Blogit
Valkoinen Harmaja

Ilta-aurinko valaisee kodin

Minun mielestäni yksi viehättävimmistä tunnelmista, mitä kotiin voi tulla on ilta-auringon säteiden luoma hehku. Meidän kodissamme aurinko alkaa tähän aikaan vuodesta paistaa sisälle olohuoneen suurista ikkunoista iltapäivällä ja ne valaisevat n. klo 21 asti. Eräänä perjantai-iltana päätin taltioida nuo auringonsäteet valokuviin.

viivi_keittiossa

iltaaurinko_oh3

viivi_torkkuu

tyynyt

iltaaurinko_oh_2

viivi_sohvalla

iltakuvat

Todellisuushan on kuitenkin se, että kesäisin aurinko porottaa ihan liian kuumasti meidän sisälle. Sen vuoksi laitamme joka vuosi terassille terassipurjeet, jotka estävät enimpiä auringonsäteitä pääsemästä sisälle. Harmi sisätilojen tunnelman kannalta, mutta välttämätöntä mukavuuden kannalta (emmekä aio hankkia ilmalämpöpumppua kalliolämmöllä lämpenevään taloon pelkästään viilennyksen takia). Monet teistä olettekin noista purjeista ja niiden kiinnityksestä minulta kyseleet, joten päätin kirjoittaa niistä ihan oman jutun lähiaikoina.

Huomenna onkin luvassa helatorstai, joten saa nukkua vähän pidempään. Toivotaan lämmittäviä auringonsäteitä huomiselle!

Translation: I love how the evening sun lights up our home.

Kommentit (21)

 1. Sari

  Täälläkin on yksi ilta-auringosta nauttiva:) On aika merkityksellistä, miten auringon säteet valaisevat tilaa ja itse ainakin kodin valinnassa kiinnitän siihenkin huomiota. En voisi kuvitella asuvani pimeähkössä kodissa. Vielä pitää ihastella teidän söpöläistä:) Kissa tuo sellaista kodikkuutta ja ajan pysähtymisen hetkeä.

  • suvi m

   En minäkään voisi kuvitella asuvani pimeässä kodissa! Minulle oli tärkeää, että aamuaurinko paistaa keittiöön ja nyt se pääsee pilkahtelemaan keittiön välitilan ikkunasta. Mutta joskus kaipaisin vieläkin isompaa ikkunaa keittiöön. No ehkä joskus jos vielä rakennetaan… 😉

   Kissat ovat meille tärkeitä ja heistä on paljon iloa arjessa. Molemmat aivan ihastuttavia omalla tavallaan. 🙂

 2. AnnaH

  Kaunista tosiaan tuo illan valo, jotenkin niin pehmeää. Meillä on myös tuo nimettömän mainitsema viilennys maalämmössä, en tosin tiedä, saako sitä jälkikäteen. Käsittääkseni se oli ihan oma laitteensa pumpun yhteyteen, joten luulisi onnistuvan (joo, minä en ole meillä teknisen tilan vastaava). Ei se ihmeitä tee, mutta juuri sen muutaman asteen viilennyksen helteillä, mielestäni juuri riittävästi. Meillä on myös suuret ikkunat etelään olohuoneessa, joten olisi melko tukalaa ajoittain. Ikkunoissa on screenit, jotka myös yllättävän paljon blokkaavat lämpöä.

  • suvi m

   Kyllä minäkin olisin sen viilennyksen laittanut, jos olisin saanut päättää. 😉 Mutta enhän minä kaikkeen voi vaikuttaa. ;D Isännän mielestä putkien eristäminen on kaikista tympeintä puuhaa, joten senkään takia ei sitä laitettu. Noh, nyt ”nautitaan” sitten lämmöstä ne muutamat lämpimät päivät vuodessa. 🙂

 3. Anna/Kotikolmio

  Kauniita kuvia. Me laitettiin muutama vuosi sitten markiisi, joka kyllä pitää sisälämpötilan yllättävän hyvin kurissa kesäaikaan.

  • suvi m

   Markiisit voisivatkin olla hyvä ratkaisu. Ovat niin tyylikkäätkin.
   Tykkään kyllä kovasti meidän purjeistakin. 🙂

 4. Nimetön

  AnnaH: Meillä on maalämmön viilennyksessä digitaalinen säätö, johon voi valita minkä asteisena haluaa talon pysyvän. Kone puhaltaa sitten sen mukaisella voimakkuudella viileää ilmaa.

  • suvi m

   Sehän on kätevä! 🙂

 5. Jonna

  Se on kyllä niin kaunista kun aurinko valaisee kodin. Jopa meidän vuokraluukkukin näyttää siedettävältä silloin 😀 kaunis koti teillä!

  • suvi m

   Aurinko ja valo tekevät ihmeitä. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *