Blogit
Valkoinen Harmaja

Iittala Interior viimeistelee kodin

Taisin huokailla ihastuksesta ihan ääneen viime kesänä, kun näin ensimmäiset kuvat Iittala Interior -malliston uusista sisustustuotteista. Iittala lanseerasi markkinoille neljä upeaa tuotetta: Leimu ja Lantern –valaisimet sekä Vakka-vanerilaatikot ja Meno-huopakassit. Mahtavaa, että Iittalan ajattoman kaunis valikoima laajeni myös kodin sisustukseen!

Voitte vain kuvitella kuinka innostunut olinkaan sitten, kun kuulin mahdollisuudesta yhteistyöhön Iittalan kanssa. Aloin heti mielessäni suunnitella millä tavoin Iittala Interior-malliston tuotteet sopisivat kotiimme ja mitä erilaisia yhdistelmiä niistä saisikaan aikaan. Tuo työ on nyt tehty ja lopputuloksen näette näistä kuvista. Aloitetaan koti-kierros eteisestä ja siirrytään huone kerrallaan eteenpäin siinä järjestyksessä kuinka kodissamme liikutaan. Malttakaa pysyä matkassa, sillä lopussa on luvassa jotain kivaa.

Iittalaa eteisessä

iittala-meno-vakka

iittala-eteinen2

Kokosin muotoilijapariskunta Aalto+Aalto suunnittelemista vanerisesta Vakka-säilytyslaatikoista kaksi erilaista “lipastoa” eteiseen. Toisen kokosin täysin valkoisista Vakka-laatikoista ja toisen valkoisista ja vanerisista laatikoista.  Käytin Vakka-laatikoista molempia kokoja: sekä 15 cm korkeaa että 23 cm korkeaa.

Vakka-laatikot ovat käteviä eteisessä, sillä alimmissa laatikoissa voi säilyttää harvemmin tarvittavia asioita vuodenajan mukaan, kuten esim. kesällä lapasia ja pipoja. Siitä on kätevä nostaa sitten “talviboxit” ylemmäksi, kun sen aika koittaa.

iittala-eteinen

iittala-meno

Ylimmäinen laatikko toimii kätevänä laskutasona avaimille ja muille eteisen pikkutavaroille. Ja mikä parasta, tällainen lipasto sopii hyvin myös pieneen eteiseen, sillä vanerilaatikot eivät vie paljon tilaa.

Harri Koskisen suunnitteleman tyylikkään Meno-kassin voi mielellään jättää esille eteiseen, josta se on sitten kätevä napata mukaan kotoa lähtiessä. Koskinen suunnitteli Meno-kassin nimenomaan niin, että  se olisi monikäyttöinen ja sopisi monenlaiseen menoon. Kassi on jätetty avoimeksi, jolloin sinne on helppo laittaa ja ottaa pois tavaroita. Pienin Meno on suunniteltu niin, että sinne mahtuvat kansiot ja paperit.

Koskinen on suunnitellut myös upean Lantern-sarjan, joka on nyt laajentunut valaisimiin. Sijoitin valkoisen pienen Lantern-valaisimen Vakka-lipaston päälle.

Iittalaa lastenhuoneissa

iitala13

Lastenhuoneissa tarvitaan paljon säilytystilaa ja mielellään sellaista, jota lasten on helppo käyttää. Niinpä Vakka-laatikot sopivat erinomaisesti lelujen säilytykseen. Pienenkin lapsen on helppo avata Vakka-laatikon kansi ja kerätä lelut laatikkoon. Tyylikäs ja ajaton ulkonäkö miellyttää aikuisen silmää.

iittala-vakka-legot

Laatikot voi sitten koota päällekkäin ja käyttää niitä vaikkapa sivu- tai yöpöytänä. Meno-kasseihin sujahtavat kätevästi vaikkapa pehmolelut ja voisi sitä käyttää myös kerhokassina.

Iittalaa olohuoneessa

iitala40

iitala36

Olohuoneen sisustuksen viimeistelevät kauniit valaisimet, jotka tuovat sinne lämmintä tunnelmaa pimeinä vuodenaikoina. Magnus Petterssenin suunnittelemasta Leimu-valaisimesta lähtee hyvin kaunis, lämmin valo. Leimun jalkaosa on betonia, mikä pitää herkkää lasikupua tukevasti paikoillaan. Leimua saa kahdessa koossa (300 mm x 200 mm sekä 380 mm x 250 mm).

iitala43

iittala-leimu

iitala39

Lantern-kynttilälyhdyistä voi luoda kauniin ja tunnelmallisen astelman olohuoneen pöydälle. Lantern-kynttilälyhtyä saa nyt myös kuparinruskean sävyisenä, samoin kuin pienempää Lantern-valaisinta. Vakka-laatikot sopivat myös olohuoneeseen sivupöydiksi.

iitala27

iitala45

iitala47

iitala71

iittala-vakka-hylly

Sijoitin Vakka-laatikoita myös kirjahyllyymme: ajattelin säilyttää yhdessä laatikossa kameran objektiiveja ja tarvikkeita.

Iittalaa keittiössä ja ruokailutilassa

iitala70

Meno-kassi sopii mainiosti kauppakassiksi tai vaikkapa sanomalehtien säilytykseen. Kassi on sitten helppo napata mukaan, kun lähtee viemään lehtiä kierrätyspisteeseen.

iitala68

iittala-latern

iitala60

Pienet Lantern-kynttilälyhdyt sopivat hienosti kattaukseen, sillä ne eivät ole liian korkeita. Joulun aikaan näistä voisi loihtia näyttävän asetelman joulupöytään.

Iittalaa makuuhuoneessa

iitala64

Makuuhuoneen oven viereiseen tilaan asettelin Vakka-laatikoista sivupöydän, joka päälle sijoitin pienemmän Leimu-valaisimen. Tässä istuskelen usein aamukahvin kanssa, joten laskutila on tarpeen. Leimu-valaisin antaa pehmeän lukuvalon.

iitala53

iittala-leimu-mh

iitala52

Suuremman Leimu-valaisimen sijoitin makuunhuoneen sängynpäädyn tasolle. Leimu-valaisimen seuraksi sopii hyvin samansävyinen Lantern-kynttilälyhty.

iitala55

Makuuhuoneemme peili on tähän saakka ollut sijoitettuna yhden Artekin 66-tuolin päälle, sillä emme vielä ole saaneet aikaiseksi kiinnittää peiliä seinään. Nyt keksin asettaa peilin alle Vakka-laatikoita, jolloin niistä yhdessä muodostuu pieni peilipöytä.

iittala-vakka-mh

iitala57

Suunnittelin, että jos peilin kiinnittäisi seinään ja asettaisi Vakka-laatikon sen alle, niin ylimmässä laatikossa olisi kätevä säilyttää meikkejä. Meikkauksen jälkeen purkit ja putelit jäisivät piiloon, kun vain asettaisi Vakka-laatikon kannen takaisin paikoilleen. Vieressä oleva suuri Latern-valaisin antaa hyvän valkoisen valon meikkaukseen.

Iittalaa saunatuvassa

iitala16

Vaikka hetki sitten stailasinkin saunatupamme, en malttanut olla sovittelematta Iittala Interior-tuotteita myös sinne. Ajattelin, että saunatupa olisi ikään kuin opiskelijan pieni olohuone, jonne Vakka-laatikoita voi asetella sohvapöydiksi. Vakka-laatikot sopivat hienosti sohvapöydiksi pieneen olohuoneeseen.

iittala-saunatupa

iittala-saunatupa2

Yhteenveto

Iittalan tuotteissa arvostan käytännöllisyyttä ja ajatonta muotoilua. Esimerkiksi Vakka-vanerilaatikot sopivat niin monenlaiseen säilytykseen, että näkisin niiden käyttöiän olevan elämänmittainen. Ensimmäiset Vakka-laatikot hankitaan jo lapsuudessa ja vuosien mittaan käyttötarkoitusta sovelletaan elämäntilanteen mukaan: ensin laatikoissa säilytetään leluja, teini-iässä vaikkapa meikkejä, vaatteita tai dvd-elokuvia, sitten laatikot matkaavat mukaan ensimmäiseen opiskelijaboxiin ja siitä vuosien kuluessa mitä erilaisimpiin käyttötarkoituksiin ja lopulta ehkäpä omille lapsenlapsille.

Iittalan ajattomat Lantern ja Leimu -valaisimet ovat sijoitus, josta on iloa vuosiksi eteenpäin. Kaunis, ajaton muotoilu ei mene koskaan pois muodista ja valaisimet sopivat monenlaisiin tiloihin, myös julkisiin tiloihin.

Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa Iittala Interior –tuotteita omaan kotiisi. Saan nimittäin arpoa yhdelle onnekkaalle lukijalleni Iittala-tuotteita jopa 600 euron arvosta!

iitala-arvonta-tuotehinnat

Näin osallistut arvontaan:
Kommentoi tähän postaukseen vastaamalla kysymykseen:
Mikä Iittalan sisustusuutuus sopisi sinun kotiisi?

Muista täyttää kommenttilomakkeen sähköpostikenttä, jotta tavoitamme sinut mikäli arpaonni suosii juuri sinua.
Sähköpostiosoitteita ei julkaista mikäli osoite on kirjoitettu sille varattuun kenttään.

Kilpailuun on mahdollista osallistua 13.10.2013 klo 24.00 saakka.
Myös Iittalan Facebook-sivulla on käynnissä vastaavanlainen kilpailu.

ARPAONNEA!

EDIT: Kilpailuaika on umpeutunut. Kiitos kaikille osallistujille. Voittaja ilmoitetaan pian.

Iittala Interior –tuotteita on saatavilla Iittala storesta ja Iittala outlet-myymälöistä, Iittalan verkkokaupasta (laajin valikoima), Stockmannilta sekä Carlsonilta (Kuopiossa, Mikkelissä ja Joensuussa).

Blogiyhteistyo

iittala

Kuvissa käytetty Iittalalta kuvauslainassa olevia tuotteita, joista osan bloggaaja saa pitää.

Translation: My styling sponsored by Iittala.

Kommentit (1415)

  1. Edith

    Leimu-valaisin on upea!

  2. Matsku

    Kyllä se olisi tuo Lantern-valaisin 60 cm.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *