Blogit
Valkoinen Harmaja

IN & OUT 2013

Sisustusaiheisia haasteita on taas liikkeellä ja minulle napsahti tämä trendihaaste Kertulta Modernisti Kodikas -blogista, Pöppikseltä Pöppiksen uusi koti -blogista sekä siskoltani Muoti mielessä -blogista. Kiitos vain!

”In & Out 2013 haasteessa pyydän sinua kertomaan mikä sisustukseen liittyvä asia lyö itsensä läpi ja mikä sen sijaan vaipuu unholaan kuluvan vuoden aikana? Asia voi olla esine, väri tai tyylilaji, pääasia että se liittyy sisustukseen. Kerro valintasi tekstillä, kuvilla ja/tai linkein. Myös haaste-kuva on käytössäsi.
Saatuasi haasteen, kerro vastauksessasi keneltä haasteen sait ja valitse viisi bloggaajaa, kenelle lähetät haasteen eteenpäin. Muista myös käydä kertomassa haastamillesi bloggaajille haasteesta! :)”
Olin ajatellutkin koostaa postauksen tämän vuoden trendeistä, mutta tässähän tämä tulee nyt toteutettua. Tosin vähän eri tavalla kuin olin alunperin ajatellut. Tämän vuoden trendejä ovat mielestäni seuraavat:
Kupari
Marmori
Itse tekeminen ja menneisyys (neulominen ja virkkaus sekä kansanperinne-esineet)
Viherkasvit
Väreistä: metsän vihreä ja eri pastellien sävyt

Nämä trendit ovat jo nähtävillä, joten tässä listassa ei liene mitään uutta sisustusta aktiivisesti seuraville. Trendejä tuodaan oman kodin sisustukseen pieninä ripauksina: tekstiileinä ja pienesineinä. Koko kotia ei minusta kannata sisustaa trendien mukaisesti. Niinpä haluaisin mielelläni listata myös asioita, jotka ovat minusta ajattomia: luonnonmateriaalit, musta, valkoinen, puu (tammi), ekologisuus, laadukkaat ja aikaa kestävät valaisimet ja huonekalut (klassikot), uuden ja vanhan yhdistäminen (kerroksellisuus).

Hiipuvia trendejä oli kiva miettiä. Yritin koota lisaani sellaisia juttuja, jotka ovat olleet kovin pinnalla viime vuosina, mutta joihin varmaan moni on jo kyllästynyt. Tässäpä niitä:

Kristallit (etenkin valaisimissa)
Keep Calm & Carry On -tyyliset julistetaulut
Japanilaiset teipit
Paneeliverhot
Sisustustarrat

Meiltäkin näitä out-juttuja löytyy. 😉 Teippivillitys ei tarttunut minuun kovin vahvasti, joten siihen trendiin en ihan ehtinyt mukaan. Kivoja tuunauksia teipeistä on kyllä saatu aikaiseksi, enkä usko että se villitys kokonaan loppuu, hiipuu vain ehkä vähän. Luulen myös, että innostus tekstikortteihin ja -tauluihin on hiipumaan päin. Sisustustarrojen suosio on varmaankin jo laskenut aika paljon. Uskon myös, että paneeliverhojen ja kristalli-bling-bling-juttujen suosio hiipuu.

Haaste kuului jakaa eteenpäin viidelle bloggaajalle. Apua, en ole ehtinyt viime päivinä selata blogeja, joten en tiedä ketkä kaikki ovat tämän jo saaneet. No mutta, annan haasteen eteenpäin S:lle, Anna M:lle, Charille, Cocolle ja Sannalle.

Kommentit (31)

 1. Sandy

  Varmasti aika pitkälle oikeaan osuit, mitä olen itsekin kevään uutuuksia seuraillut. Pakko kommentoida sen verran vielä, että omasta Keep Calmistani en ihan hevillä luovu. Hankin se aikanaan mistään trendeistä mitään tietämättömänä ihan vaan elämänmotoksi, kun meinaan (varsinkin työympyröissä) olla melko herkästi tulistuvaa sorttia… 🙂

  • suvi m

   Ei itselle tärkeistä jutuista kannatakaan luopua trendivillitysten takia. Koti on muutakin kuin pintaa. 🙂

 2. samaa vai eri mieltä?

  Uskon, että koko sisustaminen on vähän out, mikä johtuu mm. siitä, että sisustaminen on nouseva trendi silloin, kun maailman rauha järkkyy. Sisustusbisneksen kukoisti Wtc:n iskujen ja ns. Terrorismin vastaisen sodan jälkimaingeissa.

  Sisustus on myös äärimmäisen suhdanneherkkä. Huono taloustilanne saa ihmiset ihan ensimmäisenä karsimaan sisustuksesta, mikä näkyy mm. muodin ja kosmetiikan ym. pienen, suurempana kulutuksena ja kasvuna. Ns. Huulipunailmiö.

  Ympäristökriisikin vaikuttaa ja nyt kenties nähdään ekaa kertaa sen laajamittainen vaikutus sisustukseen. Ihmisten elämässä nousevia trendejä on aineettomuus ja elämyksellisyys, sekä vähemmän on enemmän -ajattelu.
  Tavarasta puhuttaessa on nykyään ihan tavanomaista puhua taakasta.

  Asumisen kalleus vaikuttaa siihen, että ihmiset tulevat kaupugeissa asumaan aiempaa ahtaammin ja kodin ulkopuolella vietetty aika ja vapaa-ajan merkitys korostuu. Mm. Terveys ja terveet elämäntavat (liikunnan osuus) on selkeä prioriteetti.

  Mikä sitten sisustuksessa tulee olemaan todella in? Aineettomuus eli mahdollisimman vähän tavaraa, samaan aikaan tietysti tavara on se suurin out juttu. Kierrätys on myös yhä kasvava trendi, sen helppouden vuoksi.

  • suvi m

   Jep jep. Tietysti voidaan keskustella siitäkin kuinka trendikästä sisustaminen on ylipäätään. Minulle se tulee aina olemaan rakas harrastus. Ja uskon, että sisustuksessa vallitsee aina trendejä, kuten muodissakin. Olipa koko sisustaminen trendikästä tai ei. Toivottavasti kertakäyttökuluttaminen vähenee.

  • -hmm-

   Niin, niille joilla siihen on nyt tai tulevaisuudessa rahaa.

 3. Peeta

  Näitä trendiennustus-postauksia on ollut hauska lueskella eri blogeista 🙂 Tekisipä mieleni tehdä omakin versio! Marmori, vihreä ja kupari ovat kyllä semmoisia megatrendejä että ne on jo mainittu kaikkialla, mutta jospa sitä jotain omiakin keksisi hih.

  Heh, olenkin jo alusta asti odottanut että nuo ”keep calm and carry on” -julisteet poistuisivat, en jostain syystä ole sietänyt niitä ollenkaan 😀

  Ps. Huomasin että olit lisännyt blogini tuonne lukulistallesi, kiva yllätys!

  Terkuin Peeta,
  http://rawdesignblog.blogspot.fi/

  • suvi m

   Nappaa ihmeessä tämä haaste! Olisi kiva lukea sinunkin vastauksesi. 🙂
   Päivitin vähän linkkilistaani ja lisäsin uusia suosikkeja mukaan 🙂

 4. K

  Nää in ja out-listat olis voinut vielä määritellä sisustustyylin mukaan. En oikein jaksa uskoa, että blingbling-sisustajat luopuu kristalleistaan ja kaunokirjoitustarroistaan, tai että sotkasohvalaiset heittää paneeliverhonsa varaston perukoille. Nuo sun listaamat jutut alkaa olla out moderneissa, skandinaavisissa kodeissa. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan. 🙂

 5. Sisustuksen yksityiskohtia 2013 | All you need is White

  […] haastettiin tähän alunperin Pöppiksen uusi koti -blogista peräisin olevaan haasteeseen sekä suvi m:n että Iisan toimesta – […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *