Blogit
Valkoinen Harmaja

Hiihtoloman herkkuhampurilaiset

Pyrimme hiihtolomalla tekemään jokaisen lempijuttuja kotiympyröissä. Jääkaappi on lastattu täyteen lempiruokien aineksia ja tänään olivat vuorossa itsetehdyt hampurilaiset. Ruuanlaitto venyi illan puolelle, mutta lomaillessa sillä ei ole niin väliä. Minä vähän stressasin sitä, että en ehtinyt napata kuvia päivänvalon aikaan. Otetaan tämä vaihtelun kannalta – pääsette kurkistamaan meidän keittiöön iltatunnelmissa.

hampurilaiset-8331

hampurilaiset-8376

hampurilaiset-8350

hampurilaiset-8309

hampurilaiset-8346

hampurilaiset-8342”Kuka uskaltaa maistaa chiliä?”

hampurilaiset-8371

Herkkuhampurilaiset 4:lle

600g naudanjauhelihaa
1 tl suolaa
mustapippuria

Pirkka-hampurilaissämpylöitä
tomaattia
salaattia
ketsuppia
Cheddar-juustoa
Auran kurkkumajoneesia
(chiliä)
(sipulia)
(Aura-juustoa)
(Sriracha-kastiketta)

Muotoile jauheliha neljäksi pihviksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista pihvit pannulla juoksevassa Oivariinissa tms. rasvaseoksessa haluamaasi kypsyysasteeseen.
Laita Cheddar-juusto pihvin päälle paiston loppuvaiheessa, jotta se sulaa.
Lämmitä hampurilaissämpylät. Kokoa haluamasi täytteillä.
Itsetehty kastike olisi herkullista, mutta jos haluat päästä helpommalla kaupasta löytyy esim. Auran kurkkumajoneesia.
Tulisen ruuan ystävät voivat lisätä chiliä ja Sriracha-kastiketta.

VINKKI: suodatinpussit ovat hyviä ”taskuja” hampurilaiselle.

hampurilaiset-8390

hampurilaiset-8357

hampurilaiset-8400

Alkuvuonna lupasin, että tulen julkaisemaan blogissa helppoja arkiruokareseptejä silloin tällöin (n. kerran kuussa). Minun on myönnettävä, että olen jännittänyt tätä lupausta ja miettinyt muutamankin kerran oliko tämä uusi linjaus hyvä juttu. En ole mikään mestarikokki ja ruokien valokuvaus on ihan oma taiteenlajinsa. Mutta lupaus on lupaus ja pidän siitä kiinni. Sitä paitsi, tarkoituksenani on toteuttaa näitä reseptijuttuja rennolla otteella ja toivottavasti saan välitettyä näissä postauksissa myös kivaa, kotoista tunnelmaa ja kattausideoita.


Valkoisen Harmajan ruokaresepteissä painotus on helpoissa ja nopeissa arkiruuissa, jotka sopivat sekä aikuiseen että lasten makuun. Tarkoituksena on kokkailla tuttuja arkiruokia rennolla otteella. Ruuanlaitto ei ole Valkoisen Harmajan emännän vahvuuksia, mutta onneksi isäntäkin häärää usein keittiössä.


Kommentit (15)

 1. Essi/ St. Black

  Ai kamala kun tuli näklä, ei oli pitänyt lukea tätä ennen lounasta :’D

  • suvi m

   😀 No hyvä, että kuvat houkuttelivat. 🙂

 2. catarin

  Olemme talonrakennuspuuhissa ja blogisi on tosi inspiroiva, sisustustyylisi on aivan täys kymppi! Kiitos hienoista kuvista. Keittiökuvissa huomioni kiinnittyi valaistukseen, saisinko udella vinkkejä? Olette saaneet luotua kauniin iltavalaistuksen keittiöön/ruokailutilaan. Millaisia värilämpötiloja upotetut kattoledit ovat, entä keittiön tason valaisimet? Itse mietiskelen juuri valaistusasioita, toisaalta pitäisi olla hyvä yleisvalo, mutta lisäksi pehmeämpi iltavalaistus.

  • suvi m

   Voi kiitos ihanasta kommentista catarin! 🙂

   Tietysti saa udella vinkkejä. Meillä on lämpimän sävyiset polttimot: 850 ”warm white”. Lisäksi valot ovat himmennettävät, joka lisää tunnelmaa.

  • catarin

   Kiitos vastauksesta. 850 tarkoittaa ilmeisesti lumen-arvoa? Lumenit ymmärtääkseni ilmaisevat valon kirkkautta, kun taas kelvinit värilämpötilaa. Yleisvaloksi suositellaan useissa lähteissä 4000 kelviniä, mutta minusta se tuntuu kovin kylmältä/harmaalta. Sitäkin pitäisi miettiä, kuinka valo vaikuttaa sisustuksessa käytettyihin värisävyihin. Tässä kyllä saattaisi olla järkevää panostaa ammattilaisen tekemään valaistussuunnitelmaan…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *