Blogit
Valkoinen Harmaja

Iittala Interior uutuudet sisustavat kodin

Kaupallinen yhteistyö: Iittala

Tästä alkaa tulla jo tapa, että joka syksy odotan innolla Iittala Interior -sarjan uutuustuotteita. Vakka-laatikot, Aitio-hyllyt ja Lantern sekä Leimu-valaisimet ovat jo vakiinnuttaneet paikkansa meillä kotona, mutta tänä syksynä Iittala-kokoelma täydentyy entisestään. Blogiyhteistyön myötä pääsin jälleen stailaamaan kotiamme Iittalan uutuustuotteilla. Otapas nyt siis mukava asento ja lähde kotikierrokselle katsomaan miten Iittalan uutuudet muuttivat kotimme ilmettä tällä kertaa. Postauksen lopussa on tietysti luvassa on myös mahtava arvonta lukijoilleni.

Vuoden 2015 Iittalan uutuustuotteita ovat Ruutu-maljakot, Kaasa-kynttilälyhdyt, Plektra-jakkarat sekä Aarre-seinäkorut. Myös jo tutuiksi tullut Nappula-kynttiläjalkasarja on täydentyy tänä syksynä tummanharmaalla sävyllä. Tuntui ihan jouluaatolta, kun kaikki nämä ihanuudet saapuivat meille kotiin kuvauslainaan:

iittala_interior_2015

En tietenkään pystynyt taaskaan hillitsemään itseäni stailauspuuhissa, joten luvassa on paljon kuvia ja ideoita siitä kuinka Iittalan uutuuksia voisi soveltaa oman kodin sisustukseen. Aloitetaan tämä kotikierros meidän makuuhuoneesta ja lopuksi päädytään saunatupaan saakka.

Iittalan uutuudet makuuhuoneessa

Makuuhuoneen peruselementit ovat ennallaan: pellavainen, rento petaus ja blogin kautta vuosien varrella tutuksi tullut sängypääty sekä silkkiverhot. Iittalan sisustustuotteet tuovat sinne kuitenkin uudenlaista, tunnelmallista ilmettä. Kurkistetaan sisään!

iittalaIMG_0100

iittalaIMG_9970

iittalaIMG_9975

iittalaIMG_0023

Sängynpäädylle kokosin astelman Ruutu-maljakoista sekä tummanharmaista Nappula-kynttilänjaloista. Kauniin vihvahteikkaan sävyiset Ruutu-maljakot ovat näyttäviä sellaisenaankin, ilman kukkasiakin. Harmaa ja aavikko-sävy ovat lemppareitani Ruutu-mallistosta.

Sängyn tälle puolelle asettelin yöpöydäksi Plektra-jakkaran. Plektra-jakkaroita käyttäisin myös läheisessä vaatehuoneessa apuna silloin, kun täytyy ylettyä yläkaappeihin. Yövaloksi valitsin tunnelmallista valoa hehkuvan Oiva Toikan suunnitteleman Kuukuna-valaisimen.

iittalaIMG_0032

iittalaIMG_9984

Sängyn toiselle puolelle kasasin yöpöydän Vakka-laatikoistamme. Aalto+Aalto pariskunnan suunnittelemat Vakka-laatikot soveltuvat kyllä mitä erilaisimpiin säilytystarpeisiin! Makuuhuoneessa niissä voisi säilyttää esimerkiksi lakanoita ja tyynyliinoja tai vaikkapa ilta-lukemisia.

Sängynpäädylle kokosin asetelman kirkkaasta Ruutu-maljakoista ja Kaasa-kynttilälyhdystä. Tällä puolella makuuhuonetta valaisee Leimu-valaisin harmaassa sävyssä. Harmaata Leimu-valaisinta jaksan kyllä ihastella vuodesta toiseen!

Iittalan uutuudet kattauksessa

Vaikka minulla ei ole tapana tehdä mitään erityisiä kattauksia, innostuin Iittala uutuustuotteiden avulla sellaisen luomaan. Ajatuksissani olivat tunnelmalliset syysillat hyvän ruuan parissa. Lähtökohta kattaukselle olivat Ronan ja Erwan Bouroullecin suunnittelemat Ruutu-maljakot, joihin valitsin teemaan sopivia kukkasia.

iittalaIMG_0088

iittalaIMG_0123

iittalaIMG_0237

iittalaIMG_0241

iittalaIMG_0247

iittalaIMG_0254

Aluksi pöydän koristus oli melko pelkistetty, koostuen erivärisistä Ruutu-maljakoista. Vähitellen aloin luoda runsaampaa ja tunnelmallisempaa ilmettä lisäten joukkoon erisävyisiä Nappula-kynttilänjalkoja sekä Kaasa-kynttilälyhtyjä. Lopuksi sytytin vielä kynttilät.

iittalaIMG_0319

iittalaIMG_0273

iittalaIMG_0283

iittalaIMG_0277

iittalaIMG_0268

Pöydän päihin lisäsin Plektra-jakkarat, jotka toimivat oivina lisäistuimina ruokailutilassa. Sitten vain ruoka pöytään ja nauttimaan!

Aarre-seinäkorut

Iittalan uutuus, jota ehkä eniten odotin tänä vuonna ovat Aarre-seinäkorut, joista kirjoittelin jo keväällä. Todella mielenkiintoinen uutuus! Seinäkorut ovat taideteos jo sellaisenaan: jokainen niistä on uniikki, suupuhallettu kappale. Aarre-seinäkorukokoelma on kunnianosoitus suomalaisen lasitaiteen uranuurtajalle, professori Oiva Toikalle. Aarre-kokoelman ovat suunnitelleet tunnetut suomalaiset muotoilijat, joiden kanssa Iittala on tehnyt yhteistyötä jo pitkään: Markku Salo, Anu Penttinen ja Aalto+Aalto suunnittelupariskunta. Heti kun näin nämä Aarre-seinäkorut viime keväänä, keksin että ne sopisivat tosi hyvin meidän olohuoneen seinänpätkälle, pyöreän peilin kaveriksi.

iittalaIMG_0069

iittalaIMG_0336

iittalaIMG_0055

Innostuin somistamaan tätä olohuoneen kulmausta eri tavoilla, myös lukunurkkaukseksi sekä eteiseksi.

iittalaIMG_0341

iittalaIMG_0350

Plektra-jakkara sopisi hyvin myös eteiseen lisäistuimeksi. Vakka-laatikoissa puolestaan voisi säilyttää vaikkapa huiveja, pipoja ja hanskoja.

iittalaIMG_0358

Aarre-seinäkorut kestävät viiden kilon painon, joten niitä voi käyttää hyvin esimerkiksi korujen esillepanoon tai vaikkapa eteisessä kevyiden vaatteiden, kuten huivien, ripustamiseen. Meidän kodissamme Aarre-seinäkoukut saivat pysyvän paikan tuosta seinänpätkältä.

Iittalan uutuudet olohuoneessa

Ihastuin aivan täysin myös Kaasa-kynttilälyhtyyn, jonka on suunnitellut Ilkka Suppanen. Suppanen sai innoitusta majakoiden värivaloista, jotka ohjaavat purjehtijoita Suomen rannikon vaikeakulkuisissa vesissä ja näin sai alkunsa Kaasa-sarja, johon kuuluu myös vuonna 2011 julkaistu Kaasa-sisustustakkavalikoima. Kaasa-kynttilälyhty huokuu lempeää lämpöä ja tuo valloittavaa tunnelmaa pimeneviin iltoihin.

iittalaIMG_0129

iittalaIMG_0174

iittalaIMG_0152

Ineke Hansin suunnittelemat Plektra-jakkarat toimivat loistavasti olohuoneessa pieninä sivutasoina. Matalampi keltainen Plektra sopii täydellisesti sohvan viereen aputasoksi, johon on helppo laskea vaikkapa kahvikuppi tai lehti.

iittalaIMG_0136

iittalaIMG_0148

Kaasa-kynttilälyhtyjen sävyt ovat aivan ihania: hiekka, aavikko, harmaa ja karpalo. Karpalo sopii hyvin myös jouluiseen kotiin. Rykelmä Kaasa-kynttilälyhtyjä tuo näyttävää ilmettä olohuoneeseen. Täydensin sohvapöydän asetelmia myös Ruutu-maljakoilla sekä harmailla Nappula-kynttilänjaloilla.

iittalaIMG_0144

iittalaIMG_0184

iittalaIMG_0193

iittalaIMG_0194

iittalaIMG_0215

En panisi yhtään pahitteeksi viettää pimeneviä iltoja sohvannurkassa, kynttilöiden valossa. Seuraavaksi puhalletaan kuitenkin kynttilät sammuksiin ja siirrytään lopuksi vielä saunatuvan tunnelmiin.

Iittalan uutuudet saunatuvalla

Saunatupaa on aina hauska stailata, kun siellä on niin erilainen tunnelma kuin meidän talossa. Lisäksi se on enemmän isännän valtakuntaa, joten siellä harvemmin näyttää siltä, että rouva on käynyt sisustelemassa. Mutta nyt sisustelin ja Iittalan uutuudet toivat saunatupaa ihan omanlaisen tunnelmansa. Siellä oli ihanaa lämmitellä saunaa ja nauttia lasi viiniä.

iittalaIMG_0381

iittalaIMG_0404

Matti Klenellin suunnittelemat harmaat Nappula-kynttilänjalat sopivat erityisen hyvin meidän saunatupaan. Sävy on hyvin lähelle sama kuin lattiassa sekä sohvanpäällisessä. Magnus Pettersenin suunnittelema harmaa Leimu-valaisin sopii minusta myös erityisen hyvin saunatuvan tyyliin.

Vakka-laatikot toimivat täälläkin käytännöllisinä säilytyselementteinä kätkien sisäänsä isännän kaapeleita ja sekalaista elektroniikkasälää. Minulle ne taas edustavat tässä enemmänkin kauniita sivupöytiä.

iittalaIMG_0375

iittalaIMG_0432

iittalaIMG_0459

iittalaIMG_0373

iittalaIMG_0364

iittalaIMG_0465

iittalaIMG_0387

Saunatuvalla Plektra-jakkarat ovat täydellinen ratkaisu sohvapöydiksi ja lisäistuimiksi. Tila on melko pieni, joten huonekalujen monikäyttöisyys on hyvin tärkeä ominaisuus. Iittalan mukaan Plektra onkin suunniteltu lisäämään tilaa, ei viemään sitä – saunatuvalla tämä ajatus todella konkretisoituu. Yhdessä korkeamman Plektran kanssa matala Plektra muodostaa kauniin, kaksitasoisen pöytäyhdistelmän. Vietämme saunatuvalla usein aikaa ystävien kanssa, joten lisäistumapaikkoja tarvitaan aina: silloin pöytinä käytetyt Plektrat taipuvatkin lisäistuimiksi.

ARVONTA !

Kuten alussa lupasin, saan järjestää myös Iittala-arvonnan lukijoideni iloksi.
Palkintona on valkoinen Plektra-jakkara (arvo 289 euroa).

voita_iittala_plektra

Näin osallistut arvontaan:

Kommentoi tähän postaukseen vastaamalla kysymykseen:
Mikä Iittalan uutuuksista sopisi sinun sisustustyyliisi ja miten/missä tuotetta käyttäisit?

Muista täyttää kommenttilomakkeen sähköpostikenttä, jotta tavoitan sinut mikäli arpaonni suosii juuri sinua.
Sähköpostiosoitteita ei julkaista mikäli osoite on kirjoitettu sille varattuun kenttään.

Kilpailuun on mahdollista osallistua 27.9.2015 klo 23.59 saakka.

EDIT: ARVONTA-AIKA ON UMPEUTUNUT. VOITTAJAAN OTETAAN HENKILÖKOHTAISESTI YHTEYTTÄ.

ONNEA ARVONTAAN!

Kaupallisessa yhteistyössä / My styling sponsored by:

iittala

P.S. Tsekkaa myös aiempien vuosien Iittala-stailaukseni postauksista ”Ihana Iittala Interior sisustussarja täydentyy” (2014) sekä ”Iittala Interior viimeistelee kodin” (2013).

Kommentit (660)

 1. Väkertäjä

  Tämä oli melkeinpä mission impossible! Muutamaan otteeseen olen näitä kuvia katsellut (ja kuolannut). Vaikea oli valita tuosta joukosta, mutta tuo Plektra-jakkara on niin monikäyttöinen ja sopii hyvin erilaisiin sisustuksiin, meillekin – siis se 🙂
  Hienosti olivat esineet sijoittuneet sinne teille.

 2. Jenni R

  Näitä ihanuuksia on niin monta! Plektra-jakkara sopisi täydellisesti olohuoneeseemme ja laittaisin jakkaran päälle peikonlehtemme <3

 3. Laurae

  Kävelin yksi päivä Iittalan liikkeen ohi, ja ikkunassa olleet Aarre-seinäkorut pysäyttivät askeleet. Niin kauniita, herkkiä ja moniulotteisia.
  Haaveilen että saisimme niitä kotiinkin vielä joskus.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *