lakananhakumatkalla ja sitten kotosalla voisin järkkäillä keittiössä (jos onnistuisin valitsemaan paremman esillepanon tasojen päälle). Toki tavaroiden tulee myös olla sellaisia, joita oikeasti käytetään – en tokikaan halua lavastettua keittiötä.


Translation: I am sitting in a train on my way to Helsinki and Turku. A long trip is perfect for surfing the net for interior inspiration. My aim was to find inspiration for home interior that would reflect the summer time. Our living room (the last pic) is quite ”summerly” already, but I would like to make our bedroom and kitchen more inviting. Floral or botanical bed sheets would be great for the bedroom. As for the kitchen, I could try to rearrange my pots and bowls in a new way and try to keep herbs alive.

Pictures: IKEA Livet hemma / Alvhem / my own

Kommentit (8)

 1. Karin // Tunne tilat

  Hassua, kun meillä on niin usein ihan samat ajatukset. Pitkän valkoisen lakanakauden jälkeen olen vihdoinkin ajatellut hankkia jotain vähän pirteämpää 🙂

  • suvi m

   Great minds think alike. 😉 Kyllä nyt pitää kukkalakanat saada!

 2. Marjukka

  Meillä keittiön ilme muuttuu,(toivottavasti), sillä tilauksessa on jo uudet kaapistojen ovet ja hiukan muutakin uutta tulee.Ja todentotta, keittiötarvikkeiden esillepano myös muuttuu,minullakin ollut samaa ongelmaa etten ole ollut ihan tyytyväinen nykyiseen esillepanoon ja yleisvaikutelmaan.

  • suvi m

   Ovien vaihtaminen vaikuttaa keittiön ilmeeseen varmasti tosi paljon! 🙂 Keittiöntarvikkeiden esillepano on kummallisen vaikeaa minusta – täytyy vain varata aikaa eri vaihtoehtojen sovitteluun…

 3. Anniina

  Kukkaislakanoista tulee ihanan kesäinen fiilis, lapsuuden mökkikesät muistuu mieleen 🙂 Täytyypä tsekata jos aleista löytyisi jotkut ihanat kukkalakanat.

  • suvi m

   Sanos muuta! 🙂 Ihania vaihtoehtoja minäkin metsästän…

 4. JohannaL

  Minä just eilen kilautin Ikean kukkalakanat ostoskoriin 🙂

 5. Kesäiset lakanat – Meillä Kotona -blogit

  […] lakanat – ne kesäiset lakanat, joista olen haaveillut täällä blogissa jo pariin kertaan (”Inspiraatiota kesäsisustamiseen” ja ”Kesäinen makuuhuone” […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *