Blogit
Valkoinen Harmaja

Ideoita vihersisustamiseen

Vihersisustaminen on tällä hetkellä tosi pop. Muistan kuinka vielä muutama vuosi sitten viherkasvit tuntuivat vähän mummomaisilta, eikä niitä sisustuksissa juurikaan näkynyt. Onneksi tuo on muuttumassa, sillä viherkasvit tuovat ihanasti kodikkuutta ja ne ovat suhteellisen edullinen tapa uudistaa kodin ilmettä.

kasvin_paikkoja-8398-2

Ehkä bongasitte Avotakan huhtikuun numerosta koostamani jutun ”Kasvin paikkoja”. Ajattelin jatkaa tuota teemaa vielä blogin puolella, sillä löysin niin paljon kivoja ideoita vihersisustamiseen.

AT0416_loydot_Bloomingville_ruukutjaamppelit-2

ROHKEASTI SEKALAISTA
Tee rohkeasti sekalaisia kasviasetelmia yhdistelemällä erilaisia ruukkuja ja kasveja toisiinsa. Ikkunasyvennyksen asetelma täydentyy roikkuvilla amppeleilla. Yhdistelemällä korkeita ja roikkuvia kasveja toisiinsa astelmaan syntyy kiva rytmi. Ruukut: Bloomingville.

AT0416_loydot_housedoctor_ruukkupoydalla-2

NOSTA KASVI PÖYDÄLLE!
Jäikö perjantaikukkaset ostamatta? Ei hätää, nosta viherkasvi osaksi kattausta. Sementtiruukku (50 x 55 cm), House Doctor.

AT0416_loydot_DesignHouseStockholm_greenhouse-2

PIENOISPUUTARHA OLOHUONEESEEN
Pienoiskasvihuoneesta saa näyttävän sisustuselementin vaikkapa olohuoneeseen. Design House Stockholm.

BV_15SS_04_high

LUONNOLLISTA ROTTINKIA
Viikunapuu on yksi tämän hetken himotuimmista kasveista. Rottinkiset kalusteet lisäävät luonnollista tunnelmaa entisestään. Rottinkikorit (41×39 cm ja 36×33 cm), Bloomingville.

AT0416_loydot_Habitat_terrarium_elisabeth-2

TERRAARIOSSA
Lasinen terraario kehystää kasvin kauniisti ja pitää uteliaat pikkusormet tai tassut loitolla. Elisabeth-terraario (19 x 19 cm), Habitat.

AT0416_loydot_FermLiving_plantbox_lifestyle-2

Ferm Livingin sirojalkainen Plant Box -kukkapöytä (60 x 65 cm) nostaa kasvit kauniisti esille.

AT0416_loydot_Korbo_FSDkorbo_korit-2

KASVIT KORIIN
Metallilankakoreja voi käyttää monipuolisesti, vaikkapa kukkaruukun suojana. Korbo-korit, Finnish Design Shop.

AT0416_loydot_samuji_koti_wateringbulb-2

KASTELUPALLO KAVERIKSI
Unohtuuko kastelu? Ota avuksi kastelupallo, joka kostuttaa kasvia useiden päivien ajan, Samuji Home.

AT0416_loydot_Hakola_Riippuhylly-2

OMA HYLLY KASVEILLE
Riippuvan hyllyn voi sijoittaa myös keskelle huonetta tilanjakajaksi. Kotimaisen Hakolan kevään uutuudessa, Riippu-hyllyssä (60x17x60-100 cm) on paikka myös kasvatusruukulle.

Meiltä kotoa löytyy suuri peikonlehti, fikus ja muutama kaktus. Olisi kieltämättä kiva kasvattaa omaa viherkasvikokoelmaa vielä muutamalla kasvilla. Amppelit voisivat näyttää kivoilta… Lisää ruukkuideoita löytyy muuten täältä meillakotona.fi -sivulta, kohdasta Valkoisen Harmajan valinnat: kekseliäät ruukut.


Translation: Inspiration for decorating with plants. This is ”a sequel” to my article in Finnish Avotakka interior magazine. For more inspiration, see this also.

Tallenna

Kommentit (6)

 1. Karin // Tunne tilat

  Ihania ideoita! Kun vaan saisin kasvit pysymään hengissä…

  • suvi m

   Hahaahaa, eipä ne häävisti meinaa meitsilläkään pysyä hengissä. Olenkin aika yllättynyt, että peikonlehti on pysynyt matkassa näin monta vuotta. 😀

 2. Katja

  Kasvit on ihania 🙂 Ennen eivät minulla pysyneet hengissä millään, mutta viime vuosina jokunen on roikkunut mukana – takuuvarma kaktus ja muutama ei niin paljon kastelua vaativa..

  • suvi m

   Minä olen ihan surkea viherpeukalo. Voin siis suositella peikonlehteä, joka on ihmeen kaupalla säilynyt hengissä meillä monta vuotta. Aina kun lehdet alkavat vähän nuupahtaa, niin muistetaan kastella. ;D

 3. Livia

  Ihana juttu lehdessä ja tosikivoja kuvia!
  Se on kyllä jännä, että miten vähän aikaa sitten esimerkiksi amppelit näyttivät niin mummomaisilta – ja nyt niitä löytyy omasta sisustuksesta useampikin.

  • suvi m

   Onpa tosi kiva kuulla! 🙂 Niinpä, amppelit olivat ihan kauhistus vielä jonkin aikaa sitten. Hassua miten villitykset muuttuvat.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *