Blogit
Valkoinen Harmaja

Ikean inspiraatiota keittiöön

Nyt seuraa muutama inspiroiva kuva Ikean Livet Hemma -sivustolta. Tämän tyyppisiä kuvia haluaisin itsekin oppia ottamaan…

Nyt on ilmeisesti parsan sesonkiaika parhaimmillaan. Katselin parsanippuja kaupassa ja tuumin, että niistä olisi kiva koittaa  tehdä jotain, mutta en ole vielä koskaan kokannut parsaa (kuten olen kertonut, en ole mikään keittiömestari). Olisiko teillä hyviä ja helppoja vinkkejä?

Tässä viimeisessä kuvassa näkyvä keittiövälineteline muistuttaa minua opiskeluajoista. Haaveilin silloin, että tuollainen teline täytyisi saada omaan pikkukeittiöön ja koska vuokra-asuntoon ei voinut tehdä reikiä seinään, piti se epätoivoisesti yrittää kiinnittää teipillä. 😀 Niin kovin viehättynyt olin silloin noista telineistä ja kauniista keittiövälineistä… Ja onhan ne viehättäviä edelleenkin. Nyt meillä on lastat ja kauhat sullottuna lieden vieressä olevaan purkkiin ja loput ovat saarekkeen laatikossa.

kuvat: Ikea Livet Hemma – photographer Roland Persson & photographer Nina Broberg

Kommentit (40)

  1. Sanna

    Tämä kevään herkkuni: parsaa uunissa. Öljyä, sormisuolaa ja mustapippuria, uunissa reipas 10 min. 200 asteessa ja nauttimaan esimerkiksi lihan lisukkeena. Nam!

    • suvi m

      Kuulostaa niin hyvältä! 🙂

  2. viiruli

    Parsa katkeaa automaattisesti siitä kohtaa kun kuiva kanta ja tuore varsi eroaa, eli ota parsan molemmista päistä kiinni ja ala taivuttaa kunnes napsahtaa!

    • suvi m

      Ok, kiitti vinkistä! 🙂

  3. Nimetön

    Smördegspaj med sparris och lax
    Hei,

    tässä parsapiirakan resepti ruotsiksi. Piirakka on juhlavan näköinen, eikä ole liian monimutkainen tehdä.

    Terv. Helena

    Ingredienser
    Beräknat för 6-8 portioner
    1 st kyld smördegsrulle, 250 g
    1 + 2 st ägg
    500 g grön sparris
    200 g skivad kallrökt lax
    200 g naturell färskost light (12%)
    1 dl hackad dill
    1 dl fint skuren gräslök
    2 krm salt
    nymald svartpeppar

    Tillbehör:
    1 påse(ar) blandad sallad
    250 g cocktailtomater
    1 st fänkål
    citronklyftor

    Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200C.
    2. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Markera med en kniv en ram, ca 2 cm från kanten, men skär inte igenom smördegen. Pensla degen med uppvispat ägg och grädda ca 10 minuter tills degen börjar få fin färg.
    3. Vispa samman 2 ägg, färskost, dill och gräslök med 2 krm salt och lite nymald vitpeppar. Skär bort nedersta delen av sparrisstjälkarna. Olja sparrisstjälkarna lätt.
    4. Tryck lätt till den halvgräddade smördegen innanför ramen för att ge plats åt fyllningen. Lägg på laxskivorna och fördela fyllningen över och lägg sedan på den oljade sparrisen. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter tills fyllningen stannat. Servera med en blandad sallad gärna med tunt skuren fänkål.
    1
    2
    3
    4
    5
    (152 röster) Bra

    • suvi m

      Tack tack. Täältä voinkin sitten tarvittaessa kurkata ohjeen suoraa. 🙂

  4. Nimetön

    ps.

    Vihreää parsaa ei tarvitse kuoria!

    ds.

    • suvi m

      OK. 🙂

  5. Mikko

    Meillä ollaan ihan hulluna parsaan ja siitä on tullut tehtyä paljon kaikenlaista vuosien varrella. Klassinen annos tosiaan on tuo parsaa hollandaise, tai uppomuna ja pekoni/parmankinkku parsan kanssa:
    http://divaaniblogit.fi/avaruusasema/2011/06/alkukesan-viimeiset-parsat.html

    Superhelppo pitkäaikainen suosikkimme (ehkä suosikki-parsareseptimme) on parsapasta:
    http://divaaniblogit.fi/avaruusasema/2008/03/resepti-tagliatelle-con-aspargi-ed-erbe.html

    Grillattu parsa on kanssa herkkua, grillatessa kannattaa olla nopea ettei parsat kuivahda. Parsasta on muutenkin moneen:
    http://divaaniblogit.fi/avaruusasema/2011/05/parsarisotto.html
    http://divaaniblogit.fi/avaruusasema/2011/07/parsasalaatti.html
    http://divaaniblogit.fi/avaruusasema/2010/05/parsakeitto-creme-ninon.html
    http://divaaniblogit.fi/avaruusasema/2010/05/mintulla-maustetut-parsapiiraat.html

    Anteeksi, että tuli näin paljon tungettua linkkejä tähän, mutta kun parsa on niin suurta herkkua, ettei voinut olla jakamatta näitä. 🙂

    • suvi m

      Ei haittaa linkitys. Olen vain iloinen, että nyt minulla on paikka, josta löytyy monta hyvää parsareseptiä helposti. 🙂

      Jospa sitä sitten viikonloppuna koittaisi jotain reseptiä…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *