Blogit
Valkoinen Harmaja

Yhtä kaunis kuin pioni?

Meidän pihalla kasvaa kukkia, jotka ovat melkein yhtä ihania kuin pionit. Ne ovat viime syksynä istuttamiani Ice Wonder -tulppaaneja. Tässä tulppaanilajikkeessa on suuri, pallomainen kukka, jossa on monia kerroksia. Vähän niin kuin pionissakin.

ice_wonder_tulppaani_kynttila

ice_wonder_tulppaani_oh

ice_wonder_tulppaani_lahi

ice_wonder_tulip_2

ice_wonder_tulip

ice_wonder_tulip_candle

kukkanen

Minun ei enää tarvitse käydä ostamassa perjantaikukkasia, kun niitä saa noukkia omalta pihalta ruohonleikkuun jälkeen (terveisiä vaan ruohonleikkaajalle! ;). No, toivotaan että suurin osa tulppaaneistani säästyy kuitenkin ruohonleikkurin terältä. Näitä sipuleita pitää kyllä ostaa lisää ja tehdä oikein suuri kukkapenkki!

Onko teillä lempparisipulikukkalajikkeita? Vinkkejä?

Translation: This flower is almost as beautiful as peony. This is called Ice Wonder tulips and I have planted them in my garden. Unfortunately one of them got snapped while my husband was mowing the lawn, so that is why I have one in a vase in our living room right now. Now I get to enjoy these beautiful flowers inside also.

Kommentit (16)

 1. Saia

  Tilasitko nuo sipulit jostain, vai löytyikö ihan puutarhalta/kaupasta..? Mäkin haluun! 🙂

  • suvi m

   Ihan Kodin Terrasta kävin ostamassa. Tai jostain muusta vastaavasta liikkeestä, ihan 100 % varmuudella en muista… Puutarhalta tai tilaamalla en ole koskaan ostanut kukkasipuleita.

 2. sanna

  On todella kaunis tulppaani. Taidanpa hankkia noita syksyllä, jos tulee puutahamyymälöissä vastaan.
  Mun tulppaanisuosikki tänä keväänä on ’Apricot Parrot’ -lajike, joka on nimen mukaisesti ihanan aprikoosin värinen, ei ollenkaan oranssi, kuten pakkauksen kuvassa oli. Myös ’Little Girl’ oli kiva, se on aikainen lajike ja kukki keväällä ensimmäisenä kerman värisillä kukilla, joissa oli oikein haaleita vaaleanpunaisia raitoja. Vanha suosikkini on ’Black Parrot’.

  • suvi m

   Kiitos vinkeistä! Pitääpäs googlata millaisia nuo lajikkeet ovat. 🙂

 3. Maija

  Ooh, onpa tosiaan upea! Täytyypä muistaa syksyllä, voisin laittaa palstalle kasvamaan <3

  • suvi m

   Juu, tämä lajike kannattaa painaa mieleen. Upeita kukkasia, jotka kukkivat kauan. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *