Blogit
Valkoinen Harmaja

Hommia riittäis…

Meillä on jos jonkinmoisia säilytysratkaisuja pienesineille ja ”sälälle”: löytyy pussukkaa, purnukkaa, laatikkoa ja lokerikkoa. Lemppareitani ovat Hayn säilytysboxit, joita meillä on työhuoneessa kaikenlaisille sekalaisille tavaroille (niistä kirjoittelinkin taannoin). Laatikkoihin on helppo sujauttaa pikkutavarat yms. nopsasti pois näkyviltä. Ja sinne ne tavarat jäävätkin sitten. Nyt pitäisi käydä laatikot läpi ja heittää turhia tavaroita, vanhoja laskuja ja kuitteja pois. Operaatio ei kuulosta yhtään houkuttelevalta.

Toinen projekti olisi lasten lelujen läpikäynti. Siivosin juuri yhdessä tyttären kanssa hänen huoneensa. Voi sitä krääsän määrää! Pitäisi kyllä karsia oikein rankalla kädellä leluja pois – vanhoja vauvalelujakin on vielä tallella. Haluaisin lahjoittaa hyväkuntoiset lelut jonnekin (hyväntekeväisyyteen, päiväkotiin tms.). Olisiko teillä vinkkejä? Mitä te teette vanhoille, hyväkuntoisille leluille?

Kommentit (19)

 1. Hannah

  >Erilaiset säilytyslaatikot ym ovat minunkin heikko kohtani, tai oli kunnes vähän kyllästyin siihen että tosiaan sitten se epämääräinen sälä jäi niihin asumaan. Viime aikoina olen itseasiassa vähän pyrkinyt karsimaan "ylimääräisiä" säilytysratkaisuja ja ennemminkin sitten karsimaan sitä tavaramäärää. Välillä onnistuu välillä ei 🙂 Se on vain tylsä huomata ainakin omalta osaltani että vaikka kuinka hyvät ja toimivat säilytystilat olisikin, niin se on silti se ihminen jonka pitäisi pitää ne tavarat aktiivisesti järjestyksessä ja oikeilla paikoillaan…Kirkonmäellä on yksi hyväntekeväisyyskirppis (kirkon lähellä), jonne olen usein vienyt vanhoja vaatteita ym tavaroita, eli lelujakin ottavat vastaan. Me olemme sen tuossa aiemmin mainitun päiväkodin asiakkaita, jos tarvitset kontakteja 🙂 Varmasti hyvin kelpaisi heillekin.

 2. Anne

  >Ymmärrän tuon krääsämaailman. Meillä ei (jos mäkkärissä) käydään oteta leluja vaan jälkkäri. Eilen siivosin 5-vuotiaan kanssamme leluja joulupatakeräykseen. Homma kävi hyvin, sillä perustelin, että joulupukki tuo uusia leluja kun on annettu ensin pois käyttämättömiä leluja esim. sairaalaan!

 3. Anonymous

  >Hope-yhdistys lahjottaa suoraan vähävaraisille perheille sekä lastenkoteihin. Heillä on toimipisteitä eri puolilla Suomea. Kannattaa käydä kurkkaamassa nettisivuilta tarkemmat tiedot.

 4. suvi m

  >KIITOS KAIKILLE OIKEIN HYVISTÄ VINKEISTÄ! 🙂 Mukava kuulla, että siellä on auttavaista väkeä.Kunhan joulukiireet hellittävät, taidamme yhdessä lasten kanssa kerätä tarpeettomat lelut ja lahjoittaa ne suomalaisille lapsille, jotka tulisivat niistä iloisiksi. Selvittelen vielä tarkemmin mitä vaihtoehtoja täällä meidän suunnalla on.Anna: Hayn laatikoita saa mm. Sisustuksen Koodista. Helsinginkin pikkuiset sisustusputiikit taitavat niitä myydä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *