Blogit
Valkoinen Harmaja

Haravointia ja muita pihahommia

Sunnuntain auringonpaiste houkutteli minut pihahommiin ja sain siistittyä meidän pensasaitaa ja haravoitua pihaa. Osa pensasaitaa on ilman haketta ja sen kyllä huomaa rikkaruohojen määrästä. Seuraavaksi pitääkin hommata lisää haketta, jotta saadaan viimeisteltyä pensasaitojen reunukset.

haravointi_pihalla

pensasaita

haravointi

Mietin, että pitäisiköhän hankkia myös sellainen rikkaruohonpoistajatyökalu. Nyt osa rikkaruohoista oli niin tiukassa, että en meinannut saada niitä käsivoimin kitkettyä irti – varsinkin sellaiset ”hormooniruohomättäät”, eli hirveän tiheät ruohotupsut. Onko teillä kokemuksia rikkaruohonpoistajatyökaluista? Ehkä se uusi haravakin pitää hankkia, kun tuosta nykyisestä on katkennut piikkejä…

etupihan_kasvit

Viime syksynä asennetut kupariset pihavalaisimet ovat tummentuneet paljon talven aikana. Kuparin väri kuitenkin hohkaa valaisimista niiden ollessa päällä pimeällä.

krookukset

tulppaanit

tulppaanirivi

askelkivet

viinimarjapuu

Olen iloinen, että meidän viinimarjapuu näyttää selvinneen talven yli ja siinä näkyy uusia nuppuja. Krookusten kukinta alkaa loppua, mutta tulppaanit puskevat vahvasti esiin ja kohta saadaan nauttia niiden kukkaloistosta. Onneksi kirjoittelin viime syksynä ”Kukkasipulit ja kaapelit maahan” -postauksen siitä, mitä kukkasipuleita laitoin mihinkin; en olisi yhtään muistanut enää, että istutin esim. jättilaukkaa ja ”Ice Wonder” tulppaaneja.

Tänä keväänä ja kesällä haluaisin vielä:

 • istuttaa magnoliapuun
 • laittaa salaattia kasvamaan
 • istuttaa vadelmapensaita ja raparperia
 • tehdä nätin kukkapenkin
 • istuttaa kauniisti kukkivan pensaan (en vielä tiedä minkä)
 • hankkia terassille puun, joka kasvaa suuressa ruukussa (jos mahdollista)
 • keksiä suuren kiven ympärille jotain kaunista kasvillisuutta ruohotupsujen sijaan

Täytyy kuitenkin aloittaa siitä hakkeesta ja nurmikon keväthuollosta. Pihalla on niin rentouttavaa puuhastella! Enpä olisi muutama vuosi sitten uskonut ajattelevani näin. Olen aina ollut surkea viherpeukalo, mutta nyt kun näkee konkreettisesti, että saa jotain kasvua aikaan, innostuu tästä hommasta entistä enemmän.

Translation: Sunday was a perfect day for gardening.

Kommentit (28)

 1. Heidi R

  Minäkin haaveilin Magnoliasta ja jopa onnistuin hankkimaan semmoisen, mutta liian laiskasti peitin ensimmäisenä talvena ja paleleltui ilmeisesti. Kannattaa muistaa peittää talveksi hyvin. Taidan kokeilla vielä uudeTaan onnistuuko. Olisi aivan ihana omalla pihalla.

  • suvi m

   Aina kannattaa kokeilla! 🙂 Kiitos vinkeistä, pitää sitten yrittää muistaa suojata se hyvin ennen talvea. Peukut pystyyn meidän molempien magnolian kasvatukselle! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *